Teraz jest 4 kwi 2025, 14:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 mar 2003, 10:29 

_XENA_ napisał(a):
Corsair napisał(a):
Jak myslicie?
-----czy nowy bombowiec bedzie lepszy od b-17 tego z RtR ?-------

JAK KTOS CHCE COS POWIEDZIEC TO SLUCHAM :) :P :P :P

:idea: :idea: :idea: MA KTO JAKI POMYSL :idea: :idea: :idea:

:!: :!: :!: A JAK NIE TO ZOBACZYMY W RtR :!: :!:
RtR czyli road to rome za 69.99 zl :)

Nowe "bombowce" w R2R to Moaquito - moim zdaniem taka zwrotniejsza stuka (km-y chyba tesz ma nieco lepsze) i Me110 - to samo tylko że strzelcem. Do B17 nijak nie można ich porównywać.
Nie wiem gdzie ty tam masz ME-110 :) bo ja mam BF-110. a co do tych samolotów z R2R to bf-110 jest lepszy od moskita :(

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2003, 15:24 
Moderator forum

BF to skrót od nazwy wytwórni (Bayerishe Flug...costam), używano jego przed i na początku wojny do oznaczania samolotów pochodzacych z niej. W trakcie wojny zmieniono jej nazwę na Mesershmitt (od nazwiska głównego konstruktora Willego Mesershmitta). Tak wiec zmieniło sie nazewnictwo, ale konstrukcja pozostała ta sama (BF 109 to Me 109, BF 110 to Me 110 i tak dalej).

No i racje miał ten kto mówił, że Me 110 to nie bombowiec, ale ciężki mysliwiec. W grze jednak pełni role bombowca (a raczej szturmowca) więc pozostańmy już przy tym.

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2003, 15:36 

Ja też juz mam RtR :P:):P:) :!: Te dwa nowe bombowce sa spoko ale troche za szybki np moskito troche sobie daje ... UPS czasami nim nie wyrabiam<!>

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2003, 16:09 

Gwoli scislosci, to w dokumentach RLM, stroi naprzemiennie oznaczenie Bf lub Me. Takze historycy nie moga sie zgodzic co do literowego oznaczeni tych maszyn. W wiekszosci przypadkow przyjmuje sie jednak, ze konstrukcje wykonane, jeszcze przed przekazaniem kierowania bawarskich zakladow w rece Messerschmitta, oznacza sie przez "Bf", czyli Bf 108 "Taifun", Bf 109E, a od momentu pojawienia sie wersji F, oznacza sie przez "Me" - Me 109F, potem Me 109G itp. Z tym, ze sa osoby, ktore oznaczaja Bf 109 na ten sam sposob do konca serii, a pozostale, nowsze konstrukcje, jak Shwalbe, Amerikan Bomber czy Gigant przez Me 262, Me 264, Me 323 itd.

W przypadku 110tek, czesc konstrukcji powstala jeszcze "za czasow" Bayerische Flugzeugwerke, stad Bf 110.

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2003, 22:53 

Mi sie tam wszystkim dobrze lata tylko potrzeba treningu i wprawy ale wedlug mnie najlepszy jest mustang! :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 mar 2003, 23:03 

Corsair napisał(a):
Ja też juz mam RtR :P:):P:) :!: Te dwa nowe bombowce sa spoko ale troche za szybki np moskito troche sobie daje ... UPS czasami nim nie wyrabiam<!>

Z tego co mi wiadomo to nie ty masz RtR tylko twój wujek, bo sprowadziłem dwa egzemplarze dla mnie i dla niego więc nie chwal sie tym tak ok :?:

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2003, 11:35 

James Ryan napisał(a):
Corsair napisał(a):

Z tego co mi wiadomo to nie ty masz RtR tylko twój wujek, bo sprowadziłem dwa egzemplarze dla mnie i dla niego więc nie chwal sie tym tak ok :?:

Po takim poscie to widze ze posiadanie RtR jest OBOWIĄZKOWE i wręcz KULTOWE
trzeba jednak kupić - dla siebie aby nie byc posądzonym o korzystanie z czyjegoś egzemplarza :wink: :wink: :wink: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2003, 18:13 

Chcecie w ... dostac co wy mnie tak cytujecie do kogos innego sie przyczepcie.:P Ale w Polsce podobno firma ktora ta gre rozprowadza oglosila ze RtR wyjdzie troche pozniej:(
=]

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2003, 16:41 

Corsair napisał(a):
Chcecie w ... dostac co wy mnie tak cytujecie do kogos innego sie przyczepcie.:P Ale w Polsce podobno firma ktora ta gre rozprowadza oglosila ze RtR wyjdzie troche pozniej:(
=]

Cytujemy cie bo lubimy :) Moim zdaniem Bf-110 i Mosquito to raczej szturmowniki jak bombowce. Nie wiem dlaczego tak SĄDZE ale R2R jest COOL :!: :!: :!: :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 12:27 

Ej J.Ryan ty sie tak nie wymadrzaj! Sam nie jestes lepszy!

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 12:28 

Messerschmitt Bf-109 mial kilka modeli: A,B,C,D,E i F

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 13:13 

jak wszyscy to wszyscy.. :)
a więc moje zdanie - samolot jest dobry tylko do tego żeby w niego wsiąć, wystartować, zeskoczyć i zająć flage lub czołg (ewentualnie inna masakra lądowa) po czym w/w samolocik bezzałogowo roz.. sie o skałki.. :)
och.. zjem kiedyś klawiature przez te narastające brzęczenie silnika lotniczego za plecami mojego panzera.. :))))
podpisano: szczur lądowy Tajniak ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 13:24 

a tak na serio... nigdy nie zajmuję się pilotowaniem.. jakoś mi to nie idzie.. i nie miałem chęci się w tym szkolić.. Demolka na "ground 0" bardziej mi odpowiada.... Za to bardzo lubie być w desancie w stuka.. sbd czy b17.
kilka rzeczy których nie lubie u lotników: jak uzywają kubelwagena czy czołgu (!!) do podjechania po samolot - szczególnie kiedy jest to dystans bardzo bliski (widziałem talentów podjeżdżajacych Tigerem po samolot na Bocage - przecież to sie kwalifikuje pod sąd polowy;)
i kiedy nie zabierają desantu na pokład choć mają taką mozliwość...
no i ostanie: kiedy bawią sie na planszach w latanie pod mostami zamiast kosić przeciwnika.. :)))
pozdro
tajniak

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 15:03 

Pobawcie sie samolocikami :D

http://www.cnn.com/SPECIALS/2003/iraq/f ... x.117.html

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 17:24 

Corsair napisał(a):
Ej J.Ryan ty sie tak nie wymadrzaj! Sam nie jestes lepszy!

W czym nie jestem lepszy :?: Ja mam swojego Bf-a ale od kilku dni zablokowali mi gre w necie :cry: Musze sie napić :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2