Teraz jest 18 kwi 2025, 15:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lip 2003, 09:56 

Poprostu mało realnie ma się walka z mozliwością kamery z tyłu obiektu w stosunku do rzeczywitości. Dlatego może powinno się zmienic ustawienia na serwach i sprowadzenia "super" lotników na ziemię i pokazanie im jak to się powinno latać widząc to co się widzi tylko faktycznie z pulpitu. Takie realia mogły by jedynie podnieść atrakcyjność gry. Widok jedynie z kokpitu smolotu czy czołgu zwiększa realia no i trochę podnosi szanse jednostek naziemnych. Wiem, że zaraz zostanę zlinczowany przez lotników ale w każdym przyzwoitym symulatorze lotu widzi sie co się widzi a nie wszystko. Z kokpitu ponowie "super" piloci nie wychodziłoby wam takie precyzyjne bombardowania i taka skuteczność ataku karabinami. Wtedy nie wystarczyłby jojstick i trochę czasu na opanowanie SZTUKI LATANIA wtedy dopiero wydałoby się ilu naprawdę jest pilotów a ilu pseudo pilotów.
Powiem szczerze wkurwia mnie to iż walka na ziemi dostosowuje się do lotnictwa a nie lotnictwo do walk naziemnych. Wszystko widzący piloci to raczej mały realizm a bardziej zręcznościówka niż symulacja pola walki. Gdyby podczas wojny lotnictwo mogło widzieć wszustko do okoła, to pewnie wynik nie jednej bitwy byłby inny.

/Btw
a teraz proszę o rozstrzelanie mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 10:07 
Moderator forum

Zgadzam się z przedmówcą. Zupełnie co innego latać z ograniczonym polem widzenia a co innego bombardować "niewinne" czołgi z widoku zza samolotu. Na mniejszych mapach z lotnictwem w zasadzie czołgi są tylko dodatkiem. :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 10:09 

A przecież można zablokować widzenie z kamer na serwie i wtedy niech pokażą jak to się wykonuje suber bombardowania.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 10:16 

mogles zrobic ankiete, ja jestem jak najbardziej za zablokowaniem third person view'a

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 11:46 

też popieram, już nawet dyskutowałem na ten temat z koleszką na gg. takie wyłączenie kamer by było całkiem git. wymusiło by u naszych pilotów zachowanie jak u pilotów z 2 wś. bombowce nurkujące wreszcie by były nurkujące. myśle że mamy tak dobrych pilotów że szybko by sie przyzwyczaili i przyznają nam racjie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 12:37 
Moderator forum

zgadzam sie, to moglaby byc odpowiedz na hegemonie samolotow np. na gazali, moze admini wylacza zew widok na serwach?

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 13:57 
Moderator forum

Nie wiem, czy to cokolwiek da. Większość (a moze nawet wszyscy) znanych mi pilotów uzywa 2 widoków - albo tego z kabiny, albo nose cam. Nie słyszałem o żadnym lepszym lotniku latajacym z kamerą za samolotem (ale może słuch mam słaby ;) ). AFAIK to UTRUDNIA latanie i walkę. Jedynie wiem, że niektórzy pamcerniacy używają zewnętrznego widoku SPRZED czołgu aby co pewien czas zlookać czy jakiś hot-dog nie wchodzi im na tyły...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:06 

Tez mi sie wydaje, ze podczas latania zewn kamera tylko przeszkadza a co do czolgow, to tutaj powinno sie ja wylaczyc.. sam nigdy nie uzywam bo to traci kompletnie na realizmie i nie ma tego klimatu, siedzac w czolgu i czujac sie jak zapuszkowany z malym okienkiem i wkazdej chwili mozesz dostac w plecy :D

W koncu to jest FPP, nie? :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:09 

jak dlamnie to by bylo dobze latac z takim widokiem

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:13 

Latałem sobie trochę samolotem i wiem, że nie tak łatwo bombardować coś czego sie niewidzi, a tak jest przy lataniu z kokpitem i nie mówcie mi że wszyszcy latają z kokpitem bo niewierzę.
Jakoś ciężko coś dojrzeć jak pole widzenia zmniejsza się do 40% a reszta to pierdoły w kokpicie.
Ale skoro to takie mało istotne to niech admini zablokuję kamerki widoku zewnętrznego i nikt nie będzie miał zastrzeżeń, że lata się na "trzeciej osobie" i ułatwia sobie tym samym zdobywanie punktów. To samo będzie z czołgami. Siedzieć w środku i nepodklądać od dupy strony.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:17 

Wylaczony kokpit a zewn kamera to 2 rozne sprawy.. Pierwszej mowie tak, drugiej nie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:25 

Raczej nie.
I to i to nie jest realnym widokiem z samolotu. Widziałeś pilota latającego na śmigle ? Ja nie. Dlatego jestem zdania, że jeżeli się da to powinno się zablokować mozliwość widzenia w jakikolwiek inny sposób lecąc samolotem poza widokiem z kokpitu. Jak realia to realia.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:28 

Mi nie chodzi o scisle trzymanie sie realiow, bo to jest temat rzeka i nigdzie nie zabrniemy, ale moj glowny punkt odniesienia to rodzaj gry, first person perspective.. masz widok tak jak patrzysz i tyle.., mozesz sie ew. obejrzec w lustrze :D

Latanie z kokpitem chyba by sie nie spodobalo wiekszosci.. IMHO..

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:35 

ja myślę że lotnicy nie lataja na 3rdview - zablokowanie tego jest mozliwe (na bfie zablokuję) - a co do kokpitu - jakby to ode mnie zależało - też bym wymusił - bo nie lubię jak mi bombe na pędzącego jeepa spuszczają...

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:41 

O tym mówię łatwo się lata jak wszystko widać i to wtedy mizerna sztuka zbombardować jakiś cel. Wyczynem byłoby bombardowanie na widoku z kokpitu. Dlatego lotnictwo w BF'ie jest przegięte. Prosty przykład leży sobie snajper na wydmie i poluje na zabłąkanych wojaków ale nagle leci samolot na wysokości takiej, że sie w pale nie mieści żeby mógł cos zobaczyć z kokpitu i co robi - centrolnie zrzuca bombkę na snajpera. Chyba mozna sie trochę wkurzyć. Przykład z życia a właściwie z wielu moich doświadczeń z sokolookimi pilotami. Poprostu skoro gra jest FPP to jak sama nazwa wskazuje widzisz to co widzą twoje oczy a skoro siedzisz w samolocie to co do cholery widać jak nie kokpit. Tak powinna wyglądać rola lotnika ciężka i mozolna praca a nie beztroskie wyrzynanie wszystkiego co się rusza.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2