Teraz jest 18 kwi 2025, 15:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: STATSY.....
PostNapisane: 10 lip 2003, 14:41 

Chciałem poruszyc pewien problem, z ktorym ostatnio dosc czesto sie spotykam. Chodzi mi mianowicie o "statsiarzy". Od kilku dni gdy gram na serwerze po kilku rundach jestem wyzywany od statsiarzy( przez członkow roznych klanow ). Nie rozumiem jednego, jezeli gram i uda mi sie wygrac kilka rund to juz jestem statsiarzem?? Gowno mnie obchodzi kto co sobie o mnie mysli, ale nie pozwole aby jacys zakompleksieni 15-latkowie do mnie sie tak odzywali. Kultury u nas na serwerach brakuje, co jest wiadome od dawna, ale moim zdanie powinnismy sie choc troszke szanowac. Niektorzy "świeźi" klanowicze juz tak sie wczuwaja w role "wielkiego " gracza , ze wyzywaja wszystkich od najgorszych. Podam dzisiejszy przyklad "statsiarstwa": gramy Berlin, zamykamy ruskich w bazie, leca granaty na maxa ( co za tym i fragi ), no i jestesmy wyzywani od lamerow i itp. po 3 rundach zmienilismy strony ( nie wszyscy )i co?? 2 razy ruscy wygrali.... Czasem nie chodzi o lamerstwo tylko o umiejetnosc gry. BF jest taka gra , ktora nie polega tylko najszybszym wciskaniu klawisza myszki, ale trzeba rowniez troche pomyslec, co dla niektorych jest bariera nie do przeskoczenia.
Najsmutniejsze jest to , ze takie zachowanie prezentuja "starzy wyjadacze" ze znanych klanow.Żałosne...[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 15:01 

Ty mowisz o statsiarzach ja przytocze inny przyklad.Ale tez z wczoraj.Plansza z Battle of the Bulge czy cos takiego.Gram , moj pierwszy respawn patrze a tu gosciu spada mi pod nogi na spadochronie.Szybko mysle hmm przeciez tu nie ma samolotow wiec pajac wykorzystuje Buga w patchu 1.4.Pisze zeby przestal bo gre psuje a tu slysze glosy oburzenia ze ludzie z tego klanu (nie powiem skad,ale znajc zycie sie odezwa na forum i kazdy bedzie wiedzial kto to jest) nie wykorzystuja bugu.No to sie podk... bo zaczeli mnie wyzywac ze jestem cienias i takie tam.A ci ktorzy mnie znaja wiedza ze nigdy nie pozostaje dluzny i wywiazala sie walka na slowa a nie na "miecze".Trzeba zaczac tepic te wykorzystywanie bugu bo niedlugo stanie sie to plaga.Jesli wiecie jak to sie robi to nie mowcie jak to robic i gdzie to mozna zrobic...im mniej ludzi o tym wie tym lepiej dla nas wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 15:08 
Moderator forum

Wojtek napisał(a):
Ty mowisz o statsiarzach ja przytocze inny przyklad.Ale tez z wczoraj.Plansza z Battle of the Bulge czy cos takiego.Gram , moj pierwszy respawn patrze a tu gosciu spada mi pod nogi na spadochronie.Szybko mysle hmm przeciez tu nie ma samolotow wiec pajac wykorzystuje Buga w patchu 1.4.Pisze zeby przestal bo gre psuje a tu slysze glosy oburzenia ze ludzie z tego klanu (nie powiem skad,ale znajc zycie sie odezwa na forum i kazdy bedzie wiedzial kto to jest) nie wykorzystuja bugu.No to sie podk... bo zaczeli mnie wyzywac ze jestem cienias i takie tam.A ci ktorzy mnie znaja wiedza ze nigdy nie pozostaje dluzny i wywiazala sie walka na slowa a nie na "miecze".Trzeba zaczac tepic te wykorzystywanie bugu bo niedlugo stanie sie to plaga.Jesli wiecie jak to sie robi to nie mowcie jak to robic i gdzie to mozna zrobic...im mniej ludzi o tym wie tym lepiej dla nas wszystkich.

zgadzam sie z toba jesli chodzi o tepienie latania, ale wez pod uwage ze jak sie wysoko wyleci po strzale to jak sie przezyje to w ostatniej chwili mozna otworzyc spadochron, pomimo tego ze to usuneli w patchu 1.4 to wczoraj mi sie z raz to udalo

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 15:10 
Moderator forum

to może byście powiedział prosto z mostu o kogo chodzi bo takie gadanie ogólne nic nie da. COLAR co się przejmujesz ze Ci mówią ze grasz dla statów -JA TEŻ CHCE BYĆ NA STRONCE :lol: ze statami i będę grał dla statów i gówno mnie obchodzi czy się to komuś podoba czy nie wali mnie to w cyce dokumentnie. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 15:20 

Poniewaz na polsim serwie grac dluzej mi sie nie udalo (vide moje problemy techniczne, zapraszam do dzialu `Problemy` :) /koniec reklamy/ )
dorzuce mimo to swoje 2 grosze, odnosnie tego co zauwazylem..

Porownujac poziom zachowania graczy (mowie ogolem, nie chcac Was obrazic, wierze, ze jestescie inni :) ) smiem twierdzic, ze na zagranicznych eodach jest duzo lepiej, mn. in dlatego, gdyz:

- ludzie tam sie tak nie przejmuja swoimi porazkami, nie traca tak szybko nerwow i zdaja sobie sprawe ze to jest zabawa.. nie ma polowania na sprzet i temu podobne..

- nikt niepotrzebnie nie zasmieca okna zbednymi textami, typu ale sie wkurzylem czy cos, lub glupie kawaly typu ta sama komenda np 10 razy pod rzad.. z czasem przestaje to sledzic, przez co ogolnie gra traci charakter druzynowy..

Tyle marudzenia ode mnie, moze wyjsciem bylby klan.. moze kiedys..

Pozdrawiam
bAd

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 15:27 

Holman potrafie odroznic kiedy ktos spada po strzale a kiedy nie.uwierz mi ze tez bys sie zdziwil widzac scene gdzie w ciszy bez wystrzalu spada nagle wojak na spadochronie...a klanu nie powiem i tego pajaca ktory to robil ,nie chce wojny

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 15:30 

aha powiem z jakiego klanu tego nie robil,wymienie pare ktore znam:
nL | ,PRGK, arcy,FS, hmm kurcze wiecej w tej chwili nie pamietam....

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 15:39 
Moderator forum

Wojtek napisał(a):
Holman potrafie odroznic kiedy ktos spada po strzale a kiedy nie.uwierz mi ze tez bys sie zdziwil widzac scene gdzie w ciszy bez wystrzalu spada nagle wojak na spadochronie...a klanu nie powiem i tego pajaca ktory to robil ,nie chce wojny

ok, moze to ten sam ktorego namierzylem wczoraj jak latal, dam ci priva

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 15:49 

Hmm... albo mówcie dokładnie kto i co, albo to nie ma sensu sie tak żalić. i o jakich wojnach mówisz wojtek , ta gra to jedna wielka wojna.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 16:07 

Takie posty jak powyżej to śmiech wzbudzają - dlaczego nie walniesz wprost kto robi takie sztuczki? Nie masz dowodów - to zamilknij! ;)

----------------

W kwestii statsiarstwa, do COLARA :
statsy zostały wymyślone i uruchomione ad hoc CIESZENIA SIĘ I DELEKTOWANIA swoimi wynikami - i myślę, że nie ma co się przejmować jęczeniem tych, co dołują w statsach - może gul im lata? ;)
Wielu tych co to narzekają jakie to złe są statsy i jak przez nie gra traci to zwykli hipokryci, którzy najczęściej zaglądają w tabelkę. Wiem co mówię, mam parę lat doświadczenia, z różnych gier i nie tylko.

Natomiast jeśli chodzi o kulturę, to zgadzam się również - ale - starzy wyjadacze nie znaczy mądrzy ludzie, więc... sam rozumiesz.

Mnie od jakiegoś czasu bulwersuje podszywanie się pod znane nicki, ewentualnie przywłaszczanie sobie taga, robienie ściemy i wprowadzanie w błąd innych - co później owocuje dziwnymi banami, tłumaczeniem itd (ta żmijka jest w innym kierunku, X ;) )

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 17:08 
Moderator forum

Mam nadzieje ze mnie Colar nie miales na mysli...
mam nadzieje ze znamy sie ze sceny tak dlugo (nie mowie tylko o nas ale o wszystkich) ze mozna sobie pozartowac...
chyba ze kogos urazi tekst w stylu : " Warner cieniasie ;-P" "Coug lamko ;-P" czy "Colar statsiarzu ;-P"
taaak to sa teksty w moim stylu bo wydaje mi sie jak gram ze mozna sobie pozartowac.
Jesli kogos urazilem to przepraszam i niech ta osoba napisze na priv to wiecej nie bede puszczal takich gloopich tekstow.
Houk!

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 17:19 

Kurna no Garet zamilknij jak rozmawiasz ze starszymi :wink: sam jest cienias :-P :lol:

a co do reszty to wypowiem sie jutro(moze).... bo teraz ide do roboty

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 17:36 

powiem tak : dla mnie cala ta gadka o "statsach" to wielka ściema i *********. popieram COLARA w calej rozciaglosci.
no bo co niby ma robic team ktory zapedzil przeciwnika w ślepą uliczke ? wycofać sie na "z gory upatrzone pozycje" ? moze jeszcze respawnowac sie jako hippis z białą flagą i wyslac wrogowi pudelko z czekoladkami i list z przeprosinami za brutalną gre ?

owszem, jestem swiadomy ze takie zachowania jak hangarcamping czy platformcamping moze wkurzac innych i nalezy tego unikac, ale CO JEST ZLEGO w zabijaniu przeciwnika ? przeciez o to chodzi w grze!

kazde "nabicie statsow" przyczynia sie do zwyciestwa teamu , a wiadomo ze jak sie gra fristajl na publicznym to z reguly ciezko o jakies zgranie przypadkowego teamu.

to co mnie wkurwia - i wczoraj tak wlasnie bylo - to zjawisko "gadajacych głów" - kolesie z reguly nowi , ktorzy wlasnie zaczynaja grac w BFa . juz ktos o tym pisal chyba - typ non stop cos pisze do wszystkich, komentuje swoje zagrywki, komentuje zagrywki innych, daje 100 razy na minute LOL, pyta sie o glupoty, wymysla "dowcipy" typu strzelanie team kolegom kolo glowy (czasami trafiajac) - no jednym slowem jest klasycznym, wkurwiajacym trollem. ten wczoraj wieczorem mial chyba nicka ADU_0 czy jakos tak - tez mialem z nim scysje, bo mi wladowal cala serie tlumaczac sie ze "chcial mnie nastraszyc".

nie wiem, moze mam czasami "okres", moze nie jestem wyluzowany, ale kurde - jak juz wchodze na serwer to po to zeby pograc, potrenowac a nie sie "wygłupiać". poza tym chce czy nie chce caly czas czytam to co sie pojawia na ekranie po lewej, bo sa tam czasami informacje ktore moga sie przydac a jak gowniarz flooduje cala runde to mnie szlak trafia...

no to tyle jadu z mojej strony :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 17:39 
Moderator forum

massca ufff masz szczęscie ze miałem ścierkę pod ręką bo mi z monitora pokapało :D (jad)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2003, 17:40 

Tak sie sklada ze mnie to nie smieszy a jesli chodzi o dowody to co sprint screena mam robic.Wystarczy ze powiem a klient juz powinien byc napietnowany.Jesli mistrza jeszcze raz spotkam jak to robi to zrobie print screena.A propos sam mowisz o podszywaniu sie pod nicki a gdzie dowody...
Nie masz to zamilknij bo takie posty jak wyzej to smiech wzbudzaja... ;) :D
Scae napisał(a):
Takie posty jak powyżej to śmiech wzbudzają - dlaczego nie walniesz wprost kto robi takie sztuczki? Nie masz dowodów - to zamilknij! ;)

----------------

W kwestii statsiarstwa, do COLARA :
statsy zostały wymyślone i uruchomione ad hoc CIESZENIA SIĘ I DELEKTOWANIA swoimi wynikami - i myślę, że nie ma co się przejmować jęczeniem tych, co dołują w statsach - może gul im lata? ;)
Wielu tych co to narzekają jakie to złe są statsy i jak przez nie gra traci to zwykli hipokryci, którzy najczęściej zaglądają w tabelkę. Wiem co mówię, mam parę lat doświadczenia, z różnych gier i nie tylko.

Natomiast jeśli chodzi o kulturę, to zgadzam się również - ale - starzy wyjadacze nie znaczy mądrzy ludzie, więc... sam rozumiesz.

Mnie od jakiegoś czasu bulwersuje podszywanie się pod znane nicki, ewentualnie przywłaszczanie sobie taga, robienie ściemy i wprowadzanie w błąd innych - co później owocuje dziwnymi banami, tłumaczeniem itd (ta żmijka jest w innym kierunku, X ;) )

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2