Teraz jest 11 kwi 2025, 05:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 maja 2003, 18:48 
Moderator forum

Witam serdecznie wszystkich graczy BF1942.

Na początku oczywiście pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że zostanę ciepło przyjęty na Waszym forum.

Chciałbym dodać, że dołączyłem do grona posiadaczy "legalnej" wersji BF1942 oraz dodatku RTR. Mam już małą praktykę związaną z grą w wersji single player. Jednak wiadomo; MP to nie SP i po pół roku dojżałem, (a raczej znudziło mnie granie w inne gatunki WWII) i dokonałem dzisiaj udanych zakupów.

Do tej pory od 1,5 roku grałem w Medal of Honor.
Z racji swoich zamiłowań do batalistyki II WŚ. ten tytuł i panujący w niej klimat uraczył mnie swoimi walorami.
Jednakże, z racji tego co się ostatnio dzieje na sieci
(wielu młodocianych, nierozsądnych, oszukujących, bluzgających, używających cheatów ... etc) a także wolnych ogólno-dostępowych-nie chronionych serwerów powoduje, że człowiek zamiast cieszyć się z przebiegającej gry .. coraz częściej musi czyścić ekran monitora oraz klawiaturę.

Mam nadzieję, że owy zakup BF-a da mi wiele radości ;-)

Nawiązując do meritum mojej kwesti chciałbym prosić Was o porady.

Nie mam żadnego doświadczenia w kwestii gry on-line(owego) BF1942.

Chciałbym usłyszeć kilka dobrych rad, jak powinien zachowywać się nowicjusz. Ja ze swojej strony mogę dać słowo, że będę starał się przestrzegać wszelkich panujących zasad na oficjalnych serwerach.

Zamierzam skrzętnie wykorzystywać Waszą znacznie większą wiedzę, praktykę; do rozwijania swoich umiejętności w tej tej grze.

Interesuje mnie najbardziej kwestia dotycząca umięjętności danego gracza. Wiem, że gry nie muszę nigdzie rejestrować. Muszę tylko stworzyć własny profil usera-gracza z danym nickiem i zacząć zdobywać skille. Zgadza się ? Nie pomieszałem czegoś ?
W każdej chwili istnieje jakaś statystyczna strona, gdzie można dokonywać wglądu na statystyki danego gracza. Proszę mnie prostować .. jeśli coś kręcę.

Na podobieństwo AFAIK America's Army, gdzie dany gracz zdobywa siłę honru, odwagi adekwatną do osiągnieć podczas multiplayerowych rozgrywek.

Pomijam całkowicie kwestie techniczną, gdyż wymogi BF1942 są mi bardzo dobrze znane. Znane są mi problemy, z którymi staram się być na bieżąco oczytany stale odwiedząjąc Wasze forum. Dysponuję dobrym sprzętem i dobrym łączem stałym mając nadzieję, że owe aspekty wspomogą w zdobywaniu praktyki.

W wielu kwestiach "wirtualnie" z dużą dozą cierpliwości pomagał mi Wasz kolega Holman, którem tu i teraz serdecznie dziękuję. W głównej mierze to on namówił mnie do zakupu oryginalnego BF-a. Swoją drogą już nie mogłem się doczekać kiedy będę mógł poznać te ciepłe klimaty panujące na znanych-polskich serwerach.

Będę sugerował się zdobytą wiedzą i swoich sił na początku spróbuję na serwerze TDC.

Czekam na Wasze dobre rady, zalecenia, jak zachowywać się podczas pierwszych chwil przy zdobywaniu praktyki.

BTW: moja prośba .. nie zabijajcie mnie często ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 19:06 

Witaj na scenie bf'a. Ale zes sie rozpisal chopie :D!!!!!! Pierwsza i najwazniejsza (wedlug mnie rada) graj zesplowo czyli nie idz sam tylko jak kolega potrzebuje wsparcia to jak mozesz to mu go udziel!!! Wiecej rad po krotkim namysle

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 19:52 

Moja rada:jesli chcesz byc dobry musisz duzo grac i wlozyc w te gierke duzo serca. Graj blyskawicznie bez skrupulow :twisted: i szybko reaguj. Jak bedziesz dobry poszukaj sobie klanu :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 20:25 
Moderator forum

GOKU napisał(a):
Witaj na scenie bf'a. Ale zes sie rozpisal chopie :D!!!!!! Pierwsza i najwazniejsza (wedlug mnie rada) graj zesplowo czyli nie idz sam tylko jak kolega potrzebuje wsparcia to jak mozesz to mu go udziel!!! Wiecej rad po krotkim namysle

1. Staram się poruszyć w danej kwestii wszystko co jest dla mnie ważne ;)
2. Dziękuję za radę, nie będę Błędnym Rycerzem szukającym "kulki".
3. Koledzy mający problemy .. jak nauczę się opanować wirtualną sztukę walki ... możecie na mnie liczyć tzn. spróbuje poczęstować przeciwnika ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 20:32 

http://bftracks.net/-statsy
a wogle to wassup :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 21:03 

jerzul podales strone a powiedz jak na nia sie wpisac :?:

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 21:25 

nie trzeba sie wpisywac jerzu jaki masz ranking??

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 21:29 
Moderator forum

Nie ma wcale takiej organizacji jak w AA:O.
W grze w configu podajesz imie, a serwer na bierząco będzie uaktualniał na podanej stronie twoje statystyki (które zresztą łatwo można oszukiwać). Jeśli ktoś na świecie będzie grał pod takim samym nickiem to doda jego statsy do istniejacych (jak ty pod jego to samo). Nie ma profili będących "własnością" gracza, ani niczego w tym typie więc i nie może być czegoś takiego, o czym piszesz. Sory...
Jedynie jak będziesz grał to możesz zdobyć sobie renomę (i honor ;) ) wśród graczy swoim skillem i zachowaniem...

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 21:53 

GOKU napisał(a):
nie trzeba sie wpisywac jerzu jaki masz ranking??

oj kiepściutki
Ranking points [R] 478.30
Score [S] 537
Kills [K] 449
Deaths [D] 501
Flags Taken minus Team Kills [FT-TK] 44
Rounds Played 78
Play time [PT] 14h 52m

ale popracuje nad tym ;)

p.s. na tamtej stronce sie nie trzeba wpisywac-jesli gracie dostatecznie dlugo pod jednym nickiem to powinniscie sie znalezc :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 22:18 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Nie ma wcale takiej organizacji jak w AA:O.
W grze w configu podajesz imie, a serwer na bierząco będzie uaktualniał na podanej stronie twoje statystyki (które zresztą łatwo można oszukiwać). Jeśli ktoś na świecie będzie grał pod takim samym nickiem to doda jego statsy do istniejacych (jak ty pod jego to samo). Nie ma profili będących "własnością" gracza, ani niczego w tym typie więc i nie może być czegoś takiego, o czym piszesz. Sory...
Jedynie jak będziesz grał to możesz zdobyć sobie renomę (i honor ;) ) wśród graczy swoim skillem i zachowaniem...

Drogi _XENA_

1. Wspominając o America' Army miałem na myśli w pełni multiplayer'orwą grę Amreica's Army Operations http://www.americasarmy.pl, w której to gracz ma unikatowy login oraz hasło. Nie ma mowy o oszukiwaniu i podwyższaniu/obniżaniu statystyk zdobywanych w wyniku gry. No chyba, że udostępni się osobom postronnym swoje dane ;) To tak k'woli wyjaśnienia.

2. Wiem, już że w BF-ie jest możliwość oszukwiania w sytuacjach kiedy ktoś operuje identycznym nickiem (czytałem już tutaj podobne wątki o nie do końca uczciwych graczach)

3. Oczywiście nie zależy mi na nabijaniu statystyk, a raczej na wyrobieniu sobie pozytywnej opinii wsród innych graczy. Stąd "męska" decyzja o zakupie oryginalnej wersji gry, gdzie na oficjalnych serwerach można spotkać ludzi w większość uprzejmych, miłych i sympatycznych.

4. Moja gra ma sprawiać mi radość i przyjemność .. będę grać głównie dla zabawy stosując się do wszelkich panujących zasad.

BTW: dziękuję Wszystkim za ciepłe przyjęcie.
Do zobaczenia na serwerach ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 00:03 
Moderator forum

#1. Wiem dokładnie, co miałeś na myśli - tesz sporo w AA:O grałem (byłem snajperem) i znam dobrze tamten system logowania. Niestety w BF nieczego takiego nie ma - twój post sugerował, że nie jesteś tego świadom więc chciałem sprostować i napiasć o ryzyku wiążącym się z BF-em (jak lookniesz w archiwum znajdziesz posty o podszywaniu się jednego gracza pod innego).

#2. Jak jusz mowiłem - GO archiwum

#3. Statsy są nieistotne (niekiedy wręcz szkodliwe) - często najbardziej niezbędni gracze są w nich niedoceniani. Za to promują sępienie za punktami (w archiwum tesz są teksty, gdzie opisywane są metody oszukiwania bftracks). Tak naprawde liczy się opinia tak zwanej "sceny BF" - jak oni cię widzą i oceniają.

#4. W pełni docenisz grę, jak pograsz więcej jako część większej drużyny (ja niestety jeszcze jestem za słaby, aby nadawać się do jakiegoś lepszego klanu, ale może kiedyś...). Dochodzi wtedy do samej rozgrywki taktycznej sfera strategii i planowania. Znam temat z CS-a i powiem, że dopiero wtedy zaczyna się prawdziwa zabawa w multiplayerze.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 00:32 

_XENA_ napisał(a):
#3. Statsy są nieistotne (niekiedy wręcz szkodliwe) - często najbardziej niezbędni gracze są w nich niedoceniani.

Dokładnie. Patrz: Coralgol w PRGK-42.
Niby flag nie przejmuje wcale a jak cholernik nad głowę nadleci to przerypanko, przerypanko :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 01:48 
Moderator forum

Z Coralgolem nie miałem nigdy okazji się bliżej spotkać, ale za to dostawałem swojego czasu baty od Praetoriusa ;))..

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 11:41 
Moderator forum

Coralgol byl i jest postrachem od tak dawna ze nia pamietam kiedy postrachem nie byl ;)
Ehhh te pierwsze klanowki z PRGK-42 ^-^ ostre baty na OMG wlasnie przez "latajacego miska" glownie...

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 18:18 
Moderator forum

Mnie ogólnie wqurzają latacze. Zwykle przemieszczam się na piechote, lub jeepem więc jestem na nich szczególnie wrażliwy. 3 minuty kluczenia pomiedzy wydmami i wreszcie jestem z Bazooką na tyłach Tigera, widze, że ON JEST MÓJ. A tu nagle wrrrr, tratatata, BUM! i koniec marzeń. Flaga nieruszona, a Tiger dale powstrzymuje sojusznicze czołgi. I jak tu się nie nerwić? ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2