Teraz jest 11 cze 2025, 21:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 sie 2003, 23:14 

Witam Wszystkich,

Jestem swiezoupieczonym fanem gry Battlelield oraz nowym gosciem tego serwisu. Jedna z ciekawszych rzeczy, na ktora zwrocilem uwage w tej grze jest mozliwosc siedzenia za sterami samolotow z II Wojny Swiatowej. Gdy tylko sie o tym dowiedzialem, pobieglem do sklepu, kupilem joystick, podlaczylem go do komputera, odpalilem gre, wsiadlem do samolotu i .............. kicha :cry: Siedze juz nad ta gra kilka dni i do tej pory moje postepy nie sa zbytnio zadowalajace :lol:

Mam wiec do Was pytanie: czy istnieje jakas dobra mapka treningowa do BF z duza liczba sprzetu i obiektow do zniszczenia :?:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 23:20 

wake island jest niezla w sumie.. spora, samoloty sa.. i w co strzelac tez :D

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 23:23 

ja polecam coral sea, znajdz jakis zarganiczny serwer tylko z ta mapa i trenuj strzelanie do samolotow

najtrudniej jest zalapac jakie dawac wyprzedzenie przy strzelania,... podpowiem ze baaaaaaaaaaardzo duze :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 23:55 

Na standardowych mapkach juz trenowalem. Chodzi mi raczej o mapy przygotowane wylacznie pod katem odbywania na nich treningow i doskonalenia swoich umiejetnosci.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2003, 23:58 

Ja proponuje ci zebys pocwiczyl na mapie Battleaxe. Sam na niej jako tako nauczylem sie latac. Jest ona mala lecz posiada dosc duzo sprzetu do niszczenia. Lataj w kulko raz do jednej a raz do drugiej bazy niszczac tymsamym wrogie pojazy. Po dluzym treningu na tej mapie powinienes polapac sie o co w tym wszystkim chodzi. Aha proponuje ci jeszcze ( jezeli jestes w stanie) ustawic w swoim Joyu zmiane widoku umozliwiajacego patrzenie do tylu. Po kazdym z rzuceniu bomby wlacz widok i patrz gdzie spada bomba. Czynosc ta powinna ulatwic ci celowanie bombami w wrogie pojazdy. Bedziesz wiedzial kiedy zrzucic bombe aby trafic :)...

P/S
Jak zobaczysz moj nick na serverze i bedziesz lecial samolotem to nie celuj we mnie bomba :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 00:01 

bo się odbije? 8)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 00:05 

Tzeentch napisał(a):
bo się odbije? 8)

Dokladnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 00:26 
Moderator forum

major napisał(a):
Na standardowych mapkach juz trenowalem. Chodzi mi raczej o mapy przygotowane wylacznie pod katem odbywania na nich treningow i doskonalenia swoich umiejetnosci.

Battle of Britain - jak znalazł.
El Alamein - idealna do nauki rozwalania sprzętu .. pełzającego, a także skrzydlaków.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 02:36 

Wielkie dzieki za pomoc :)

Nie chce zasmiecac tego forum, wiec w tym topicu zamieszcze jeszcze jedno pytanie:

Mam bardzo prosty joystick - dwie osie i 4 przyciski. Jest takze przycisk "on-off", ktorego zastosowania nie moge rozgryzc. Czy jest to przycisk autofire i jak go moge ewentualnie wykorzystac w BF?

Czy podczas lotu mozna ustalic konkretna predkosc, z jaka bedzie leciala moja maszyna? W chwili obecnej musze caly czas trzymac wcisty klawisz W, gdyz w przeciwnym razie samolot traci moc.

Bardzo prosilbym takze zebyscie nie smiali sie z moich pytan - w tych sprawach jestem laikiem, a bez waszej pomocy daleko nie zajde :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 03:12 

Jest mapka ćwiczebna oparta na Bocage, link podam na końcu :!:
Joystick musi mieć przepustnice i 3 oś :!: na tym nie pograsz :(
TUTAJ

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 07:21 
Moderator forum

#1. Aby tak na prawde w miare łatwo ci sie latało potrzebujesz joy-a z przepustnicą. W tym przypadku musijsz jednak jeszcze mądrze ustawić rudder (orczyk) - bez niego latanie w Battlefildzie jest 2 razy trudniejsze (szczególnie zakręty). Rudder pomaga także w bombardowaniu - umożliwia ci dokładniejszą korektę kursu niż używając innych metod (Roll & Pitch). Jak cię interesi jakie joy-e są w użyciu zlookaj stare posty na forum - tam dużo o tym pisze.

#2. Mapa do nauki - w/g mnie powinieneś zacząc od COOP-a ze słabymi botami (10% starczy) na El Alamein - będzie to ćwiczenie bombardowania ruchomych celów. Jak jusz będziesz miał z 40-50% celności (4-5 zniszczonych czołgów na 10 bomb) zacznij robić to samo ale na Ghazali - tam teren jusz nie jest taki otwarty - poza celnością poćwiczysz także podejście do ataku (na Ghazali jest dosyć ciasno - bardzo ważne jest manewrowanie przed i po ataku). Jak tu bedziesz zadowalająco celny zmień boty na 50% i zacznij treningi od nowa - nauczysz się atakiwać będąc "pod obstrzałem". A jak i tu uzyskasz adekwatne wyniki - właź na serwa - będziesz miał szanse z ludźmi powalczyć..

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 08:05 

tia, a ja ci powiem tak:
najlatwiej sie lata jak to powiedzial Xienia ;) na El Alamein, bo duza przestrzen, masa sprzetu i malo przeszkod terenowych...
air-to-air combat, czyli popularny dog fight to: coral sea (syf na maxa, ale mozesz polatac), no i battle of britain
najtrudniejsze technicznie dla lotnika mapy to: kursk i kharkov, bo tam juz cza lawirowac, miedzy drzewami i szybka smierc cie czeka ;)
baw sie dobrze :!:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 11:10 

Bardzo dziekuje za wszystkie podpowiedzi, ale do tej pory nie podla zadna odpowiedz na jedno z moich pytan odnosnie przyciskow na joysticku:

"Jest takze przycisk "on-off", ktorego zastosowania nie moge rozgryzc. Czy jest to przycisk autofire i jak go moge ewentualnie wykorzystac w BF?"

Jesli dobrze rozumiem, to zeby latac z moim joystickem musze caly czas miec wcisniety klawisz W?

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 11:24 

major - nie chce cie zasmucać ziooooom, ale chyba wtopiłeś hajs na badziewny joystick. moze i mniej zaplaciłeś, ale kupiełes cos, z czego nie bedzie zadnego pozytku.

osobiscie polecam wingmana 3d extreme digital z tzw. twist handle czyli wspominanym wyzej ruddrem (ster pionowy w ogonie samolotu).

ja osobiscie uzywam wszystkich guzików na joyu :
- przepustnica (czyli tzw. gaz i cofanie)
- karabiny
- bomby
- kamera wsteczna
- kamera wewnetrzna
- wyskakiwanie z samolotu
- rozgladanie na boki

sam widzisz, ze taki najprostszy joy z jednym czy dwoma przyciskami na niewiele sei przyda, chyba ze lubisz sie frustrowac przy kompie :))

smialo pytaj jak masz problemy !

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2003, 11:29 
Moderator forum

looknij jeszcze tu http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=1692 też było o joyach

btw nie będe pisał kolejnego postu ale ten MS Sidewinder Precision Pro o którym pisałem w tamtym wątku ma i skrętną rączkę i 11 fire i jest całkiem milusi ............. no i kosztował 69 zł :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2