Teraz jest 18 kwi 2025, 15:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 lip 2003, 04:12 

Witam!
Tak około 10 dni temu zasygnalizowałem, że robię mapkę. Teraz chciałem poinformować o jej ukończeniu powiedzmy w wersji 1.0. Tak się udało, że mapka nie jest duża (3,3MB), więc myśle ze wiele osob sciągnie ją żeby chociaż zobaczyć :wink: . Kilka screenów jest w dziale edycja. Jest to oczywiscie moja pierwsza mapa, więc za jakieś wpadki nie bijcie :) . Moja propozycja to testy przez najbliższy tydzień (myślę, że na jakimś serwie się jednak pojawi), a w tym topicu lub na emaila clonetrooper@neostrada.pl proszę o ewentualne uwagi na temat mapy. Gdyby pojawily się bledy wplywajace na grywalnosc, zawsze moge cos poprawic. Wiadomo Polak potrafi... , wiec czekam na nieoczekiwane akcje w czasie gry (nieprzewidziane podczas budowy), i moze uda sie te negatywne skorygowac.

Mapa to dwie bazy odddzielone labiryntem z drewnianego plotu.
W labiryncie znajduje sie 5 flag, dodajac 2 bazy jest ich 7 i wszystkie mozna przejąc. Bazy sa troche lepiej zabezpieczone przed intruzami (2 wieze z karabinami, 2 bunkry, zasieki z drutu kolczastego, rów), pod warunkiem ze czasem ktos tam będzie rzecz jasna :wink:. Myślę jednak, że najciekawsza rozgrywka będzie wewnatrz labiryntu. Juz samo szukanie dróg do flag moze sprawić pewne kłopoty... . Wiele miejsc do kampienia, wieże dla snajperów, może nie każdy znajdzie coś dla siebie (całkowity brak ruchomego sprzętu), ale każdy może sie dobrze bawić. Czego Wam życzę.

Mapa jest do sciagnięcia pod adresem:
http://www.corellia.neostrada.pl/arcylabirynth.zip 3,3MB
W przyszlości bedzie też na stronie Aristocracy http://www.aristocracy.fpp.pl

CloneTrooper

PS. Terenu poza polem gry nie modyfikowalem, bo tylko niepotrzebnie zwiekszylby wielkosc pliku. Czas spędzony nad mapą to jakieś 60 godzin.
Mapa robiona przy pomocy oficjalnego edytora map "Battlecraft".

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 08:27 

Witam.Mapke juz zassysssam...Nic jeszcze nie napisze bo jej nie widzialem.Ale ciesze sie ze znalazla sie osoba ktora zajmuje sie budowa mapek :D To takie slodkie :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 09:13 

:D OK.Juz gralem.Mapka fajna,potrzeba przewodnika po labiryncie 8) .juz widze ta masakre jak kazdy bedzie atakowal granatami nad scianami labiryntu w kierunku wroga.bedzie ostro.Szkoda ze na okolo nie ma gor z krzakami,bylby naprawde raj dla snajperow :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 09:19 

BOLEK PL napisał(a):
:D OK.Juz gralem.Mapka fajna,potrzeba przewodnika po labiryncie 8) .juz widze ta masakre jak kazdy bedzie atakowal granatami nad scianami labiryntu w kierunku wroga.bedzie ostro.Szkoda ze na okolo nie ma gor z krzakami,bylby naprawde raj dla snajperow :P

A po co snajperowi miejsca za którymi każdy bedzie się go spodziewał.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 09:22 

clone mi jush wczesniej przesyłał screana i powiadam wam może to jest jakaś ciekawsza odmiana tej gry...kto wie ...czas pokaże ...dla mnie ciekawie to wygląda i może być troche śmiechu :) gratuluję Clone za cierpliwość jaką wykazałeś się podczas pracy.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 10:55 

no cóż, wypada poczekać tylko na serwerek ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 11:54 

Mapkę widziałem i uważam ze jest świetna. Dziękujemy czolgistom, lotnikom i marynarzom na tej mapce hehe... za to witamy stress, panikę i spryt assaultów. Labirynth powoduje po kilku minutach lekką klaustrofobie co zwieksza stresa o 1000 ;-) Przy większej ilosci graczy moga pojawic sie nieoczekiwane problemy dlatego fajnie by było zeby jak najwiecej ludzi sciagnelo mapke i grało razem. Ja ze swojej strony postaram sie załatwic na labirynth only którys z mniej popularnych serwerów PRGK.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 12:21 

Fakt,,po co snajperzy i gory jak to jest labirynt :oops: Ale sie wyglopilem.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 13:05 

moze dodadza ja do patha 1.5 ^^

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 13:21 

UWAGA PANOWIE!
na PRGK Trening Grounds 2 - 213.241.49.155 nasz serwer treningow, chodzi już w kółko Labirynth Clona - zapraszam do TESTOWANIA!

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 14:20 

Nie zrobiles zadnych pojazdoof bo nie wiesz jak? kurcze ja tez nie wiem ale chcialbym sie dowiedziec weic jesli ktos wie to plz help

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 14:45 

hehe pierwsze wrazenia...wchodze na wieze z glownej bazy pacze... :shock: ....zalamanie....widok na wielki labirynt....hmmm od ktorej strony go teraz zjesc :wink: dobra ide wpadlem na jeden zasiek po drodze...cofam sie zeby z niego wyjsc...trafilem na drugi..ehh zostalo mi pol energi i jakos wylazlem ^^ teraz idziemy...hmmm tylko gdzie...przed siebie ^^ ledwo udalo mi sie te flagi przejac i krecilo mi sie juz w glowie od tych korytazy ^^ mapa mi sie bardzo podoba jeszcze musze zobaczyc jak sie bedzie gralo w wiecej osob ^^

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 14:52 

lis spytaj sie chłopaków którzy robią "podbój świata". chyba jerzul i agresor. http://www.weisfall.prv.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 16:28 
Oldboy Battlefield.pl

data difers from server... :(

Tytuł:
PostNapisane: 18 lip 2003, 16:54 

już look grzebie przy serwerze , cos tam nie styka z usltawieniami stad problem z polaczeniem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2