A ja napisze na temat ;]
Otoz ja chcialbym widziec bardzo realna gre, jednak BF1942 do takich nienalezy i rozumiem ze nie wszyscy lubia super realizm
Odnoscie samolotow to wlasnie to co uwielbiam, tyle ze w BF1942 model lotu mnie smieszy (wiem ze to arcade a nie symulator

), lecz to ze wzgledu na "grywalnosc dla wszytkich" moge przebolec. Natomiast strasznie mnie juz wkurzaja obrazenia pojazdow

Zwlaszcza samoloty ... Kto gral w Warbirds albo IL2 Sturmovik wie o czym mowie. Tu w BF1942 samolocik poprostu ma hitpoints i jak obrywa to mu sie tylko "kurczy pasek", a w rzeczywistosci mozna bylo skrajnie nawet zestrzelic samolot 1 pociskiem (nie mowie o zabiciu pilota) np. trafiajac w zbiornik paliwa, ktory sie zapali, albo zupelnie odwrotnie podziurawiony przeciwnik wracal szczesliwie na lotnisko np. bez 1 lotki i steru kierunku ;]
Rozumiem ze to nierealistyczna gra i trzeba by mocno ja przebudowac zeby zrobic realistyczny model uszkodzen w pojazdach jednak przenajmniej niech obrazenia samolotow z broni piechoty beda realistyczniejsze, a wiec wlasnie powinny im prawie nic nie robic, gdyz nawet dysponujac 12mm dzialkami trzeba bylo z reguly sporo tego wpakowac w przeciwnika, a co dopiero taki zolnierz na ziemi ze swoja pukawka

Pozatym to wogole jest smieszne takie strzelanie do samolotow, bo lataja w BF1942 cholernie wolno w stosunku to rl :] Ja bym nie trafil przeciwnika przelatujacego z predkoscia 400-600 km/h, a nawet jesli to istniala by strasznie mala szansa ze wogole cos bym mu zrobil

) Mam nadzieje ze w przyszlosci zrobia gre realna w kazdym aspekcie ;]
Ps. Jak widze w BF1942 jak zeke (A6M - ten japonski mysliwiec) walczy z Korsarzam (F4U - ten amerykanski mysliwiec

) w walce kolowej i nawet wygrywa to az mnie boli ze smiechu !! W rzeczywistosci korsarzem latalo sie wykorzystujac jego bardzo duza jak na owe czasy predkosc, a przy kazdej probie skretu szybko ja tracil, w dodatku przy malych predkosciach byl bardzo malo zwrotny i latwo wpadal w korkociagi ;]