Teraz jest 13 cze 2025, 09:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 12:04 

chlip, chlip.. a nikt sie snajperami nie martwi :P powoluje do zycia SAP... snajperska akcje protestacyjna.. idziemy blokowac drogi (znaczy ja ide :P)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 12:09 

Właśnie przebrnąłem przez cały wątek i chciałem dorzucić kilka słów ode mnie. Trudno zaprzeczyć, że CloneTrooper, COLAR, coralgol, Piasecznik, konrador, Milosz są najlepszymi zawodnikami na scenie. I stawiam, że w/w wymienieni będą zawsze w "żelaznym składze". Fakt posiadania za dużo członków, może zaowocować konfliktami - dlaczego on gra a inny nie.
Rozumiałbym wzburzenie, które panuje w tym wątku, gdyby konstruktywnie Wojt, Ethan/Luki zaproponowali - mamy gracza pokroju któregoś z wyżej wymienionych zawodników - on powinien być w teamie. Ale podczas tej dyskusji nie padła ani jedna taka propozycja!!!

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 12:21 

:) ja jestem wszechstronny :) chociaż najgorzej mi idzie w samolotach poniewaz nie mam joya ;) ale tak to nawet ze snajpery w pojedyku 1 on 1 zdjolem wczoraj assoulta ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 12:24 

Dobrawek z tego co się orinetuje mój klan lider czyli Maniac podał kilka propozycji personalnych z nasze strony. Niestety od tamtego czasu nikt się z klanem -=]WA[=- nie skontaktował w tej sprawie. Dla mnie jest to totalny brak kultury. Wystarczyło napisać sorry ale wasi gracze nie spełniają naszych wymagań albo coś w tym stylu. Sprawa byłaby załatwiona na poziomie i w sposób dojrzały.

Nie będę pisał już wiecej postów poruszających ten temat. Chciałem tylko zasygnalizować całej scenie Bf, jak się sprawy mają.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 12:25 

pozatym czy nie mozna stworzyc teamu 30 osobowego i trenowac caly czas 15 na 15 ??? a potem z najlepszych wygrac ten sklad na mecz ??? - czy to takie trudne

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 12:41 

Maniac napisał(a):
:) ja jestem wszechstronny :) chociaż najgorzej mi idzie w samolotach poniewaz nie mam joya ;) ale tak to nawet ze snajpery w pojedyku 1 on 1 zdjolem wczoraj assoulta ;)

no i tak trzymac... ludzie mysla ze scout z bliska to nic nie moze.. a pozniej taki obciach jak cie gosciu z no4 czy waltera zdejmie :D

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 12:57 

Jedziecie ostro po Arcy, zobaczymy co stanie sie jak przeczytaja te wszystkie teksty koledzy z klanu (znowu "ktos" jest przyczyna wszystkich "klesk"). Byc moze zwolni sie pare miejsc w reprezentacji. Jedno juz jest wolne. Zycze powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 13:22 

dobrawek napisał(a):
(...) Rozumiałbym wzburzenie, które panuje w tym wątku, gdyby konstruktywnie Wojt, Ethan/Luki zaproponowali - mamy gracza pokroju któregoś z wyżej wymienionych zawodników - on powinien być w teamie. Ale podczas tej dyskusji nie padła ani jedna taka propozycja!!!

Propozycje takie ze strony SPQR podane były dużo wcześniej, tylko nikt akurat nimi się za bardzo nie przejął. Równocześnie z podanymi przez Ciebie graczami, pozostaje grupa równie dobrych jak oni, o których zapomniano, lub nie chciano pamięć

Cała dyskusja rozchodzi się o kryteria doboru składu, które nie są szerszemu gronu znane.

Inna sprawa, że nasza dyskusja tu praktycznie jest jałowa. Osoby odpowiedzialne za kształt Team Poland, jak na razie nie włączyły się do dyskusji. Coug’, jak pisał w którymś z postów, wyjechał, a Aiv raczej za często tu nie zagląda ( takie moje domysły :wink: ).

Możemy sobie tu pisać, ale czy to coś zmieni :?:

P.S.

Jeśli twierdzisz, że Konrador, powinien znaleźć się w „żelaznym składzie” to może najpierw niech zostanie powołany do Team Poland. Jego akurat brakuje mi wśród graczy wytypowanych przez Prgk-42.

Ostatnio edytowano 27 kwi 2003, 13:25 przez Praetorius, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 13:23 

Zeby wszystko bylo jasne. Ja tez nie mam pojecia jak odbywala sie rekrutacja. Zostalem tylko poinformowany ze dolaczono mnie do skladu. Natomiast patrze sie na to kto zostal wybrany. I pomijajac moja osobe (nie chce sie sam oceniac) to najlepsze osoby na scenie BF w swojej profesji. W tym dodatkowo kilku to spece od wszystkiego.
Poniewaz padly tu juz porownania z druzyna pilkarska, nie potrafie sobie jednej rzeczy przypomniec - czy kadra narodowa to reprezentanci wszystkich klubow grajacych w pierwszej lidze ?. Bo z tego co wiem to nie. Dlaczego tak jest to niech sobie kazdy sam na to odpowie ;).
Teraz troszke konkretow
WA:ONZ (friendly) 148:443
WA:ONZ (CB) 86:563
FS:ONZ (CB) 17:480
DAK (ARCY) (CB): ONZ 435:74
SPQR:ONZ (CB) 167:263
WA:SPQR (CB) 364:188
WA:FS (CB) 300:149
FS:SPQR (CB) 84:199
jesli cos pominalem przepraszam ;)
PRGK z tego co pamietam nie uczestniczylo w zmaganiach miedzy polskimi druzynami w CB, jednak cotygodniowe sparingi ONZ vs PRGK pokazuje ze ONZ jest minimalnie lepszy. Wnioski z tej tabelki wynikow rowniez wyciagnijcie sobie sami
Na koniec. Nie ma idealnego sposobu wylonienia takiej druzyny. Tym bardziej ze spojrzcie kim jestesmy. W krotkim w sumie i waznym temacie policzcie sobie bezsensowne osobiste spory.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 13:36 

blade_hunter napisał(a):
a do tego TEAM POLAND powinien trenowac z poslkimi klanami a nie spoczywac na laurach i czekac na na natepny meczyk :idea:

Blade napisal to o czym chcialem zeby byla to dyskusja rozpoczynajac ten watek (majac na mysle ze jest juz pozno - cos trzeba robic). I poszlo w inna strone.

Na poczatku byl... Aiv. To on poinformowal o Nations Cup, zainteresowal tym graczy w Polsce, pociagnal temat dalej. Spontanicznie zostal wybrany na kapitana (potrzebna byla osoba - niekoniecznie grajaca nonstop - znajaca dobrze angielski by nie wstydzic sie w kontaktach przed i w trakcie meczow). Kazdy z owczesnych klanliderow POTWIERDZIL na IRC kandydature Aiva na KAPITANA polskiego teamu. BYLEM swiadkiem jak poczczegolni liderzy (PRGK,ONZ,SPQR,WA,FS,ARCY wiecej klanow w tym czasie nie bylo) wpisywali formulke po angielsku na kanale #Arcy ze go popieraja. Nastepnie z tymi poparciami klanow, kapitan mogl zglosic narodowa druzyne do cupa podajac sie za jego kapiana. Nastepnie do KAPITANA nalezy wybrac sklad reprezentacji. Nie wiem czy wszyscy, ale co najmniej liderzy PRGK, ONZ, ARCY podali kandydatury graczy do skladu reprezentacji i prawdopodobnie z tych kandydatur Aiv wybral sklad. Jesli chodzi o konspiracje byc moze Aiv nie konsultowa sie z innymi klanami WA, FS, SPQR. Ale czy te klany kontaktowal sie z nim? (w sprawie skladu) Czy podaly kandydatury? W tej chwili Team Poland ma zaczac grac. Kapitan wsiakl... Finlandia juz zaproponowala termin spotkania, inni pewnie wkrotce to zrobia, a nie ma nikogo kto te ternminy moze potwierdzic i nikogo kto to moze pociagnac dalej... Moim zdaniem natychmiast powinien sie pojawic zastepca kapitana (jesli nie nowy kapitan) - proponuje tu kogos z PRGK lub ONZ (liderow lub inna odpowiedzialna osobe - proponuje Piasecznika). Kapitan powinien w porozumieniu (glownie) z WA, FS, SPQR uzupelnic sklad do 20-25 osob.
Jak najszybciej kadra wraz z kapitanem powinna spotkac sie na kanale IRC ustalic mape ktora wybierze Team Poland do gry w grupach, ustalic date 2-3 treningow jeszcze przed pierwsza gra ze Szwecja, ustalic terminarz spotkan grupowych. Ale trzeba cos robic..., a nie w kolko pieprzyc o tym samym (sorry).

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 13:45 

Chcialbym dodac iz graczy Arcy jest za duzo [6] ... w przypadku jakiego kolwiek meczu inna druzyna moze wytoczyc nam zwycieski przez nich konfilk [max moze byc 5 graczy z jednego klanu w Narodowej druzynie].
Tak bylo w meczu Wegry - Portugalia, zreszta Aiv wie

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 13:55 

CloneTrooper napisał(a):
(...) Ale trzeba cos robic..., a nie w kolko pieprzyc o tym samym (sorry).

Masz rację Clone, coś trzeba zrobić, tylko jak? Pisałem już, że Aiv nie pojawia się ostatnio tutaj, a Coug’ pisał, że wyjechał. Oni są wyznaczeni jako odpowiedzialni w sprawach Team Poland.

O tym, że tworzony jest skład (jako vCL SPQR) dowiedziałem się kiedy ujawniła się już reprezentacja. Nasz CL prowadził, jednakże pewne rozmowy w początkowej fazie tworzenia się reprezentacji i zaproponował osiem osób ze SPQR. Jak już pisałem, fakt ten został pominięty.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 13:59 

a mam pomysal co do treningow :) z tego co wiem mecze bede 12 vs 12 to moze na treningach "DRUZYNA NARODOWA" gra w 12 a sparing partnerzy beda grali z przewag liczebna moze w 14
sadze ze trudniejsze warunki dadza efekty :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 14:03 

Nareszcie piszecie do rzeczy.
Jesli chodzi o WA to nasz CL - Maniac podal ze nas kazdy jest gotowy do gry i czeka otwarcie na propozycje. Nie podalismy nickow gdyz tak sie nie da poniewaz kazdy ma swoja profesje i jest w niej dobry. Wiec tak jak Clone powiedzial trzeba znalezc zastepce CL TP i ruszyc. Trzeba powiekszyc sklad gdzies do 25 osob i zaczac trenowac. Patrzcie jak to robia inne panstwa. Maja sklady powyzej 20 osob, wyznaczane treningi i cwicza. A my? Siedzimy na tym forum i sie klocimy bezsensownie zamiast zaczac dzialac skoro problem zostal poruszony.
Jesli znajdzie sie jakis obiektywny zastepca to z checia podamy mu liste naprawde wartosciowych graczy WA ktorzy moga wniesc pare dobrych rzeczy do skladu.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2003, 14:06 

W końcu CloneTrooper powiedział jak to wygląda. Wielkie dzięki. Przynajmniej mam zarys tego przedsiewziecia od podstaw.
Uważam że czas skończyć tą dyskusje i dać reprezentacji spokój. Najgorszy jest szum medialny :).
Niech chłopaki rozegraja pierwsze mecze w NC i wtedy będzie można ewentualnie stwierdzić czy dobór był dobry czy zły.
Chciałem tylko dodać, że tam gdzie jest dużo indywidualności oraz gwiazd a tak jest w naszej reprezentacji NC potrzebny jest ktoś kto będzie trzymał w ryzach całe to towarzystwo. Padła to już kandyadatura Piasecznika. Wydaje mi się, że jest on dobrym kandydatem na objęcie tej funkcji. Najlepiej na to wskazuje fakt jak umiejętnie prowadzi klan PRGK.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2