Teraz jest 17 cze 2025, 03:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mapki
PostNapisane: 19 lip 2003, 03:57 

Coraz wiecej ludzi korzysta z Battlecrafta i coraz wiecej jest mapek o ktorych duza czesc nie wie. Postanowilem zalozyc ten temat poniewaz chcialbym aby tu kazdy kto zrobi swoja mapke zamiescil tu linka do sciagniencia jej. To bedzie takie archiwum customowcyh map i dobrze by bylo zeby jakis nie uzywany server obslugiwal te i tylko te mapki, co wy na to?

Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2003, 08:05 

Jestem za :D Ale chyba ten topic powinien byc w Edycji. :? Ale ja tu tylko sprzatam 8)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2003, 10:59 

No wiem, tak jakos mi sie nacislo :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2003, 16:25 
Oldboy Battlefield.pl

:idea: bo ja wiem czy w edycji??
tam to raczej sprawy zwiazane z edycja a tu zeczywiscie jakies linki screeny itp...
nie przesuwac tego do edycji!!!

Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2003, 23:07 

Mam 2 pytania co do tworzenia mapy w ktorej jestem trakcie:
1. Jak zrobic minimape ta w lewym goornym rogu tak aby bylo widoczne pole a nie zeby bylo przezroczyste?
2.Jak dodac do BC samplesy ktore zajmuja 51MB
Mam jeszcze pare pytan ale teraz dokladnie nie wiem jakie, bo zapomnilem hihihi :]
Przypomnialo mi sie 3:
Jak zrobic by w grze po przejeciu flagi tickety lecialy?

Ostatnio edytowano 20 lip 2003, 00:26 przez Lis, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2003, 23:52 

jestem za by został tutaj, ale ostatni post jest typowo edycyjny

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 01:36 

Lis napisał(a):
Mam 2 pytania co do tworzenia mapy w ktorej jestem trakcie:
1. Jak zrobic minimape ta w lewym goornym rogu tak aby bylo widoczne pole a nie zeby bylo przezroczyste?
2.Jak dodac do BC samplesy ktore zajmuja 51MB
Mam jeszcze pare pytan ale teraz dokladnie nie wiem jakie, bo zapomnilem hihihi :]
Przypomnialo mi sie 3:
Jak zrobic by w grze po przejeciu flagi tickety lecialy?

1. w zakladce Tools masz "5. Generate In-Game Map" - wiec to jest to
2. musisz w katalogu Battlefield zrobic katalog o nazwie "StandardMesh" i tam wrzucic sample
3. ticety leca jezeli dana druzyna jest w posiadaniu 100 punktow z "Area value". Jak klikniesz na flage pojawia sie tabela i tam masz "areaValue" . Ustala sie to dla kazdej flagi osobno. Jesli masz np 7 flag daj na kazdej po 25pkt, wtedy po zajeciu 4 beda lecialy. Jesli masz 3 daj po 50 pkt.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 16:15 

oki.oki..Zostawcie tutaj :D Tak tylko sobie napisalem,,Nie bijcie :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2003, 23:28 

Wrzucę pare screenów z mojej mapki. Mapka jest z gatunku "pacyficznych" ze względu na mój sentyment do mapki "Wake" którą uważam za jedną z najlepszych (jak nie najlepszą) z mapek w BFie ;).

plaża:
Obrazek

wioska:
Obrazek

plaża koło lotniska:
Obrazek

wzgórze z bunkrami:
Obrazek

ps. a co z resztą twórców mapek? może tez by umieścili screeny ze swoich produkcji? :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2003, 16:47 

Ładna mapka art(zn), podobna wprawdzie do wym. wake ale to chyba zaleta a nie wada

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2003, 16:49 
Moderator forum

art(zn) napisał(a):
Wrzucę pare screenów z mojej mapki. Mapka jest z gatunku "pacyficznych" ze względu na mój sentyment do mapki "Wake" którą uważam za jedną z najlepszych (jak nie najlepszą) z mapek w BFie ;).

no screeny calkiem calkiem, a jak tam na niej ze sprzetem bedzie ?

Tytuł:
PostNapisane: 21 lip 2003, 17:19 

No cóż, sprzętu powinno być w miarę tzn. na wyspach są dwa lekkie czołgi, jeden ciężki. sześć jeepków i pięć łodzi orz jeden bombowiec. Nie liczę oczywiscie wszelkiej broni ciężkiej której powinno być pod dostatkiem. Niestety mam dylemat co do bazy axis, tzn. narazie jest to wysepka z której startują dwa bombowce i pięć łodzi, chciałem coś innego wprowadzić od mapki Wake na której są dwa okręty. Dam screena bazy axis. Aha i jeszcze wszelkie pojazdy (oprócz łódek) po przestawieniu nie wybuchają.

baza axis ale nie wiem czy taką wersję pozostawić jako ostateczną?:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2003, 20:20 

jeśli ktoś ma ochotę potestować mapkę to podaję linka: http://www.games.bmj.pl/uploads/download/zrzut/bf1942/SPQR_battle.rfa

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2003, 03:06 

Na poczatek gratulacje! wyglada fajnie. Wiem ile pracy trzeba włożyć w powstanei czegoś takiego, wiec tym bardziej wielkie uznanie. Trzeba potestowac w wiekszym gronie, moga byc ciekawe gierki.

Looknalem i na szybko zmienilbym 2 rzeczy:
Obrazek

Uzyles nieba z Wake, wiec najlepiej bys uzyl wszystkich ustawien z tej mapy w Lighting, Shadows, i głownie chodzi mi o Fog (kolory, wartości). Kazdy kolor jest opisany 6 wartosciami wiec nie ma problema to zmienic. Fog, ktory jest teraz (chyba podpowiadany) wyglada jak burza piaskowa nad oceanem i to troche nienaturalne. Od razu to wylapalem, bo sam to zmienialem na własnej mapie :wink:

2 sprawa:
Obrazek

Paprocie. Gdy ktos gra z minimalnymi teksturami (20%), a mysle ze takich jest wielu z pewnej odleglosci w paprociach widac szary prostokatny background (jak na zdjeciu). Dopiero jak sie podejdzie blizej pojawiaja sie tylko liscie. Nie wyglada to za specjalnie. Proponuje zastapic je tymi tropikalnymi roslinkami - przy ktorych ten efekt nie wystepuje (celownik na zdjeciu pokazuje ta rosline).

To tyle zauwazylem. Ale ogolnie good job!

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2003, 12:23 

No cóż Clone, mapke poprawiłem zgodnie z Twoimi sugestiami . Faktycznie to mgłą się wcześniej nie bawiłem a teraz mapka nabrała jakby innego klimatu. Roślinki tez podmieniłem i dorzuciłem jeszcze kilka drzewek. Mapkę mozna ściagnąć oczywiście pod tym samym linkiem podanym powyżej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2