Teraz jest 20 lis 2024, 11:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lip 2006, 19:38 

Witam.
Ten topik powinienem napisać trochę wcześniej, ale natłok pracy przeciągnął ten termin.Chciałbym w tym miejscu przeprosić klan PTS1939 za zachowanie graczy naszego klanu.Niedopuszczalne jest samo posiadanie haseł zdobytych nielegalnie przez inne osoby, o korzystaniu z nich nie wspomnę .Przeprowadziliśmy własne dochodzenie i niestety potwiredziło one zarzuty PTS wobec naszych graczy. Dwóch naszych graczy posiadało hasło do forum PTS i powodowani złymi ambicjami postanowili z niego skorzystać .

Oba nasze klany cechowała do tej pory dobra współpraca, dlatego kary dla naszych graczy skonsultowałem z Artih'em.Wyjaśniliśmy sobie wszystkie sprawy i dopiero wtedy pojąłem decyzję odnośnie naszych graczy.
Zostali oni zawieszeni jako klanowicze na czas nieokreslony, jednocześnie mam nadzieje, że osobiście przeproszą klan PTS za swoje zachowanie.

Po naszym dochodzeniu ustaliłem też, że hasło to zostało wykradzione przez niejakiego smarka Deec'a, który przekazał je kilku osobom w tym i naszym graczom.Nie jest to żadne usprawiedliwienie dla naszych graczy tylko informacja odnośnie wykradzenia hasła .

Scena BF 1942 zawsze cechowała się wysokim poziomem dlatego każda sprawa musi byc wyjaśniona do bólu szkoda tylko ,że w roli czarnuch charakterów wystąpili nasi gracze.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 19:52 
Moderator forum

Dziękuję za reakcję i przeprosimny - są one jak najbardziej przyjęte.
Dziękuję także za okazane zainteresowanie sprawą przez Spadaka i Esta i (dość) szybką reakcję :wink:

Niewątpliwie przykre jest to, że zainstniała wogóle taka sytuacja - rozczarowałem się zarówno postawą Morswina jak i drugiego "prawie-hackera" (którego nick nie został ujawniony).

Najgorsze jest jednak to, że na osobę kompletnie pozbawioną wszelkich zasad - zarówno fair-play jak i moralnych jest (narazie) za mało dowodów.

Mowa oczywiście o smarkaczu, którego wszyscy znają pod nickiem Deec.

Niemniej rozczarowanych mogę pocieszyć - już zbierane są na tą osobę dowody, z którymi w przeciwieństwie do tych zebranych na Morswina pójdziemy odrazu na Policję.
Już niedługo bezkarność (włamania na konta adminów różnych klanów w CB czy na tym forum) przestanie być bezkarna - zapewniam :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 20:51 
Moderator forum

Panowie - oby tak dalej, najwazniejsza zawsze była uczciwość i właściwie zachowanie. Potaz kolejny scena udowodniła, że jest w stanie wznieśc się ponad podziałami i wspólnie zadbać o to co najważniejsze, sportowe zachowanie i fair play.
Wyrazy szacunki dla PRGK za reakcje.

:evil: Złych do piachu !!!! :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 21:12 

Hmm to ostro a co np grozi dla morswina deeca i anonima ze strony policji ? Dlaczego nie podacie tego drugiego nicka ? Skoro pada nick morswin deec to czemu nie do konca ? Tak z ciekawosci moge sie tylko domyslać kto to jest...kolega morswina jeszcze z cpsu :P:P

Fakt grałem z nimi troche i szkoda a wiem ze Artih dopnie swego bo jak wiadomo (nie chcem nic rozkrecac) te osoby nie dażyły sympatią Artiha i PTS. Niech sie wszystko wyjaśni. Przeprosiny jak najbardziej na miejscu, ale coś mi sie wierzyć nie chce ze reszta klanu PRGK nie wiedziała o tychwyczynach .Mam nadzieje ze powiadomicie tutaj jeszcze o dalszych krokach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 21:28 
Moderator forum

Podanie nicka tej drugiej "czarnej owcy" pozostawiam PRGK - jeśli chcą to to zrobią, jeśli nie to nam to w niczym nie przeszkadza.

Jeśli uda nam się zebrać odpowiednie dowody (a uda się) zakompleksionemu Deec'owi grozi grzywna do 5000,00 zł (wymierzane najczęściej kary to ok. 2000,00 zł).

O dalszych postępach w pracach powiadomimy napewno.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 21:34 

artih napisał(a):
Podanie nicka tej drugiej "czarnej owcy" pozostawiam PRGK - jeśli chcą to to zrobią, jeśli nie to nam to w niczym nie przeszkadza.

Jeśli uda nam się zebrać odpowiednie dowody (a uda się) zakompleksionemu Deec'owi grozi grzywna do 5000,00 zł (wymierzane najczęściej kary to ok. 2000,00 zł).

O dalszych postępach w pracach powiadomimy napewno.

mam pytanie Artih skąd masz informacje dot. grzywien i tego jakie jest prawdopodobieństwo załatwienia prawy przez wymiar sprawiedliwości na waszą korzyść? Rozmawiałem z moim znajmomym prawnikiem, cóż trochę się podśmiewał, że chodzi o grę, aczkolwiek przyznał, że oczwyiście takie włamy są karalne. Z tym, że taka sprawa w polskiej rzeczywistości może zostać olana i tak nic im nie zrobią z powodu niskiej szkodliwości. I oczywiście w grę wchodzą koszta jeżeli sprawa zostanie skierowana do prokuratury.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 22:24 
Moderator forum

Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa to nie to samo co oskarżenie prywatno prawne w procesie cywilnym. Prokurator zajmuje się sprawą w imieniu państwa a nie zgłaszającego przestępstwo. Tym samym koszty postępowania nie dotyczą zgłaszającego. A co do wyroku to powinni gówniarze dostać zakaz korzystania z internetu i komputera na kilka lat dodatkowo - ale niestety nasz wymiar sprawiedliwości nie przewiduje możliwości dowolnego orzekania kar dodatkowych.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 22:49 

Hynol napisał(a):
Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa to nie to samo co oskarżenie prywatno prawne w procesie cywilnym. Prokurator zajmuje się sprawą w imieniu państwa a nie zgłaszającego przestępstwo. Tym samym koszty postępowania nie dotyczą zgłaszającego. A co do wyroku to powinni gówniarze dostać zakaz korzystania z internetu i komputera na kilka lat dodatkowo - ale niestety nasz wymiar sprawiedliwości nie przewiduje możliwości dowolnego orzekania kar dodatkowych.

aha chyba, że tak :) ja się nie znam :P źle powiedzialem... hm bywa :) cóż do boju władzo!

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 23:17 
Moderator forum

TuReK napisał(a):
mam pytanie Artih skąd masz informacje dot. grzywien i tego jakie jest prawdopodobieństwo załatwienia prawy przez wymiar sprawiedliwości na waszą korzyść?

Z Prokuratury Okręgowej w Bydgoszczy.

Myśle, że do końca lipca będziemy mieli komplet dowodów, jakie są wymagane przy tego typu sprawach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lip 2006, 23:34 

Nikt nie napisał, że w lutym częsc naszego klanowego forum została wyczyszczona (między innymi dział hyde park) oraz zostało skasowanych kilka kont...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 00:30 

dla dobra sprawy tu nic nie bylo

(nie bede tu opowiadal szczegolow bo moze to byc wykorzystane przez innych ludzi, a jest to wkoncu forum publiczne)
klyk...
==edit==

YouogY - mowie ze nie bede podawal sposobu, to chyba musze go znac :|. eot, tyle odemnie

Ostatnio edytowano 17 lip 2006, 01:00 przez morswin, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 00:41 

morswin napisał(a):
(...) bo moze to byc wykorzystane przez innych ludzi, a jest to wkoncu forum publiczne)
np. przeciwqo Tobie? Znasz moze takie przyslowie : Dla chcacego, nic trudnego? A co do udawadniania to wcale nie jest takie niemozliwe, jak to przedstawiasz. Sam mam pare "doswiadczen" z takimi "agentami", zdobylem je podczas dzialanosci na rzecz serwisu esprots.pl i smialo moge powiedziec ze udowodnienie winy jest mozliwe bez niewiadomo jakiego wysilku ze strony wprawnego admina. Oczywiscie nad strona prawna serwisu czuwal ktos, zaprawiony w boju z paragrafami. Mysle ze pomoze swoim doswiadczeniem i w tej sprawie.
zdraViam

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 09:58 

aj tam, nie chciecie ujawnic nicku drugiej osoby to ja powiem ze jest to pewnie Yawoor, moge sie mylic ale dlugo go znam i wiem ze bylby do tego zdolny :D:D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 10:01 

Własnie go miałem na myśli, ale jeżeli PRGK nie chce podać nicka tej osoby to może...ten gracz jest poporstu "sławny i zasłużony" że wstyd by bylo sie przyznać :shock: :shock: :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lip 2006, 10:02 

Wprawdzie z sceną 42` mam wspólnego niewiele ale gratuluje pomyślnego i szybkiego zakończenia sprawy! A złoczyńców ukarać :x

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2