O tym, że niektórzy na naszej już w sumie niedużej scenie mają nieźle nasrane we łbie nie trzeba przekonywać.
Przekonywali oni sami już nie raz, nie dwa.
Większość z was wie, że zawsze piszę co myślę na dany temat bez względu na to czy się to komuś podoba, czy nie - tak też będzie tutaj.
Sprawa, którą chcę przedstawić w tym temacie ma znacznie większy zasięg ... niestety dowodów mam na tyle na ile ją opiszę.
Dwa akty:
Akt pierwszy - mecz w
Summer Tornament by SoV pomiędzy
PTS1939 a
PRGK.
Akt drugi - przestępstwo.
Akt pierwszy.
Mecz jak każdy inny (5 lipca, środa), przygotowania także.
Niestety z powodu wyjazdów wakacyjnych do dyspozycji pozostało 3 zawodników I składu - tak więc i plany na mecz z
PRGK i na cały turniej trzeba było zweryfikować - z bardzo ambitnych do ....
Taktykę na mecz przygotowałem kilka dni wcześniej, po treningu (dzień wcześniej) wprowadziłem poprawki i imiona osób, które zagrają.
Mecz miał rozpocząć się o 20.00.
Mamy godzinę 20.10. - wszyscy na serwerze a na gg otrzymuję informację aby wejść na TSa i pogadać o ważnej sprawie (od znanego i szanowanego gracza na scenie BF.PL).
Oczywiście wszedłem - otrzymałem informację, że Klan PRGK zna dokładnie co do zdania i osoby naszą taktykę z naszego Klanowego, zastrzeżonego forum.
Konsternacja - na serwerze już chcą grać.
Wracam i gramy - na TSie zmieniam rozkaz i zamiast (planowo w taktyce) lotniska atakujemy górkę, na której zastajemy .... 1 przeciwnika niczego się nie spodziewającego i pusty czołg który naturalnie przejmujemy. Nasi piloci informują, że na lotnisku jest "pełna" obstawa.
Wnioski każdy wyciągnąć może sam ... osobiście nie chce mi się wierzyć żeby osoby pokroju Spadaka miały z nieczystą grą coś wspólnego jednak sytuacja jest mocno niejasna ... przyznacie.
Oczywiście są przypuszczenia, że kogoś z górki wywaliło itp. ...
Tutaj można też powiedzieć, czymże takim jest taktyka
Mapy napierdzielane od paru lat, nic wymyślić nowego nie można, atakuje się standardowo ... a jednak
To taktyka decyduje o zaskoczeniu - choćby minimalnym - przeciwnika.
Akt drugi.
Przyczyna rodzi skutek - a więc informacje, które otrzymałem wspólnie z naszym adminem (Dulek) próbowaliśmy wykorzystać do rozwiązania zagadki.
Od osoby, z którą zamieniłem kilka zdań na TSie przed meczem usłyszałem, że dostęp do naszego forum (na login i hasło Dulka) ma od dłuższego czasu CL Klanu (ciężko mi tak o nim pisać
), który bardzo często zmienia nazwy i który był CLem kilku obecnych graczy PRGK.
Usłyszałem też o innych wyczynach owego osobnika (znikające konta w CB itp.). To zawęziło nam krąg podejrzanych, a że admina serwisu i forum mamy tęgiego momentalnie mieliśmy logi 6 podejrzanych IP.
Posprawdzaliśmy miasta i ograniczyliśmy listę do dwóch osób - wcześniejsze podejrzenia oczywiście się potwierdziły.
Poprosiliśmy Kobrę o IP z forum BF.PL z jakich pisał kiedykolwiek dany osobnik i skontaktowaliśmy się z Providerem tej osoby.
W tym momencie już wiedzieliśmy, że owa osoba była na tyle głupia że oprócz włamania się na serwer (przy użyciu cudzego loginu i hasła) skopiowała bazę danych (z taktykami i innymi pierdołami aby mieć do niej dostęp z własnego komputera bez połączenia z internetem).
Tym samym podłożyła się pod
Art. 267 Kodeksu Karnego:
Art. 267
§1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym..
Chyba czas zdradzić, że tym wspaniałym "adminem", który zapewne chciał posprzątać i uporządkować nasze forum jest
Morswin z Piotrkowa Trybunalskiego
Oczywiście dysponujemy dowodami (zostały wysłane na maila do CLa PRGK - Spadaka) a nasz CL bardzo poważnie rozpatruje możliwość doniesienia na Policję (na niego zarejestrowany i utrzymywany jest nasz serwis, konsultował już temat ze swoją miejscową Policją).
Dla konkretów - 18 czerwca została skopiowana baza danych PTSu przez osobę logującą się z Piotrkowa Trybunalskiego (z IP, którego Morswin użył także tu na forum), Morswin z innego IP logował się na naszym forum i przeglądał działy niedostępne dla osób spoza Klanu jeszcze wiele razy -
także w przeddzień i w dniu meczu w wyżej opisanym turnieju (przeglądane były dwa tematy - ogólny o meczu z PRGK oraz taktyka na ten mecz).
Podsumowanie: ciekawy jestem w tym momencie postawy Klanu, z którym rozegraliśmy mecz.
Postawy innych ograniczonych gówniarzy pokroju tu opisywanego jestem pewien - mam nadzieję, że Kobra na bieżąco będzie czyścił ten temat z nic nie wnoszącego spamu.
Po tym wszystkim nie wnosimy o ponowne rozegranie meczu, przeprosiny czy inne takie ... chciałbym tylko, żeby bardziej cenione od nas i doświadczone Klany bardziej zwracały jednak uwagę na przeszłość i poziom nowo przyjmowanych osób
-----------------------
Artih
vCL
PTS1939
-----------------------
P.S. Podziękowania przy ustalaniu faktów przede wszystkim dla naszego webmastera - Dulka, życzliwej osoby "informatora", Kobry i Esta.