Teraz jest 18 kwi 2025, 15:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lip 2003, 19:29 

Przeglądając wypowiedzi na tym forum odniosłem wrażenie, że jest ono dedykowane osobom posiadajacym tylko legalne wersje wszystkich programów. A jak znam życie to większość z tak tu mocno obużonych piractwem uczestników forum ma na swoich komputerach poza legalnym BF1942, same pirackie wersje programów od systemowego począwszy.
I ja jako normalny obywatel tego kraju temu się nie dziwię. Bo przy naszych średnich zarobkach nie stać nas na płacenie wygurowanych cen koncernom za chwile przyjemności. Dlatego apeluję o więcej pokory i mniej hipokryzji.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 19:38 

Punkt pierwszy regulaminu forum wyraźnie mówi :

1) Nie mówimy o grach pirackich (oczywiście dotyczy to zarówno chwalenia się piratami jak i pytania sie o takowe).

Tak więc chodzi tu o przestrzeganie zasad a nie jakąś hipokryzje. Zasady są wszędzie, w domu w szkole, w pracy i czy nam sie one podobają czy nie powinniśmy je przestrzegać. Tak więc jeśli komuś nie podobają sie zasady tego forum, nie musi się tu zapisywać... Jeśli jest gotów przestrzegać postanowień tak jak większość z pośród sporego grona boardowiczów to powitamy go z otwartymi rękoma...

I tak naprawdę kto co posiada oryginalnego, nie powinno nikogo obchodzić, to jest każdego prywatna sprawa, chodzi tylko, że na tym forum nie piszemy i nie dyskutujemy o wersjach oryginalnych inaczej...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:02 
Moderator forum

Shaggy :D ale wiesz co przeanalizuj to co napisałes tak na spokojnie :) przeczytałem to z 10 razy i nie żebym się czepiał :) ale to własnie jest hipokryzja :D i nie chodzi mi tu o obrażanie Cię tylko o sam fakt :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:04 

Drogi Slawku - ta stronka dotyczy tylko i wylacznie gry BF1942 i jej modow (czasami sa male wyjatki :wink: ) a nie innego oprogramowania.
Dziwi cie ze jestesmy takimi hipokrytami jesli chodzi o orginaly. Jednak jesli byl bys na tej "scenie" dosc dlugo zauwazyl bys ze na piratach nie pogra sie po "normalnych" serwerach (tych "nienormalnych" jest malo , nie w Polsce i nas tam nie znajdziesz).
Ludzie ktorzy czasami sie tu zglaszaja maja problemy glownie przez pirackie wersjrsje tej gry - stad maja problemy.
Mysle ze wsrod zarejestrowanych urzytkownikow tej stronki jest powiedzmy 200 osob ktore graja w klanach i mysle ze 99% z nich ma orginaly - innego wyjscia wielu z "wolnych strzelcow" tez ma orginaly .
I wlasnie ci ludzie tworza ta stronke.
BF1942 jest glownie gra sieciowa i to bardzo dobrze zabespieczona.
Nie ma mozliwosci zeby to przeskoczyc .
Wiec jesli zglasza sie tu jakis "klijent" z problemami gry w sieci z pytaniami ktore juz dobrze znamy to najpierw sie z niego troche posmiejemy a pozniej admin tej strony usunie posty "klijeta" (jak "klijet" nachalny dostanie bana :wink: ).
Mam nadzieje ze ten troche przydlugi post nieco rozjasni "nowym" sytuacje panujaca tutaj.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:21 

ShaggY napisał(a):

1) Nie mówimy o grach pirackich (oczywiście dotyczy to zarówno chwalenia się piratami jak i pytania sie o takowe).

Tak więc chodzi tu o przestrzeganie zasad a nie jakąś hipokryzje. Zasady są wszędzie, w domu w szkole, w pracy i czy nam sie one podobają czy nie powinniśmy je przestrzegać. Tak więc jeśli komuś nie podobają sie zasady tego forum, nie musi się tu zapisywać... Jeśli jest gotów przestrzegać postanowień tak jak większość z pośród sporego grona boardowiczów to powitamy go z otwartymi rękoma...

I tak naprawdę kto co posiada oryginalnego, nie powinno nikogo obchodzić, to jest każdego prywatna sprawa, chodzi tylko, że na tym forum nie piszemy i nie dyskutujemy o wersjach oryginalnych inaczej...

Odnosząc się do Twojej wypowiedzi:
Po pierwsze: nie mówię tylko o grach pirackich, ale problemie piractwa szerzej rozumianego, z którym każdy z nas sie spotkał i które to uprawia w mniejszy bądź szerszym stopniu, w większości przypadków nie czując się z tym dobrze ze względów moralnych.

Po drugie: do ujawnienia mojego zdaniana na ten temat pchnęły mnie wypowiedzi innych uczestników forum, w których z wielką egzaltacją odnoszono się do posiadaczy piratów, zapominajac co sami mają zainstalowane na własnych kompach. I to jest właśnie ta "jakaś hipokryzja".

Po trzecie: zgadzam sie z tym, że nikogo nie powinno interesować co kto ma na swoim kompie i między innymi o to właśnie mi chodziło.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:30 

Slawek Sienkiewicz >>> z twojej wypowiedzi może wynikać, ze jestes posiadaczem ( no chyba ze jednak masz oryginał) nielegalnej wersji gry, tzw. "pirata".
Tak więc (jeśli oczywiście posiadasz "pirata", jeśli nie to przepraszam, dalsze słowa nie dotyczą ciebie) jesteś zwykłym złodziejem. Teraz idź walczyć z hipokryzją na komendę policji - przyznaj się że nie jesteś jednak uczciwym obywatelem;)

Jak już wcześnej wspomniano, nie tolerujemy tutaj chwalenia się piratami, a rad piratom nie udzielamy... Dlaczego? Bo wywaliliśmy około stówki żeby mieć tę grę.
Sorry, jeśli mówię "za wszystkich" ale myślę ze wielu mnie rozumie i popiera...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:33 

Sławek Zienkiewicz napisał(a):
ShaggY napisał(a):

Odnosząc się do Twojej wypowiedzi:
Po pierwsze: nie mówię tylko o grach pirackich, ale problemie piractwa szerzej rozumianego, z którym każdy z nas sie spotkał i które to uprawia w mniejszy bądź szerszym stopniu, w większości przypadków nie czując się z tym dobrze ze względów moralnych.

Po drugie: do ujawnienia mojego zdaniana na ten temat pchnęły mnie wypowiedzi innych uczestników forum, w których z wielką egzaltacją odnoszono się do posiadaczy piratów, zapominajac co sami mają zainstalowane na własnych kompach. I to jest właśnie ta "jakaś hipokryzja".

Po trzecie: zgadzam sie z tym, że nikogo nie powinno interesować co kto ma na swoim kompie i między innymi o to właśnie mi chodziło.

Pozdrawiam

Wiesz Stefan,prawda jest taka że wiekszość osób irytuje non-stopowe zadawanie tych samych pytań po sto razy a wszystko przez to że komuś niechciało sie kupic orginału.Na tym forum nie ma hipokrytów,są tylko ludzie którzy próbują nawrucic tych którzy nie wiedzą co czynią poprzez posiadanie wersji pirackiej tak wyśmienitej gry jaką jest BF1942.Już sam fakt posiadania pirata takiej gry powoduje drgawki u niektórych osób i napady furi. 8) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:38 

Scae napisał(a):
Slawek Sienkiewicz >>> z twojej wypowiedzi może wynikać, ze jestes posiadaczem ( no chyba ze jednak masz oryginał) nielegalnej wersji gry, tzw. "pirata".
Tak więc (jeśli oczywiście posiadasz "pirata", jeśli nie to przepraszam, dalsze słowa nie dotyczą ciebie) jesteś zwykłym złodziejem. Teraz idź walczyć z hipokryzją na komendę policji - przyznaj się że nie jesteś jednak uczciwym obywatelem;)

Jak już wcześnej wspomniano, nie tolerujemy tutaj chwalenia się piratami, a rad piratom nie udzielamy... Dlaczego? Bo wywaliliśmy około stówki żeby mieć tę grę.
Sorry, jeśli mówię "za wszystkich" ale myślę ze wielu mnie rozumie i popiera...

Bez komentarza

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:44 

Bez komentarza

Cieszę się, że się zrozumieliśmy :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:45 

Scae rządzisz!!!! :D :D :D :D :D

Scae ma racje nie po to wywalalismy stówke by udzielać porad piratom :o

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:46 

[SPQR]Wojt_PL napisał(a):
Drogi Slawku - ta stronka dotyczy tylko i wylacznie gry BF1942 i jej modow (czasami sa male wyjatki :wink: ) a nie innego oprogramowania.
Dziwi cie ze jestesmy takimi hipokrytami jesli chodzi o orginaly. Jednak jesli byl bys na tej "scenie" dosc dlugo zauwazyl bys ze na piratach nie pogra sie po "normalnych" serwerach (tych "nienormalnych" jest malo , nie w Polsce i nas tam nie znajdziesz).
Ludzie ktorzy czasami sie tu zglaszaja maja problemy glownie przez pirackie wersjrsje tej gry - stad maja problemy.
Mysle ze wsrod zarejestrowanych urzytkownikow tej stronki jest powiedzmy 200 osob ktore graja w klanach i mysle ze 99% z nich ma orginaly - innego wyjscia wielu z "wolnych strzelcow" tez ma orginaly .
I wlasnie ci ludzie tworza ta stronke.
BF1942 jest glownie gra sieciowa i to bardzo dobrze zabespieczona.
Nie ma mozliwosci zeby to przeskoczyc .
Wiec jesli zglasza sie tu jakis "klijent" z problemami gry w sieci z pytaniami ktore juz dobrze znamy to najpierw sie z niego troche posmiejemy a pozniej admin tej strony usunie posty "klijeta" (jak "klijet" nachalny dostanie bana :wink: ).
Mam nadzieje ze ten troche przydlugi post nieco rozjasni "nowym" sytuacje panujaca tutaj.

Twój post faktycznie wyjaśnił mi tą sytuację.
Z wieloma z tych rzeczy sie zgadzam, ale nie z ignorancją innych uczestników.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 20:58 

Twój post faktycznie wyjaśnił mi tą sytuację.
Z wieloma z tych rzeczy sie zgadzam, ale nie z ignorancją innych uczestników.

niby czego nieświadomi są ci "inni użytkownicy" ???

tego, że pirat to złodziej wielu wie. Co nie zmienia faktu, ze wielu to akceptuje i posiada nielegale.
Ale niewielu ma czelność przyznać się otwarcie i świadomie, że są złodziejami.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 21:07 

[Night]MaX napisał(a):
Shaggy :D ale wiesz co przeanalizuj to co napisałes tak na spokojnie :) przeczytałem to z 10 razy i nie żebym się czepiał :) ale to własnie jest hipokryzja :D i nie chodzi mi tu o obrażanie Cię tylko o sam fakt :)

Jedz mniej tych zielonych pastylek :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2003, 22:10 
Moderator forum

Pozdrawiam

no wlasnie wara od tego co kto ma na kompie bo to jest jego prywatna sprawa, ale BF1942 ma byc oryginalny i kropka :!: i naprawde nie interesuje mnie to co ktos ma do powiedzenia na temat takiego podejscia i czy uwaza to za hipokryzje, takie sa zasady na PL scenie BF i albo sie na to ktos zgadza albo nie i w konsekwencji jest odrzucany przez polska scene BF

a dodam tylko z utesknieniem czekam na moment kiedy stosunek cen gier i programow programow bedzie w PL taki jak w stanach do sredniej pensji czyli na przyklad 1:100 a nie 1:10 albo 1:5 jak jest teraz...wtedy bardzo chetnie sobie pogadam o piractwie..

PostNapisane: 25 lip 2003, 22:50 

Bo przy naszych średnich zarobkach nie stać nas na płacenie wygurowanych cen koncernom za chwile przyjemności. Dlatego apeluję o więcej pokory i mniej hipokryzji.
Pozdrawiam.

kochany sławku !
uwielbiam takich smutnych zawodników jak ty.
wejdzie, rzuci błotem i sie cieszy.

sadzac po błedach ortograficznych jakie robisz nie dane ci jeszcz było opuścić murów ogólniaka, ale oczywiście bez najmniejszych kompleksów uzurpujesz sobie prawo do umoralniających gadek o "naszych" zarobkach.

może zacznijmy od tego co robisz w życiu i ile zarobiłes. i ile na przykład do tej pory zapłaciłeś podatku ...?

bo ja mam wrażenie że czytam wypociny smarkacza, którego nie stać na oryginał gry o której dużo dobrego słyszał i niestety - niezawodne do tej pory piraty ze stadionu nie dają rady... nie idzie pograć.

ale to ****. zawsze można dać upust frustracji na forum dyskusyjnym.

wiec ja osobiście chciałbym zapewnić ciebie mój drogi ze wszystkie gry ktore mam są legalne i oryginalne.

łącznie z systemem operacyjnym.

udowodnić ?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2