Teraz jest 11 kwi 2025, 05:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 cze 2003, 19:51 

Dziekuje klanom ktore sobie ustawily mecze w czasie meczu repry i za to ze zostawily serw dla reprezentacji jakis. Smiesza mnie tlumaczenia w stylu: " No przeciez Scaevola sie pytal czy ktos z SPQR bedzie poczebny".
Wiadomo ze nikt sie nie zajmuje repra wiec to pytanie bylo skierowane w kosmos. Bo niby kto mial odpowiedziec? Wiadomo tez ze ten mecz bedzie i jezeli komus zalezalo to by byl. PRGK ma pretensje ze dostalo noshow bo nie bylo meczu z Wlochami. Kto to mogl kurfa przwidziec? ze sie wlosi nie pojawia? PRawda jest taka ze jak ktos ma repre w dupie to tak juz zostanie, a jak ktos chce grac i cos zrobic dla repry to sie pojawi na tym ircu i zagra. I nie ma co zwalac na Aiva. jestesmy narodem olewaczy ktorzy nic nie potrafia zrobic porzadnie poza nazekaniem i na przykladzie team poland to wyszlo najlepiej. Wszyscy pacza na innych nikt nie chce dac nic od siebie. Kolejne usprawiedliwienie ze przeciesz ktos tam cos pisal tydzien temu i nikt sie nie zainteresowal. To czeba samemu wyjsc z inicjatywa jakas a nie nazekac tylko. potem.

Autentyk nie rozumiem was. REPREZENTACJA POLSKI a nie moze sie znalesc 12 osob bo zawsze sobie ktos mecze ustawi na ten dzien co repra. Jedyna osoba ktora sie od poczatku do konca zainteresowala tematem jest CloneTrooper. Jedyny ktory swoja postawa zasluzyl na ten POL przed tagiem. Jemu widac ze zalezy. Reszta to albo laske zrobi i przyjdzie na jeden mecz z 5 na 10 minut przed meczem albo przyjdzie po 19 kiedy wiadomo ze do 19 zeba byc zeby negocjowac serwer na godzine przed meczem czeba byc, no a niekotrzy poprzestali na nazekaniu. Zrobili atmosferke na poczatku, zostali potem h wie za co dopisani do skladu i nie pokazli sie ani razu. Rewelacja

Szanujcie chociaz czas tych co chca grac i tych co im zalezy. A jak nie to powiedcie wprost ze kladzicie krzyzyk przy "Nie, nie chce grac w repr" i po sprawie a nie tworzymy jakies pozory ze mamy ponad 20 ludzi w repr. obecnosc Aiva by nic nie zmienila, chodzi tylko o checi i nastawienie graczy.

Dziekuje

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2003, 22:32 

Własnie fajny temacik, zeby sie na koniec troche pokłócic. Nation Cup IV, to juz dla nas historia. Chyba nie bedziemy ostatni, moze Francja za nami :wink: . Dzisiaj gra byla juz czysto for fun, jak mowilem na serwie dawalem nam 3 minuty na to ze zamkna nas na respie i tak bylo. Wynik cos kolo 1137-0. Polowa skladu na fake nickach (dzieki WA i innym ze wogole mial kto zagrac), chociazby po to zeby po meczu uslyszec ze Poland team jest spoko, bo pojawil sie na meczu. U nas nigdy nie bedzie lepiej, przy kolejnym cupie sytuacja sie powtorzy, wiec lepiej nie zglaszac druzyny. Dzisiaj godzina 18:50 10 minut przez spotkaniem na irc meczu, byly w porywach 3 osoby. Przez nastepna godzine udalo sie sklecic 12 osob, i to jest nasz dzisiejszy polski sukces. Innych w grze NT nie bedzie. Pa.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2003, 22:47 

No wiec tak. Macie racje, ale sadze ze nie ma co szukac teraz winnych. Wszyscy popelnilismy pewne znaczaace bledy. Ja bym nie traktowal tego tak ostro,wkoncu to tylko gra. Poza tym co do ilosci graczy. Co z tego ze na stronce pisze ze jest ponad 20 osob skoro przychodzi ledwo 12:(. Mysmy odwolali nasz mecz z FS a nawet trening po to aby Maniac, Pawel SS, Darth i Ethan mogli zagrac w reprie. Wiem ze PRGK i SPQR mieli dzis mecze ale mogli tez je przelozyc. Chyba w tym miejscu widac kto jak wszystko traktuje... Niestety taka jest rzeczywistosc, moim zdaniem za reprezentacje trzeba sie wziac duzo wczesniej niz miesiac przed NC. Organizowac przynajmniej jeden trenimg w tygodniu przez okolo 7 tygodni przed NC albo wczesniej. Wtedy weselekcjonuje sie graczy co naprawde chca i moga grac i nie maja tego wszystkiego gdzies. Ok musze konczyc na dzis. Napewno jutro napisze wiecej na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2003, 23:11 

Problem jest myślę że głębszy.
Po kolei każdy kto deklarował się że zajmie się reprezentacją, nie robił tego należycie.
Pierwszy Aiv, drugi Coug, trzeci Maniac.
W takich warunkach nikt nie mógł przewidzieć kiedy nam admin zatwierdzi termin.
Aha i nie chodziło o Włochów tylko o Francuzów.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2003, 23:17 

Piłka nożna to też gra, ale Nations Cup to Jak Mistrzostwa Świata. TRutaj nie ma miejsca dla dla słabych. Brakowało idera który mógłby zciągnął by graczy nie organizatora bo Coug się tym zajął z grubsza (choć jemu też przydała by się pomoc), ale kogoś kogo by się wszyscy słuchali lub przynajmniej czuli respekt. Pozatym nikomu nioe było potrzebne zamieszanie, każdy się zraził gdy zobaczył co jest z reprą i dlatego nikt się nie interesował. Niestety nad Polakami trzeba długo pracować, aby spróbowali z siebie coś wykrzesać. Jak muwie brakuje guru który dodał by otuchy reprezentantom.
Sorry, że się wtrąciłem.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2003, 23:24 

Piasecznik napisał(a):
Problem jest myślę że głębszy.

Pierwszy Aiv, drugi Coug, trzeci Maniac.

Ja nie deklarowalem w zadnym miejscu ze sie zajme ta repra. To wymysl paru osob ale wystarczy przeczytac wyjasnienie Aiva i bedzie all wiadomo wiec pls nie pisz ze zrobilem cos nie nalezycie.

Termin meczu byl od 5,6 dni na cb. A jak juz nie mogl ktos przeczytac na CB to zawsze mozna bylo spytac kogos innego lub samemu sie zainteresowac. Jedyny problem to brak prawdziewgo zainteresowania tematem

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2003, 23:55 
Moderator forum

Wedlug mnie blad byl na samym poczatku...
Mysle ze kluczowym momentem byl moment doboru skladu...
a co do przywodcy to macie racje, bez takowego trzymajacego pewna reka wszystki sprawy reprezentacji nic nie osiagniemy...
Nastepnym razem proponuje wybor TL'a kompetentnego, zaangazowanego i majacego czas...
i jakis inny sposob doboru skladu.
Tyle ode mnie jako widza.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2003, 23:57 

Luki napisał(a):
Mysmy odwolali nasz mecz z FS a nawet trening po to aby Maniac, Pawel SS, Darth i Ethan mogli zagrac w reprie. Wiem ze PRGK i SPQR mieli dzis mecze ale mogli tez je przelozyc. Chyba w tym miejscu widac kto jak wszystko traktuje...

To ja Tobie kolego przypomnę, że tydzień temu też na wariata odwołaliśmy mecz właśnie z Wami, żeby repr miała skład. I co? I kopa w dupę w nagrodę, zwalcie całą winę na SPQR i PRGK, za to, że planują coś i się trzymają planu a nie odwalają pospolite ruszenie. Zresztą byłem pewien, że tak to znowu wypadnie i że znowu ktoś będzie jęczał. Polecam odszukanie topika, w którym napisałem specjalnie 5 dni wcześniej (czując że znowu swąd będzie), żeby nas powiadomić, kto z SPQR będzie pożądany w reprezentacj. Nie było by problemu - naszego meczu wcale nie trzeba by było przekładać, skład by się znalazło.
Nikt się nie zajmuje reprezentacją, to nikt nie odpowiedział? OK >>>Skoro wtedy nikt nie potrafił gęby otworzyć i zadziałać, to niech teraz też nie otwiera, bo to trochę niepoważne jest :?

Koniec tematu z mojej strony, na ewentualne "młodzieżowe" zaczepki nie odpowiadam.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2003, 00:00 

Jaki mecz, co?
Twoje pretensje do nie wiadomo kogo, Coug, sa bezpodstawne IMO. Wczoraj rezerwowales serwer dla Arcy, gadalismy. nic nie wspomniales o meczu reprezentacji, ze moze przelzoyc czy cos? co ja - wrozka? mowisz ze wszystko jest w CB. takie rzeczy jak NC trzeba zorganizowac. wziac towarzystwo za twarz, pokazac paluszkiem kiedy i gdzie, dac przyklad i zainteresowac przynajmniej graczy. kazdy z nas moze miec takie same pretensje jak Ty. kamon. nikt mnie nie pytal o serwer PRGK, nikt nie sugerowal przelozenia meczu. stwierdzilem ze znowu z meczem repry jest cos nie tak, ze po prostu go nie ma. ja niestety, nie dysponuje taka iloscia czasu, zeby wszyustkich pytac, czy aby PRGK moze zagrac mecz...
a niestety brak organizacji i ogolny marazm w temacie "reprezentacja", brak lidera - to wszystko przyczynilo sie do klapy. byc moze (oby) wyciagniemy z tego wnioski i nastepnym razem bedzie lepiej. madry Polak po szkodzie?
Nie klocmy sie i nie zwalajmy winy ze "ten", "tamten" zawalili. to prowadzi do nikad. tym bardziej ze juz nie ma na kogo zwalac za bardzo.
chyle czola przed tymi, ktorzy dzis polegli z Finami. z honorem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2003, 07:38 

Tak trzeba sie zabrac sorx ze teraz to tak skopalem ale tak jak all bylem choler.... zabiegany i nic nie moglem zrobic, przez pewnien czas nawet kompa nieodpalalem bo czasu niebylo ;( ale teraz juz mam i mozna sie zabrac za repre ale w inny sposob :
1. Trzeba zrobic stronke na ktorej bedzie wszystko pisalo o meczach kto gra kto w rezerwie itp itd
2. Trzeba zrobic prawdziwy sklad niech zglasza sie wszyscy ktorzy chca grac w reprezentacji polski i z nich sie cos wybierze tak zeby na treningu na 24 osoby byli wszsycy
3. trzeba ustalic terminy meczy na przyszly semestr tak aby zadnemu klanowi to nie kolidowalo z meczami i zeby niebylo txt typu : " bo oni nieodwolali meczu"
4. Dzisiaj zaczne robic stronke repry, lecz potrzebuje przy niej pomocy - są chetni ?
5. Ustali się także kto jest od czega a nie jeden od wszystkiego ! i sie patrzy mu narece i czeka az cos spartoli

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2003, 08:03 

Wydaje mi sie ze mówienie o NC jako o przeszlosci doprowadzi w przyszlym roku do podobnej sytuacji jak w tym roku.Nie powinnismy teraz czekac i nic nie robic az do przyszlego roku,tylko ustalic teraminy treningów i zaierac sie do roboty(przeciez nie zgramy sie jednym xczy dwoma treningami przed meczem)
Jeszcze jedna sprawa :!: jak nic sie nie zmieni w reprezetacji to ja nie mam zamiaru brac w tym udziału.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2003, 14:12 

Scaevola a dlaczego akurat ja mialem wtedy dzialac? WA, arcy i Funny tez nie byli poinformowani o tym jakis klad gra (bo niby przez kogo) a jednak sie stawili.

Kriz: A dlaczego ja mialem pilnowac serwa? jestem takim samym czlonkiem repry jak kazdy inny, zreszta ciezko mi uwierzyc np ze Piasecznik nie wiedzial ze jest mecz. A tez jest w kadrze.

Eniwej. Ja jestem chyba za ambitny na takie sprawy. Boli mnie ze w Polsce nie mozna znalesc 12 chetnych do zagrania przeciwko najlepszemu teamowi w Europie jaki mozna sobie obecnie wyobrazic. Tylko o to mi chodzi. Ciezko to pojąć naprawde.

To wszystko. Sory jezeli znowu kogos urazilem ale ktos musi troche popyskowac bo niektorych rzeczy nie mozna tak sobie zostawic bo za rok bedzie tak samo wtedy.

mysle ze lepiej sobie teraz powytykac bledy niz w trakcie przyszlorocznych rozgrywek. Nie klucmy sie tylko myslmy nad kazda sprawa poruszana na temat repry w tym roku to za rok moze cos zdzialamy.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2003, 14:36 

Coug napisał(a):
Scaevola a dlaczego akurat ja mialem wtedy dzialac? WA, arcy i Funny tez nie byli poinformowani o tym jakis klad gra (bo niby przez kogo) a jednak sie stawili.

Nie mówię, że ty akurat miałeś działać, tylko uważam, że niepotrzebnie wytykasz palcami ;) już po fakcie...
Wiem, ze to wszystko nie tak jest jak być powinno, ale jakiś porządek musi być. Chodzi o to, że nie można rzucić ot tak nagle wszystkiego, popaki z klanu kombinuja żeby zagrać, łażą do cafe czy tam do znajomych bo z domu dupny ping, wykłucają się z matkami, zonami, kochankami, zwalniają z pracy.. itp itd... i nie wiedzą, czy będa potrzebni czy nie. Po prostu brak organizacji nas (polaków) rozkłada zawsze.

Ale dość o tym - jak powiedziałeś : "nie kłóćmy się, tylko myślmy" i to jest dobre :)
Podziękować tym, którzy "pomimo" przyszli na ten mecz i zagrali :)

PS.: mnie nie uraziłeś - jakbym się martwił takimi duperelkami, to bym sobie stąd dawno poszedł ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2003, 15:58 

Jednym slowem ,,Ale jaja,, i to jest wlasnie problem polakow brak organizacji,czasu i lenistwo"nie mowie o wszystkich''

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2003, 18:03 

Ok wiec zaczne od tego ze nie chcialem urazic nikogo z SPQR i PRGK w powyzszym poscie. Jesli tak sie stalo to bardzo przerpaszam. Wszyscy powinnismy sie czuc winni bo wszyscy co tu pisza (prawie) sa w skladzie. Nie szukam nikogo winnego bo to nie do mnie nalezy ani nikogo innego ani w ogole nie ma sensu. I co z tego ze jest jak jest? Pomyslcie wszyscy nad tym dobrze, przestancie rozczulac sie ze tak sie dzieje tylko wezmy sie solidnie do roboty. Mam pare pomyslow co do repry od strony gry i technicznej. Dolaczam sie do pomyslu aniaca. Na poczatku trzeba znalezc ludzi co by sie zajeli od przygotowania repry strony technicznej (serwer,stronka,taktyki itd) a potem zastosowac wszystko w praktyce i cwiczyc. Im wczesnije zaczniemy tym lepiej dla nas.Mamy bardzo dobrych ludzi, trzeba jedynie popracowac nad organizacja i zgraniem. Mam jeszcze pare pomyslow ale poczekam z nimi az Wy odpiszecie.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2