Teraz jest 6 kwi 2025, 01:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:26 

z tego co wiem francuzi zawsze byli prorosyjscy, a co sie z tym wiaze antyamerykanscy....co do obecnego konfliktu w Iraku to ja jestem dumny ze Polacy dowodza miedzynarodowa strefa stabilizacyjna...w kazdym razie ledwo bede na swoim wypiepszam z tego chorego kraju :) i prosze mi juz tu nieobrazac Francuzow

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 01:37 

Jest takie piękne zdanie w jednej z pierwszych książek Terrego Precheta z cyklu o świecie dysku:
"Hrun barbażyńca był niezmiernie odważny, ale też trzeba dodać, że całkowicie pozbawiony wyobraźni".

@Guz - Polacy nie potrzebują wojny aby się bić. Kiedyś znajomy Grek, który mieszkał w Polsce 15 lat powiedział mi "Polacy są agresywni. Polacy piją wódkę i się biją" (dosłownie tak powiedział, albowiem znał polski).
Jak spojrzysz na historię Francji np XIX, to cieżko powiedzieć, że francuzom brakowało odwagi - podbili całą Europę, zajęli Moskwę (co nie udało się Niemcom). W XX wieku walczyli 4 lata w okopach 1 wojny światowej. To Francuzi przełamali się w okolicach Monte Cassino, dzięki czemu Polacy mogli zająć klasztor po wycofaniu się stamtąd Niemców. W każdym razie przez większość czasu posiadali własne państwo, włane rządy i jakoś potrafili zadbać aby ich państwo mogło się bez większych przeszkód rozwijać.

Co do Sarmackiej krwi, to raczej niewiele jej zostało, bo przez cały XIX wiek utaczano ją w wyniku nieprzerwanych bezmyślnych wojen, które były pasmem nieustających klęsk i ciepień narodu. Z grzeczności nie powiem jaka teraz krew płynie w Polakach (Sarmaci mieli fajne określenie na tą część narodu).

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 04:02 

jurgens napisał(a):
Jak spojrzysz na historię Francji np XIX, to cieżko powiedzieć, że francuzom brakowało odwagi - podbili całą Europę, zajęli Moskwę (co nie udało się Niemcom).

Niemcom może nie, ale Rzeczpospolitej tak :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 13:59 

Ja uważam że żabojady będą żabojadami, zawsze cfane

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 14:08 
Redaktor Battlefield.pl

denciu napisał(a):
Haha chyba spalismy na lekcjach historii, albo na lekcjach historii wam tego nie mowili...zapytaj sie kogos ze starszego pokolenia jaka narodowosc tworzyla dewizion 313

http://www.rogerdarlington.co.uk/czechsinraf.html

nie pisz nowej historii, wszak kazde pokolenie ma prawo ja pisac na nowo ale Ty sobie daruj

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 15:14 

Supelek widze ze jestes na czasie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 18:44 
Redaktor Battlefield.pl

GOKU napisał(a):
Supelek widze ze jestes na czasie :lol:

Poprostu podniosl mi poziom adrenaliny juz na poczatku i nie czytalem dalej :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 20:04 
Moderator forum

jurgens napisał(a):
Co do Sarmackiej krwi, to raczej niewiele jej zostało, bo przez cały XIX wiek utaczano ją w wyniku nieprzerwanych bezmyślnych wojen, które były pasmem nieustających klęsk i ciepień narodu. Z grzeczności nie powiem jaka teraz krew płynie w Polakach (Sarmaci mieli fajne określenie na tą część narodu).

Jeeezu!!! Jaka Sarmacka krew??? Radze poczytać Historie państwa i prawa polskiego, a dopiero potem pisać coś o UFO, znaczy się o sarmatach. Co do rozrzedzenia krwi... Nawet nie będe pisał jak się ma genotyp do predyspozycji kulturowych/intelektualnych, ale nie ma za wiele wspólnego. Mentalność tych "rozcieńczonych" Polaków w II RP była chyba ok i nawet po wojnie nie było tak źle. Ale 44 lata trucia ludzkich głów w okresie 45 -89 dają wymierne rezultaty. Nawet jak ktoś jest prawicowiec i "sarmata" to tak naprawde jest lewak z nacjonalistycznymi zapędami.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 01:25 

Sarmanci byli modni w baroku nie w czasie IIwś

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 02:08 

Hynol napisał(a):

Jeeezu!!! Jaka Sarmacka krew???

Z mojej strony to była raczej złośliwość niż naukowa zabawa w genotypy i wzorce kulturowe. Chodziło mi raczej o to, że "w żyłach" Polaków płynie CHAMSKA krew, a nie SARMACKA (synonim krwi szlacheckiej).

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 07:02 
Moderator forum

Jeżeli chodzi ci o ogólne zchamienie narodu i zmiane wzorców moralnych to jasne że masz racje :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 2