Teraz jest 17 lut 2025, 14:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 13:10 
Moderator forum

Cały problem polega na tym, że jeśli juz używasz cheata, i jesteś, nazwijmy to, zwykłym graczem, to nagle nie staniesz się wszechmocny i niepokonany. Cheaty w BF polegają raczej na tym, że wzmacniają Twoją siłę o jakieś 50 %. Tzn, jeśli powiedzmy uszeregować graczy po ich umiejętnościach według rankingu od 1 do 100 (jeden - fatalny - sto - super hero), to powiedzmy czwórka nie stanie się setką tylko co najwyżej szóstką. Dlatego też wyniki Koalasa nie przesądzają sprawy...

Jesli zaś wziąć pod uwagę to, co napisał Marcinek, to nie ulega wątpliwości, że whothem^mmy z kodem błędu #81001 równiez nie był cheaterem... Dlatego proponuję nadal czekać na informacje z PunkBustera

PB ma wiele kodów na oznaczenie infomacji, za co był rzeczony kick, jeśli był on z powodu braku aktualizacji, lub problemów z identyfikacją, wysyła odpowiedni kod wraz z odpowiednim komentarzem. I rzeczywiście nie szczędzi kicków... A to Loosing Key Packets a to Time to Update... Jednak GAMEHACK pozostaje informacją nie pozostawiającą wątpliwości... poza naszymi.

Daleko nie szukając... oto info z listy Global Master Bans:

[PsB:0412 L0000006B] 8af8905f7f99d82359a26cfa9474b35e "Certamen|-MtD-" "81.129.105.226" GAMEHACK #89015

A Certamen to aktualny lider CB.

Kody PunkBustera:

Technical Violations: (Resolution: Reinstall PunkBuster from the latest game update patch)
#101 - Communication Failure
#102 - Communication Failure
#131 - Initialization Failure
#132 - Protocol Error
#141 - Distress (This indicates a problem trying to update to the latest version of PunkBuster - it may indicate a problem reaching one of our Internet-based Master PB Servers which can be caused by firewalls, router problems, etc.)

Miscellaneous Violations:
#111 - Bad Name (Resolution: Change player name or play on a different server)
#112 - Too Many Bad Names
#113 - Too Many Name Changes (Designed to eliminate name change spamming)
#114 - Protected Name (Resolution: Change player name or play on a different server)
#121 - Negative Score Too Low (usually from Killing Teammates)
#151 - Extended ASCII Characters in Player Name (Resolution: use regular letters, numbers and symbols in the player name or play on a different server)
#9001 - CVAR value failed range check (see the FAQ for more info)

Integrity Violations:
When PunkBuster is unable to verify that a player's gaming environment is functioning properly and/or has not been alterred, an Integrity violation is raised. This also involves the detection of modified game or PunkBuster files. These violation numbers are between 10000 and 29999.

Cheat/Hack Violations:
When PunkBuster detects a cheat or hack by repeated positive identification on a player's computer, a violation is raised. These violation numbers are 50000 and higher. Families of cheats are listed below. Resolution: Remove cheats and hacks from the computer.
#50000s - Aimbot
#60000s - Wallhack
#70000s - Multihack
#80000s - Gamehack
#90000s - 'Cheat' Video Drivers
#100000s - Speedhack
#110000s - Autofire
#120000s - Game Hook
#130000s - Attempted PunkBuster Hack

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 18 gru 2004, 13:25 przez EST_PL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 13:17 

Frantic jestes normalnie Larry'm Flint'em polskiego BF'a :lol:

p/s
panowie uwazajcie bo Pan Flint pryka zdjecia :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 13:22 

Ejjj loodzie.... podejdzcie do tego z dystansem - gdy PB sie nie moze updatowc wtedy kickuje z komunikatem "losing packiet looss" ( co sie dzialo podczas ostatniego spara 3C z FS ) .

Gdy PB kickuje za "GAMEHACK" dla mnie sprawa jest oczywista - dla CB tez i za to sie leci z CB , dostaje sie globalnego bana itd .

Prosze wiec nie mowic ze znowu Frantic robi "burde" na forum .
Jestem na cziterow bardzo uczulony i kazdy cziter jest dla mnie PIE#####YM cziterem .
Wy natomiast podchodzicie do tego tak : Koalas jest za cienki na czitera wiec to na pewno blad PB :lol: ..... a moze Koalas jest tak slaby ze postanowil troche poexperymetowac ze swoim skillem :roll: - nie mi to rozstrzygac .

Screen ktory zrobilem jest dla mnie dowodem na uzywanie przez Koalasia czitow i to on teraz powinien nam udowodnic ze jest inaczej .

Koalas - mysle ze powinienes podziekowac loodzia ktorzy w Ciebie wierza i czekaja na oficjalne stanowisko loodzi od PB . Samo Twoje tlumaczenie ze to jakas pomylka jest dla mnie strasznie dziecinne . W takim wypadku to Mayek powinien sobie pluc w brode ze sie przyznal ze posiadal takie "gowno" na dysku , gosc z rizla powinien podac CB do sadu o pomowienie i cala reszta cziterow ktorym PB dal globalnego bana powinne zadac od PB nowej gry i "zadosc-uczynienia" .

Bardzo sie dziwie loodza ktorzy bardziej wierza czlowiekowi u ktorego PB wykryl czita niz samemu PB .

PB to jedyny sposob na wykrycie czitera w bf'ie i jest on dla mnie wyznacznikiem. Jesli na servie gra 30 osob i nikogo PB nie kopie za czity to wierze ze gram z uczciwymi loodzmi , jesli natomiast jest kick/ban za "GAMEHACK'a" to znak ze na servoie byl cziter.

I powtorze po raz ostatni - albo bedziemy wierzyli loodzia ktorych kopnol PB za czity a oni mowia ze to blad PB albo bedziemy wierzyli ze jesli PB kopie za czity to kopnol czitera .
Jesli zostajemy przy pierwszej opcji to "chulaj dusza - piekla nie ma" - wszystkie lamy teraz instaluja czity i jazda - przeciez PB jest omylny :roll: .

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 13:27 

nie wiem dokladnie jak wygladaja czity ale wydaje mi sie ze daja troche wiecej niz twierdzi est i chyba bylo by widac jakas znaczaca rozniece w grze koalasa... ale dobra nie wazne...

a PB to tylko PROGRAM :roll: ludzie nei sa nieomylni a programy komputerowe tym bardziej...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 13:52 
Moderator forum

die_hard napisał(a):
nie wiem dokladnie jak wygladaja czity ale wydaje mi sie ze daja troche wiecej niz twierdzi est i chyba bylo by widac jakas znaczaca rozniece w grze koalasa... ale dobra nie wazne...

a PB to tylko PROGRAM :roll: ludzie nei sa nieomylni a programy komputerowe tym bardziej...

Gwarantuję ci że wyglądają właśnie tak. Przynajmniej te, które udostępnione były na publiku. Np co z tego, że masz accuracy cheata który sprawia, że strzelasz bez rozrzutu, skoro i tak aby trafić musisz dobrze wycelować. Minewarning ostrzeże cię przed wrogimi minami, jednak i tak możesz na nie wjechać, a dodatkowo procent śmierci od min jest raczej nikły.
Tagname hack i Maphack - jak wyżej - żeby zabić i tak trzeba trafić. I tak można ciągnąć w nieskończoność.
A co się tyczy Aimbotów i nieśmiertelności, to z tego co kojarzę, to tak mocnych publicznych cheatów od dawna w BF-ie nie ma.

Co zaś się tyczy PB - oczywiście że to tylko program. Czy ktos jednak udowodnił mu nieskuteczne działanie ?

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 13:56 

EST_PL napisał(a):
Jesli zaś wziąć pod uwagę to, co napisał Marcinek, to nie ulega wątpliwości, że whothem^mmy z kodem błędu #81001 równiez nie był cheaterem... Dlatego proponuję nadal czekać na informacje z PunkBustera

Mylisz sie, whothem^mmy uzywal Spart Hack.

EST komunikat Koalas to #81005, a nie 81001, wiem ze w cytacie ktory podalem jest wlasnie numer kodowy z ktorym wylecial whothem^mmy. Z tym, ze wlasnie 81001 zostalo juz skojarzone z podanym powyzej hackiem, a 81005 jeszcze nie skojarzono z zadznym, wiec dlatego napisalem o tymze updacie PB. Byc moze w najblizszym czasie dowiemy sie czegos wiecej o #81005.

Odpowiedznia uwage dodalem do mojego poprzedniego posta.

Ostatnio edytowano 18 gru 2004, 14:06 przez Marcin A., łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 14:06 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
EST_PL napisał(a):

Mylisz sie, whothem^mmy uzywal Spart Hack.

Zatem jeśli whothem^mmy poleciał za SpartHacka z numerem #81001, zaś Koalas poleciał z bardzo podobnym kodem #81005, to oznacza mniej więcej tyle że cała ta informacja, którą zacytowałes z innego forum

marcinek napisał(a):
Znalazlem informacje, ze #81005 moze byc poprzez to, ze klient PB nie jest zaktualizowany, a Evenbalance wprowadzil wlasnie nowa metode wykrywania czitow. To samo tyczy sie #81001, #81002, #81003, #81004.

inne forum napisał(a):
If they activated the new method, people will be kicked with these gamehack #s. #81001, #81002, #81003, #81004, #81005.

jest nieprawdziwa. Przynajmniej nie rozumiem, dlaczego kod #81001 w przypadku whothem^mmy oznacza SpartHacka, a w innych przypadkach może być pomyłką PB - bo tak wynika z tej informacji oraz z Twojej informacji o whothem^mmy. A co to oznacza dla sprawy Koalasa.... chyba jest jasne...

Update: Nie zauważyłem Twojej zmiany jeszcze... tzn jeszcze jej nie było gdy pisałem odpowiedź ;).

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 14:09 

EST dopisalem juz uwage na temat #81001. Oznaczenie 81001 nie jest podobne do 81005, jakby nie patrzec to dwa rozne komunikaty. Napisalem maila do Evenbalance z zapytaniem, czy moze to byc pomylka i czy komunikat moze byc spowodowany przez to ze pb nie uaktulanilo sie przez ustawienia firewalla. Byc moze odpisza, poczekam i napewnoe napisze, jesli dostane takowego maila.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 14:15 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
EST dopisalem juz uwage na temat #81001. Oznaczenie 81001 nie jest podobne do 81005, jakby nie patrzec to dwa rozne komunikaty. Napisalem maila do Evenbalance z zapytaniem, czy moze to byc pomylka i czy komunikat moze byc spowodowany przez to ze pb nie uaktulanilo sie przez ustawienia firewalla. Byc moze odpisza, poczekam i napewnoe napisze, jesli dostane takowego maila.

Być może lepszym rozwiązaniem byłoby napisac na forum PB. Evenbalance nie odpowiedziało mi nawet wtedy, gdy wysłałem do nich Legiona 2.0c z zapytaniem, czy zamierzają coś z tym zrobić.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 14:27 

Odpowiedzia bylo wykrycie go ;).

Co do maili, to udalo mi sie odbanowac (global ban) kolege z klanu Americas Army. Okazalo sie ze PB wykrywal rozne programy przyspieszajace/optymalizujece Windowsa, jako czity :).

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 14:54 

Apstrachując od rozważań na temat samego PB i jego ewentualnego błędu, cóż innego na forum taki cheater mógł napisać? Że cheatował i jest winny? Franek chyba trochę racji ma i nie należy wierzyć oskarżonemu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 15:04 

gdyby chodzilo o kogos innego to byc moze bym nie uwierzyl :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 15:11 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
Cytuj:
Koalas - mysle ze powinienes podziekowac loodzia ktorzy w Ciebie wierza i czekaja na oficjalne stanowisko loodzi od PB . Samo Twoje tlumaczenie ze to jakas pomylka jest dla mnie strasznie dziecinne .

Frantic dziecinna to jest zabawa dzieci w piaskownicy a ja dziecinny przestalem byc juz dawno. Mowie i bede mowil ze nie czitowalem bo taka jest prawda. Powiedzialem jak bylo kiedy mnie wywalalo i wiecej tlumaczyc sie niebede bo to niema sensu. Dla mnie jest dziecinne to ze mowisz ze na pewno czitowalem. Ludzia ktorzy wierza ze nie czitowalem pewnie ze im dziekuje bo chca poznac prawde a nie osadzaja odrazu tak jak jedni z nas.
Frantic niemow ze nie robisz burdy bo to ja przestalem grac w BF-a i zawieszam sie w klanie bo chcem zeby bylo wszystko wyjasnione a ty uparcie rzucasz we mnie ze jestem cziterem. Czekam az ktos kto zna sie na PB wytlumaczy za co dokladnie zostalem kickowany i na podstawie wypowiedzi tego autorytetu , jezeli bedzie zla dla mnie to poprostu BF idzie do kosza bo nietoleruje czitow a zostalem o nie oskarzony wiec niewidze sensu dalszego grania.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 15:40 

Sytuacja troche dziwna, ja tam wieze w PB i dla mnie Kolas jest cziterem. Dziwna ??? Pomyslmy logicznie, ilu nas jest, no i akurat blad PB ujawnil sie u Kolasa ??

Ps co to jest spark hack ???

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 16:08 
Moderator forum

Legion 2.0c czy SpakHack to po prostu nazwy pogramów typu cheat. SparHack był jedynym ostatnio niewykrywanym cheatem o dosyć sporych możliwościach. Bodajże podobnych do Legiona. Każdy z cheatów ma jakąś swoją nazwę, to i SparHack ma ;)

PS. SparHack jest po ostatnich updejtach PunkBustera wykrywany, więc nie oceniajcie PB źle, że mieliście ostatnio tyle problemów z kickowaniem z serwa. Lepsze chwilowe kicki, niż bycie bezradnym wobec cheatera używającego SparHacka... co więcej... aktualnie nie ma żadnego publicznego i niewykrywanego cheata, zatem mamy być za co wdzięczni PB.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2