[Night]Max - akurat tu Cię zdziwię... To nasza pierwsza Wigilia z córcią i w tym roku spędzamy ją sami, już w gronie "własnej rodzinki"
Pewnie wybierzemy się do jednych i drugich rodziców na godzinkę, żeby im smutno nie było, ale generalnie planujemy być sami.
O kurde, ale off topic...
OK, żeby trochę nadrobić straty, to jeszcze podsunę Xenie info, że jest też patch do dema, który oczywiście od razu sobie ściągnąłem - ale nie wiem, czy zmienia on coś w rozgrywce pod kątem, o którym piszesz.
Pewnie nie, bo nigdzie japońskiego jeepa nie dojrzałem.
A jeśli chodzi o porównanie klanówek i gry z "wolnymi strzelacami", jestem pewien, że jest tak, jak mówisz - w FP jest podobnie.
Niemniej, zanim pojawi się możliwość gry w klanie, trzeba frycowe odrobić, czyż nie..?

Zresztą jest to pewnie czas na podszkolenie - choć może się zdarzyć, że i na nabranie złych nawyków, bo przecież walka w meczu, z taktykami itd. znacznie różni się swoim przebiegiem od typowych naparzanek, które najczęściej jest mi dane w BF doświadczyć.
Muszę przyznać, że tylko raz udało mi się "przeżyć" sympatyczne zaskoczenie - na jakimś fińskim serwerze, na który nota bene kliknąłem przypadkowo. Kolesie gadali do siebie coś po ichniemu, ale kiedy wlazłem, chyba zrobiłem im niespodziankę, bo zajęli się mną, jak młodszym braciszkiem, o którego trza dbać. Kolesie widać grali już dłuższy czas, bo nieźle wymiatali. Rzadko kiedy ruszali czołg, jeśli nie miał pełnej obsady, osłaniali się nawzajem, nawet jeepami jeździli zwykle we czterech

Mniej lub bardziej wychodząca współpraca, komendy wydawane sobie łamaną angielszczyzną, a przede wszystkim REALIZOWANE przez innych graczy - tak, to jest to! (jak w OFP conajmniej

)
Jestem pewien, że bedę tam zaglądał często, zanim zaopatrzę się w pełną wersję, a kto wie, czy i później nie (choć pewnie trudno będzie o ten sam skład).
Czasem nawet najmniejsze pierdółki cieszą - jak choćby to, żeśmy się po skończonej (dłuuugiej!

walce spotkali (Axis i Allies) na środku wyspy i walnęliśmy pamiątkową fotkę...

Screenshota czyli.
Taaa, wszystko zależy od graczy.