Teraz jest 18 kwi 2025, 15:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2003, 10:05 

Moim zdanim urealnienie gry popsuje wielu osobom zabawe i utrudni gre w CB to sa moje 2 argumenty zeby to zostawic w spokoju.
co do AA i wozow pancernych z karabinkami takimi fajnymi to naprawde mozna zniszczyc samolot nie tak ze jedna seria lubi 2 trzeba sie nameczyc ale do wykonania sam zestrzelilem nie jeden samolot z karabinu na dachu czolgu albo z wozu a AA jeszcze lepiej wymiata i samoloty nie sa takie straszne tak jak sie wydaje :)
ja jestem zwyklym ziemniakiem i samoloty mi przeszkadzaja w grze ale nie denerwuja mnie oni trenujac zasluzyli na to ze tak dobrze graja czemu mamy im utrudniac gre bo chcieli i sie nauczyli dobrze grac ??

PS:nie do tematu troche chcialbym zeby mozna bylo wylaczyc obraz broni u assaulta i innych ziemnakow :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2003, 11:40 

ZBOY
Cytuj:

Popatrz na posty wyżej wyraźnie piszecie, że ziemniaki to takie "sieroty" że nawet nie wiedzą do czego służy AA czy karabin "na czołgu".

Nie piszemy tylko piszą i pozatym duzo sie nie mylą. Ileż to razy widzimy akcje indywidualne: kampienie na respie wroga, rajdy czołgiem po całej mapie bez celu. Wielu ziemniaków nie rozumie tej gry oczywiście sporo lotników też robi bezsensowne akcje. Ale co to ma wspólnego z realizmem..... tu bardziej chodzi o grę zespołowa.......zgrana drużyna ziemniaków jest teoretycznie nie do wyjecia przez lotnictwo.....( a widziałem pare przykładów na na meczach CB) .......zauważ jak wzmocniono obrone przeciwlotniczą i osłabiono wytrzymałośc samolotów w 1.4.

Ta gra nie ma na celu pokazania nam realizmu walki lecz bardziej nauczyć ludzi gry w zespole ( taki jest moje zdanie ). Tutaj liczy sie grywalność a ona jest wysoka dzięki prostocie posługiwania sie poszczególnymi pojazdami i nie tylko . Oczywiście dążąc do realizmu musielibyśmy tutaj stworzyć coś na kształt Flight Simulatora Microsoftu ale w ten czas niedługo byśmy pożegnali tę grę.

Lotnicy dużo czasu poświęcaja trenowaniu. Dochodzą do wysokiego poziomu w lotach. Dlaczego z tego powodu miano by utrudniać im grę. To może równoczesnie urealistycznić wszystkie aspekty tej gry .

Powtórzę to jeszcze raz wydaje mi sie że nie zgłebiłes tej gry do końca. z resztą sam odkrywam coraz nowe aspekty grania w BF-a. Nikt chyba nie chce cię tu linczować za poruszenie tego tematu wręcz przeciwnie może czytając te posty niektórzy wyciągna jakies wnioski.

I ŻEBY NIE ODBIEGAĆ ZBYTNIO OD TWOJEGO TOPICU PODSUMUJĘ :

JESTEM PRZECIWNY UREALISTYCZNIENIU TEJ GRY BO TO JĄ ZABIJE. MOŻE POWINIEN POWSTAĆ MOD KTÓRY UWZGLEDNIAŁBY REALIZM WALIKI I TO NIE TYLKO W SAMOLOTACH. Szczerze mówiąc nie sądze że znalazło by sie dużo chetnych na taki mod. over

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2003, 12:11 

chciałem tu coś napisać, ale po wypowiedzi paru osób dyskusja spadła do bardzo niskiego poziomu. Jedynie napisze że do zmiany zdania przekonał mnie nazin który przy mnie z łatwością jakiej wcześniej nie widziałem skosił pare samolotów.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2003, 22:12 

hmmm
niezla dyskusja. osobiscie nie slyszalem zeby ktos latal na zewnetrznej kamerze, a tym bardziej zeby z niej celnie bombardowal. osobiscie uzywam takowej tylko przy startach kiedy ktos moze mi zajechac droge, zeby uniknac kolizji - a to i tak rzadko.
wszelkie dyskusje o zmianach ustawien kamer sa bezsensu. grac bedziemy tak jak beda chcieli adminowie serwow, a oni sie chyba wypowiedzieli.

sugeruje wiecej cwiczen z AA ...

z wakacyjnymi pozdrowieniami
mass

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 15:44 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Nie wiem, czy to cokolwiek da.

Jestem za. W prawdziwych simach np. IŁ2 wszelakie serwery MP mają powyłączane widoki spoza kokpitu i działa tylko Pad Lock.

Owszem BF nijak ma się do symulowania skrzydaków, ale chociaż bezkarni kosiciele będa mieli utrudnienie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 16:14 

hmm co do samego tematu to są servery gdzie sązablokowane widoki z za pojazdu wiec chyba twóry gry przewidzieli to :) ze może niektórzy będą chcieli tak grać

a co do niektórych do ładnie sie odzywaja ale widze że niektórzy mogą gdzyż maja jakieś większe prawa za racji właśnie z racji czego??? znajomości ???? clanowych ??? phiiii

wyluzujcie i zejdźcie na ziemie heheh oprócz lotników oczywiście :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 16:50 

===Tomy===[PL] napisał(a):
_XENA_ napisał(a):
Nie wiem, czy to cokolwiek da.

Jestem za. W prawdziwych simach np. IŁ2 wszelakie serwery MP mają powyłączane widoki spoza kokpitu i działa tylko Pad Lock.

Owszem BF nijak ma się do symulowania skrzydaków, ale chociaż bezkarni kosiciele będa mieli utrudnienie.

IŁ-2 to jednak symulator z krwi i kosci, przeciwnikiem pilota jest pilot. rowne szanse, z kokpitem, z wylaczonym monitorem, whatever.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 17:03 
Moderator forum

kriz napisał(a):
IŁ-2 to jednak symulator z krwi i kosci, przeciwnikiem pilota jest pilot. rowne szanse, z kokpitem, z wylaczonym monitorem, whatever.

Zgadza się, dlatego nie śmiem nawet rzucac porównaniami.
Po przeczytaniu całego wątku, odechciewa mi się jakiejkolwiek dyskusji.
Przed graczami, którzy używają widoku spoza samolotu i celenie niszczą upatrzone cele pozostaje chylić czoła bo to nielada sztuka.
Reszta komentarzy i pobożnych życzeń zbędna, bo znowu kogoś poniesie z emocjami i puści "bąka".

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2003, 17:46 

Tin napisał(a):
ZBOY
Cytuj:

Popatrz na posty wyżej wyraźnie piszecie, że ziemniaki to takie "sieroty" że nawet nie wiedzą do czego służy AA czy karabin "na czołgu".

Nie piszemy tylko piszą i pozatym duzo sie nie mylą. Ileż to razy widzimy akcje indywidualne: kampienie na respie wroga, rajdy czołgiem po całej mapie bez celu. Wielu ziemniaków nie rozumie tej gry oczywiście sporo lotników też robi bezsensowne akcje. Ale co to ma wspólnego z realizmem..... tu bardziej chodzi o grę zespołowa.......zgrana drużyna ziemniaków jest teoretycznie nie do wyjecia przez lotnictwo.....( a widziałem pare przykładów na na meczach CB) .......zauważ jak wzmocniono obrone przeciwlotniczą i osłabiono wytrzymałośc samolotów
w 1.4.

Ta gra nie ma na celu pokazania nam realizmu walki lecz bardziej nauczyć ludzi gry w zespole ( taki jest moje zdanie ). Tutaj liczy sie grywalność a ona jest wysoka dzięki prostocie posługiwania sie poszczególnymi pojazdami i nie tylko . Oczywiście dążąc do realizmu musielibyśmy tutaj stworzyć coś na kształt Flight Simulatora Microsoftu ale w ten czas niedługo byśmy pożegnali tę grę.

Lotnicy dużo czasu poświęcaja trenowaniu. Dochodzą do wysokiego poziomu w lotach. Dlaczego z tego powodu miano by utrudniać im grę. To może równoczesnie urealistycznić wszystkie aspekty tej gry .

Powtórzę to jeszcze raz wydaje mi sie że nie zgłebiłes tej gry do końca. z resztą sam odkrywam coraz nowe aspekty grania w BF-a. Nikt chyba nie chce cię tu linczować za poruszenie tego tematu wręcz przeciwnie może czytając te posty niektórzy wyciągna jakies wnioski.

I ŻEBY NIE ODBIEGAĆ ZBYTNIO OD TWOJEGO TOPICU PODSUMUJĘ :

JESTEM PRZECIWNY UREALISTYCZNIENIU TEJ GRY BO TO JĄ ZABIJE. MOŻE POWINIEN POWSTAĆ MOD KTÓRY UWZGLEDNIAŁBY REALIZM WALIKI I TO NIE TYLKO W SAMOLOTACH. Szczerze mówiąc nie sądze że znalazło by sie dużo chetnych na taki mod. over

Mądrze gada...wodki mu !!! :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 2