Teraz jest 23 lis 2024, 23:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 mar 2003, 18:20 

Pisze ten post aby nowi gracze wiedzieli podczas swoich pierwszych krokow na BF multiplayer co raczej robic powinni (pozdrawiam Yuri :wink: ).

Najwazniejsze, moim zdaniem, to starać się grać zespołowo. Nie biegać bez sensu (jak mi sie to, coraz rzadziej mam nadzieję , zdarza) ale swoimi działaniami wspierać działania drużyny. I tak:
1. Medyk moze leczyć równiez innych - nie tylko siebie (podziękowania dla tych prawdziwych, którzy nie raz mnie uratowali).
2. Inżynier moze naprawiać wszystkie pojazdy (statki też??) nie tylko te, którymi sie przemieszcza :wink: . Moze tez rozbrajać miny (i układać swoje oczywiście :wink: ).
3. Snajper poza snajpowaniem moze wskazywać cele artylerii.
4. Assault moze osłanić czołgi przezd stonką, która chce im sie dobrac do du.... :oops: silnika znaczy sie (np. w Berlinie - jak ja nienawidzę tej mapy :evil: )
5. Samolocik bardzo sie nadaje do wskazywania gdzie jeszcze jest coś do złupienia albo skąd nadciąga śmierć .
6. W ogóle sygnały głosowe sa wskazane - nie każdy używa Rogera Wilco. Wołajcie medyków, inzynierów i wskazujcie nieprzyjaciela.

Sam mam sie za słabego gracza ale te podstawy mogą sie przydać, szczególnie na poczatku znajomości z BF-em w sieci.
Pozdrawiam.

PS. Temat załozyłem jako uzupełnienie do tematu Yuri'ego "Najbardziej wkurzajace zachowanie graczy" - obydwa przydadzą się chyba wszystkim (w końcu wiekszość jest nie ujęta w żelazne karby dyscypliny klanowej :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2003, 18:44 

Cytuj:
5. Samolocik bardzo sie nadaje do wskazywania gdzie jeszcze jest coś do złupienia albo skąd nadciąga śmierć .

Zgadzam sie podwarunkiem, ze :
- jest to samolot kilku osobowy i wyskakuje pasazer
- jest to mysliwiec jak juz nie ma wyboru bo samolot plonie
Wykozystywanie samolotu jako szybkiego srodku do przemieszczania jest bardzo wkurzajace

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2003, 18:57 

Kaczy ale jak to co napisałeś ma się do wskazywania (nie wyskakiwania) gdzie jest wróg ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2003, 19:03 

Zawsze można wejść na skrzydła b17 i zrobić zrzut wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2003, 19:05 

PhoeniX napisał(a):
Kaczy ale jak to co napisałeś ma się do wskazywania (nie wyskakiwania) gdzie jest wróg ? :)
hahaha matura z polskiego za miesiac a ja czytac nie umiem :D . No ale moje uwagi chyba byly sluszne :wink:

PostNapisane: 24 mar 2003, 19:46 

Dario napisał(a):
Najwazniejsze, moim zdaniem, to starać się grać zespołowo. Nie biegać bez sensu (jak mi sie to, coraz rzadziej mam nadzieję , zdarza) ale swoimi działaniami wspierać działania drużyny. I tak:
1. Medyk moze leczyć równiez innych - nie tylko siebie (podziękowania dla tych prawdziwych, którzy nie raz mnie uratowali).
2. Inżynier moze naprawiać wszystkie pojazdy (statki też??) nie tylko te, którymi sie przemieszcza :wink: . Moze tez rozbrajać miny (i układać swoje oczywiście :wink: ).
3. Snajper poza snajpowaniem moze wskazywać cele artylerii.
4. Assault moze osłanić czołgi przezd stonką, która chce im sie dobrac do du.... :oops: silnika znaczy sie (np. w Berlinie - jak ja nienawidzę tej mapy :evil: )
6. W ogóle sygnały głosowe sa wskazane - nie każdy używa Rogera Wilco. Wołajcie medyków, inzynierów i wskazujcie nieprzyjaciela.

Odpowiedzi:
1.Jak kó#@! mam leczyć kogoś kto mi ucieka? Przecierż zastrzyków nie daje :lol: ! Pozatym jak już pojawi się taki co wrzeszczy "medic" to zamist stać/leżeć/kucać(niepotrzebne skreślić) spokjnie w jakimś bezpiecznym miejscu to taki bencwał biega na środku miejsca gdzie jest cięzka wymiana argumentów z wrogiem. Pozatym keidy krzyczy się "Medic" pwoinno się czeakć na "Roger That"...
2. Ta sama sytuacja co z ludzmi. Ja wyciągam klucz francuski a ten cwele mi zwiewają! Jak mam ich naprawić? Nie zatrzymują się nawet jak krzycze "Wait". A co do min to kłade je i zwykle mówi przyblizone miejsce ich płożenia na kanale drużyny. A to że jkaiś gostek bez okularów wjechał na nią to już jego sprawa...
3.problem w tym że altyleeria zwykel wali do tego w co ma ochote a nie w to co mu się wskazuje...
4.Assulci mają swoje problemy(np. sniper). Wierz mi... Ale zwykel i tak nie zdąży dorwać AT zanim ten nie walnie w du$@ czołgu.
5. To prawda. Samoloty zamaist wspomagać peichote i czołgi i odganiać wrogie samoloty to se latają nad bazą wroga która zwykel jest prawie pusta.
6.Ja jak tylko do mnie nikt nie wali to mówie jak coś się dzieje.

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2003, 21:19 

W (prawie) pelni zgadzam sie z tym powyzej. Tyle ze ja jak widze ze ktos krzyczy "medic" i biegnie jak by byl w M10 na front to mnie szlak trafia i poprostu wchodze do najblizszego pojazdu podjezdrzam obok niego i go "chrzanie".

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2003, 17:39 

Takie zachowanie jak opisujecie jest super
ALE
zależy to głównie od serwera na jakim sie gra, zazwyczaj gram na tym który ma najlepszy ping i jest na nim troszke ludzi i wiem już że na tym sobie pogram a na innym będe psioczył
JEDEN S&^%&*n miał -88 punktów - szalał w swej bazie zabił 44 POJEB z Danii idiota dodał sobie [DK] :evil:

Strefa czasowa: UTC + 2