Teraz jest 19 lut 2025, 10:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 16:38 

EST ma po czesci racje, hacki pisane nazwijmy to "prostym" sposobem, takim ze kazdy moglby sobie go stworzyc, nie koniecznie bedac programista, sa teraz prakrtycznie wykrywalne na wszystkich serwerach z wlaczonym PB. Szkoda tylko ze Evenbalanace dopiero teraz wprowadzilo "nowy" sposob skanowania, a mogli to zrobic juz dawno, ale pewnie nie dostaliby tyle kasy ile dostali do tej pory ;). Niestety sa sposoby na ominiecie PB, nadal, wiec nie ma co popadac w euforie i glaskac EB po glowie, niech tyraja dalej. Naszczescie jest to sporo trudniejsze i jak narazie byle lama nie bedzie wymiataczem wkurzajacym wszystkich na serwerze :).

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 16:52 

kamillos napisał(a):
Tin napisał(a):
Widziałem jak gra Kamilos i cięzko mi uwierzyć zeby miał czita :wink: ......a nawet jakby miał to chyba nie potrafi go używac :wink:

Kamillosa w to nie mieszac :twisted:

upss sorry źle przeczytałem ...oczywiście nie chodziło o ciebie lol sorry .....

btw w sumie gracie tak samo :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 17:02 

Janek [PL] napisał(a):
..ale prędzej to Zbawca czituje, zresztą widziałem pokaźną serie różnych wspomagaczy u niego na dysku :wink: Nom Małolat przyznaj się :mrgreen:

cicho bo sie wyda :lol: a tu polowanie na czarownice i gotowi jeszcze mnie zlinczowac :twisted:
ps. kto tu jest mlodszy Janek :wink:

A co do Koalasa, jak juz powiedzialem zaczekajcie na stanowisko PB a nie odrazu go skreslacie, jesli chodzi natomiast o wykrywalnosc czitow to niestety nie jest tak kolorowo Est jak piszesz, teraz jest nowa moda na podmiany plikow rfa :roll: a po necia chodza cale poradniki jak podmienic pliki i miec aimbota i taghacka a niestety serwer na standardowych ustawieniach pb nic nie wykryje pozostaje pstrykanie setek screnow na runde co tez nie jest rozwiazaniem

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 17:11 

to samo forum inny dział 3 dni temu taki temat założony
http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?p=143107
sytuacja dokładnie taka sama jak u Kolasa. Wnioseki sa dwa albo obaj ściemniają albo PB sie sypie. Jedno jest pewne problem dokładnie ten sam.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 17:25 

Raix, mysle ze wkrotce sprawa sie wyjasni, wiec moze nie nalezy wyciagac zbyt daleko idacych wnioskow.

Zbawcza do wykrywania podmiany plikow rfa sluzy MD5tool. Sprawdza sumy kontrolne pikow, jesli zmienisz plik zostanie to wykryte i dostajesz kick z serwera.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 18:06 

Może nie jestem obiektywny bo gram z Koalasem w jedym teamie, ale mimo wszystko wierzę, że jest to "dziura" w PB.
Tak sobie myślę że jedną z możliwych metod sprawdzenia, o ile owa dziura nie została już załatana jest zrobienie tego w dokładnie tej samej kolejności co zrobił Koalas.
Czyli odinstalować BF'a, zainstalować na nowo wraz z odpowiednią łatką i nie aktualizować PB pbweb'em tylko połączyć się z Autocomem i sprawdzić czy PB się aktualizuje czy nie i czy nie daje jakiś komunikatów o gamehack. Być może przyczyną też jest konfiguracja hardware'owa i software'owa sprzętu Koalasa.
Więc Frantic skoro wysuwasz odgórne założenie że Koalas jest cheaterem to może zrób taki test.
A z tego co pamiętam (przed tą całą sytuacją) grałem z Koalasem wczoraj na jakimś serwerze bodajże =CPS= ie i też wywalało go z powodu PB z adnotacją że PB się nie zaktualizował. Może to jest dobry trop.
Mimo wszystko wierze że ta sytuacja się wyjaśni ... szybko. Bo część osób na forum już osądziła i skazała.... a dla mnie ten screen i logi z Autocomu nie są "niepodważalnym" dowodem... choćby z racji nie wyjaśnienia co oznacza ten kod błędu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 18:53 

Witam
Znalazłem lepszy kwiatek
[PsB:0412 L0000006B] 8af8905f7f99d82359a26cfa9474b35e "Certamen|-MtD-" "81.129.105.226" GAMEHACK #89015
Tylko czy MtD to DtM?

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 19:20 
Moderator forum

No ale mnie ominęła zadyma ... wystarczy 2 dni tu nie zajrzeć :roll:

Zacznijmy moze od tego kim jest Koalas - to pilot w PTS1939 jednak nie etatowy gdyż pracuje poza granicami naszego kraju i co kilka miesięcy wyjeżdża na spory okres czasu - w tej chwili jest (w lutym wyjeżdża do pracy na pół roku z tego co wiem) i "wspomaga" nasz Klan w powietrzu (nie będę się tu rozpisywał ale nasz etatowy pilot "Lukas" ma out-neta). Gra więc faktycznie "okazjonalnie" jak sam to napisał :!:

W zawiązku z tym, że Kolas nasz Klan (już jako Klanowicz) wspomaga od zaledwie 2-3 tygodni nie wierzę (także biorą pod uwagę jego K/D oraz to jakie pozycje zajmuje na treningach, tym bardziej Infantry) nie wierzę, żeby uzywał cheatów.
Cenię Koalasa za grę w powietrzu (jestem czołgistą więc nie za wiele "widzę" ... ale wypowiadali już się inni np. z MON którzy grali z nami spary) ale na ziemi nie jest żadnym "wymiataczem" a przecież głównie do tego są cheaty :!:

Czekam na speców z UKFu od PB i wtedy będziemy rozmawiali dalej ...

P.S. Aż się boję bo jeszcze nigdy :D nie uaktualniałem PB ... a na Autocoma chcę wejść :?

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 20:16 
Moderator forum

spadak napisał(a):
Witam
Znalazłem lepszy kwiatek
[PsB:0412 L0000006B] 8af8905f7f99d82359a26cfa9474b35e "Certamen|-MtD-" "81.129.105.226" GAMEHACK #89015
Tylko czy MtD to DtM?

Ktoś już o to pytał na CB podczas "toczącej się Sprawy M.", ale Certamen nie udzielił odpowiedzi...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 21:40 

HeH panowie ... gorąca dyskusja ... poziom wysoki ... i rozwiązanie blisko ...
Myśle ,że jest wielce prawdopodobne ze jest to BUG! zanim zaczołem grac w BFa gralem w RTCW , i spotkałem sie z takimi Bugami ... na forum swietej pamieci hive.pl byl temat o takich bugach i gracze doszukali sie przyczyny ... ba ale to jest BF... ktory jest totalnie inna gra niz RTCW wiec bez konkretnych dowodow bedziemy GDYBAĆ...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 21:44 
Oldboy Battlefield.pl

Panowie!
Tak w pb wyglada hack (cheat):
[02.18.2004 16:52:22] VIOLATION (PB HACK) #130033: pk..>.<... (slot #5) Violation (PB HACK) #130033 [527687dd98709671c366e8245ea674f1(-) 203.198.53.115:1167]

za to jest global bann na pb i to znajduje sie w pliku sv_cheat.log
a tak wyglada gamechack:
[12.13.2004 20:13:12] VIOLATION (GAMEHACK) #81013: =gso=forgetfulgus (slot #14) [d095b32555099f57f954cea241cba287(VALID) 142.165.135.46:1783]
za to jest kick 2min (albo tyle ile sie ustawi) i to tez znajduje sie w pliku sv_cheat.log
jak nazwa wskazuje cheat
tyle ze jesli jest to jakis znany cheat to tekst bedzie taki jaki byl w momencie wywalenia mayka
numery #8xxxx sa zastrzezone wlasnie do takich zeczy jak GAMEHACK
i to znajdziecie na stronach http://www.evenbalance.com
ale co dokladnie to jest nie ma wytlumaczone...
i ja uwazam ze wywalik klan z cb za takie cos jak GAMEHACK bez potwierdzajacego screena to juz szczyt!
to tak jakbym posadzil klan z ktorym gralismy niedawno spara o cheaterstwo tylko przez to ze 60% ich skladu wywalil pb za no packetflow a od nas z klanu wylecial tylko choq i to przez to ze stracil neta na 5 minut :D
swoja droga dziwne ze jak zazadalem po wszystkim juz screenshotow przez pb to tylko przyszly od grajacych w barwach FS a drugiego klanu wcale...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 22:30 

EST_PL napisał(a):

PS. SparHack jest po ostatnich updejtach PunkBustera wykrywany, więc nie oceniajcie PB źle, że mieliście ostatnio tyle problemów z kickowaniem z serwa. Lepsze chwilowe kicki, niż bycie bezradnym wobec cheatera używającego SparHacka... co więcej... aktualnie nie ma żadnego publicznego i niewykrywanego cheata, zatem mamy być za co wdzięczni PB.

a Legion 3 jest wykrywalny?

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 22:38 
Oldboy Battlefield.pl

generalnie tak

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 23:14 

Lepiej żeby tak, no bo sorry czytając ten temat (w którym chyba z 2 razy pojawił się Legion 2 cośtam) otworzyłem google, wpisałem legion i po 30 sekundach przeglądania stron patrze - wersja 3. Tak więc albo v3 było jescze wcześniej wykrywalne przed v2 (tak więc nikt z tego nie korzystał) albo cziterzy są tak ograniczeni że nie ściągnęli najnowszej wersji :twisted: i złapali się na swoje lenistwo :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 23:26 
Oldboy Battlefield.pl

legion 3 byl w czasie jak mayka pb wywalil za legion2 8)
wsumie to nawet panowie z punksbusted.com nie spieszyli sie dodac do wykrywania cheatow legiona 3... mimo iz podalem im go lacznie z linkiem miesiac temu... dodali do listy 3 dni temu...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2