Teraz jest 13 kwi 2025, 07:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 15:51 

Cytuj:
.... OK rozumiem... nie wiem ile jest bitów jak się włączy 64, ale jedno jest pewne - różnica jest duża między 32, prynajmniej u mnie . Sprawdź.
Sluchaj Nie ma zadnej gryani karty ktora obsluguje 64 bity. Czy tak ciezko pojac jest albo 16 albo 32. Co zes sie tak czepil tych 64? Jednyne "64" co mozesz ustawic w BF to chanels w zakladce audio. A to si ema nijak do 64 bitow. Wiec blagam nie psiz ze grales w 64 bitach bo wyslemy Cie do warjatkowa.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 16:06 

Dzizas, czy po prostu nie możecie tego powiedzieć/wytłumaczyć człowiekowi, wyprowadzić z błędu? Po co odrazu zlewać z gościa, przecież nie jest ani niemiły, ani złośliwy. A potem zdziwieni, że robi się z nigo niemiły facio co trolluje forum :evil: . Wszechwiedzący, przyjdzie czas, ze i was ktoś zagnie i wyśmieje :lol:

MataDor >>> jak reszta też nie wiem za bardzo o czym mówisz. Wydaje się, że faktycznie mylisz opcje grafiki z opcjami dzwięku. No chyba, że to coś innego?

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 16:17 

Słaba wydajność na mocnym sprzęcie może sugerować jedno - Syndrom AC97.
Kup sobie chłopie normalną kartę muzyczną z akceleracją sprzętową bo te wbudowane w płyty główne to badziew który obciąża przeogromnie BFa.
Żeby się o tym przekonać, spróbuj uruchomić grę z zaznaczonym w opcjach NO SOUND.
Jeśli chaczy mimo to, szukać należy gdzie indziej.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 16:29 

ShaggY napisał(a):
Ubaw po pachy ;) a zapowiadał się taki nudny dzień :lol: Wydaje mi się że koleś ustawia 32 kanały w opcjach dźwiekowych bo tam można uzyskac chyba 64 nie jestem pewien bo nie mam tutaj BF a nie zaglądałem w te opcje wieki... Więc jeszcze wiekszy :lol:

Do wszystkich.
Wybieracie opcie Video.
Poprzełączajcie sobie miedzy 1024X780/32, a 1024X780/64 i zobaczcie różnicę. Mniejsza z tym co to za bity :lol: wazne ze wpływają na szybkość.
PS. Specjalistą harwerowcem to nie jestem. Ja chcę tylko grac - without scraches ;)
PS2 Mohammed - myśle że jesteś tak dobrym polonistą że mogę cię spokojnie prosić o opisanie mi jak POPRAWNIE to określi o czym mówiłem, chyba że określenie jakiego użyłem jest na tyle ci nieznajome i niezrozumiałe że kompletnie nie wiesz o co mi chodziło.... W każdym razie respekcik za niuansiki :P

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 16:34 

Wybieramy opcje wideo i tam mamy 1024x768x16 lub 1024x768x32
Nigdzie nie widziałem x64
Jeśli jednak tak masz, to zapewne uszkodzone sterowniki i jakiś badziew w DirectX.
Zainstaluj najnowsze stery i DirectX 9.0b

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 16:52 

Piasecznik napisał(a):
Wybieramy opcje wideo i tam mamy 1024x768x16 lub 1024x768x32
Nigdzie nie widziałem x64
Jeśli jednak tak masz, to zapewne uszkodzone sterowniki i jakiś badziew w DirectX.
Zainstaluj najnowsze stery i DirectX 9.0b

nareszcie normalny mail. Dzięki Piasecznik, bo już nie wiedziałem trochę co się dzieje. Coś mi się tu po....ło.... w kompie. sprawdzę

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 16:56 

Kaczy napisał(a):
Cytuj:
.... OK rozumiem... nie wiem ile jest bitów jak się włączy 64, ale jedno jest pewne - różnica jest duża między 32, prynajmniej u mnie . Sprawdź.
Sluchaj Nie ma zadnej gryani karty ktora obsluguje 64 bity. Czy tak ciezko pojac jest albo 16 albo 32. Co zes sie tak czepil tych 64? Jednyne "64" co mozesz ustawic w BF to chanels w zakladce audio. A to si ema nijak do 64 bitow. Wiec blagam nie psiz ze grales w 64 bitach bo wyslemy Cie do warjatkowa.

A propo audio , niemoge zmienic na 64 chanels w zakladce audio , pamientam ze kiedys edytowalem jakis plik aby to zmienic i pomoglo ale niestety niepamientam jak sie ten plik nazywal. I jeszcze pytanko dla posiadaczy zestawow (karta5.1 + glosniki 5.1) jakie macie ustawiania w audio setting :?:
audigy2 + sb 6700 6.1.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 16:57 

Piasecznik kupiłem sobie Audigy i za cholere nie mogę włączyć akcerelacji sprzętwowej (sterowniki mam najnowsze)...

Poprawka:
Holy Shit a jednak :). Musiałem włączyć przyśpieszanie i ma akcerelacji sprzętową. Mam nadzieje że dźwięk nie będzie mimo wszystko kszaczył.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 17:06 

W EA GAMES\Battlefield 1942\Mods\bf1942\Settings\Default.con zmieniasz Sound.setHardwareVoiceLimit z 32 na 64.
Od tej pory akcelerowany dzwięk nie gubi odgłosów.
Jest naprawdę dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 17:08 

Piasek --> gubi, jak dostanie więcej niż 64 dźwięki :) Czy raczej głupieje niż gubi. Polecam przetestowanie na Battle of Britain - naprawianie w grupie, AA nawalają do samolotów, bombardowanie, strzelanina - zapętlił mi się odgłos kluczyka i został w miejscu, w którym się zapętlił :). To znaczy odszedłem i go słyszałem z miejsca, w którym szeleściłem przed chwilą :).

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2004, 17:18 

To często się zdarza kiedy robię Alt+TAB.
To raczej nie jest zwiazane z ilością głosów ale jakimś skurczem w BFie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 2