Teraz jest 8 cze 2025, 20:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 sie 2003, 16:38 

Gram sobie od paru dni i gram i gram:) Zdobywam powoli fragi i punkty z flag, ale ciagle nie wiem kim chcialbym zostac;D

Myslalem o artylerzyscie, ale czesto sa takie sytuacje, ze nie moge doprosic sie celu (a czasem, gdy wreszcie mi sie uda, to nadlatuje samolot wroga i... no reszte sami znacie:) ). Jak to wyglada w klanowkach? Czy artyleria jest wykorzystywana? I w jaki sposob? Czy tez czlowiek ma prowadzic ogien ciagly, na wyznaczony przez snajpera punkt, czy walic po bokach takze? Raczej bezsensem jest proba koszenia jednostek przeciwnikow przez ta "lornetke", gdyz z reguly one dawno zdaza uciec...

No i jeszcze jedno pytanie, to juz do bardziej doswiadczonych kolegow "po fachu" ;-) Za ktorym razem udaje sie Wam trafic w cel (oczywiscie mowie tutaj o jakiejs sredniej)?

Pozdrawiam i chyba zaczne szukac jakiegos klanu, u ktorego bede mogl sie podszkolic w tym, a potem byc przydatny w klanowkach ;]

PostNapisane: 17 sie 2003, 16:55 

sir-torpeda napisał(a):
No i jeszcze jedno pytanie, to juz do bardziej doswiadczonych kolegow "po fachu" ;-) Za ktorym razem udaje sie Wam trafic w cel (oczywiscie mowie tutaj o jakiejs sredniej)?

ok. 3 dwa strzaly zapoznawcze (na wycelowanie) i jedziemy

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2003, 17:45 

a ja mam innego rodzaju problem :)

pare dni temu wlazlem na PRGK dosiadlem dzialka i rozpoczalem naparzanie do samolotow wroga :) po paru celnych trafieniach (na final potyczki dostalem pierwszy w historii medal :))) co prawda maly ale zawsze :) ) na linie mojego ognia wjechal dzip wypelniony moimi wspoltowarzyszami broni, jako ze wlasnie naparzalem do jakiegos samolotu ktory uciekal za horyzont, moje pociski miast w samolot trafily w owego dzipa. efekt? chlopaki sie poobrazali i dostalem kopa. (nastepna mapa, jakies morze i lotniskowce, ci sami ktorzy dali mi kopa wycinali sie w pien w pogoni do samolotow, ale nie marudze, oni byli starymi wyjadaczami i mogli do siem naparzac, ja jestem szeregowy i trafiac we wlasne dzipy nie moge nawet przypadkiem :)

wczoraj stwierdzilem, ze jako artylerzysta szybciej sie zestarzeje niz doczekam sie jakiegos celu. postanowilem wiec zamienic sie w sapera, i gruntownie zaminowalem dostep do mojej bazy, pozostawiajac oczywiscie widoczne dla moich zygzaki pozwalajace przejechac. mija chwila, jakis magik sie respunuje, siada w czolg i jedzie wprost na miny, nastepuje eksplozja i koles placze do funfli ze jakis skurczybyk, kut, (wychodzi ze ja... ) bawi sie w TK. efekt, wiadomy, kick. gwoli scislosci, informowalem moj team ze ta baza jest mocno zaminowana na przedpolu.

mam teraz dylemat, czym sie zajac na mapce zeby nie zostac znow wykopanym :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2003, 17:50 
Oldboy Battlefield.pl

1 gdzie grales?
2 xywki
3 debile... a nie wyjadacze....

PostNapisane: 17 sie 2003, 19:35 

sir-torpeda napisał(a):
ak to wyglada w klanowkach? Czy artyleria jest wykorzystywana? I w jaki sposob? Czy tez czlowiek ma prowadzic ogien ciagly, na wyznaczony przez snajpera punkt, czy walic po bokach takze?

Jest wykorzystywana. Na Battleaxe i Battle of the Bulge bardzo mocno.

sir-torpeda napisał(a):
Raczej bezsensem jest proba koszenia jednostek przeciwnikow przez ta "lornetke", gdyz z reguly one dawno zdaza uciec...

Dlatego dobrze ustawić artylerię tak, aby widzieć maksymalnie dużo bez namiarów snajpera.

sir-torpeda napisał(a):

Zależy od ciśnienia, opadów, ilości piwa :)
Średnio za 2 razem trafiam.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2003, 21:41 

Okota napisał(a):
1 gdzie grales?
2 xywki
3 debile... a nie wyjadacze....

1. PRGK
2. ne pamietam, szczeze mowiac nie zwracam uwagi na niki.
3. mozliwe :) tak czy siak zastanawiam sie gdzie trenowac i w jakim isc kierunku :)

nie wiem czy mam sluszna koncepcja ale zaczyna mi sie ona podobac :) odzial (klan) ochronny, cos jak Baszta czy Parasol :) mala grupka magikow ktorzy zajmueja sie obrana punktow respounu, wykonuja szybkie ataki na newralgiczne punkty przeciwnika po czym wysofuja sie i pilnuja zaplecza :)

to tylko idea i do czasu gdy nie bedziemy mieli Pentium pierdyliard megaherzow i lacz o przepusowosci setek megabitow, (a co za tym idzie ogromnych map) pewnie trza schowac do szuflady ale nie wiem czemu podnieca mnie straszliwie :)

tak czy siak po dwoch tygodniach pogrywania w BC zaczynam miewac fazy jak zolnierz frontowy :) zaczyna mi sie nawet snic jak niszcze czolgi w gestej zabudowie :)

chyba odpuszcze sobie granie na jakis czas bo cholera wie czy nie swiruje :)

pozdro

Dr

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2003, 23:18 

Dr Granat napisał(a):
mam teraz dylemat, czym sie zajac na mapce zeby nie zostac znow wykopanym :)

hehe.... pomysl z minami nie jest zly.. bardzo bys sie nam teraz przydal jako miner;) sir-torpeda juz zwerbowalismy:) takze zapraszamy do nas!
i wogole po3bujemy ludzi!*

*- zeby bylo z czego odzucac;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2003, 03:09 

Przepraszam... sam sie zwerbowalem ;p

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2003, 06:59 
Moderator forum

Dr Granat napisał(a):
ale nie marudze, oni byli starymi wyjadaczami

Gówniarze, a nie starzy wyjadacze. Jako wolny strzelec jeszcze nie raz spotkasz się z ludzką głupotą.
Graj spokojnie i się nie stresuj. Ćwicz taktyki i obsługę działa :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2003, 09:27 

===Tomy===[PL] napisał(a):
Dr Granat napisał(a):
ale nie marudze, oni byli starymi wyjadaczami

Gówniarze, a nie starzy wyjadacze. Jako wolny strzelec jeszcze nie raz spotkasz się z ludzką głupotą.
Graj spokojnie i się nie stresuj. Ćwicz taktyki i obsługę działa :D

...czyli dolacz do nowopowstajacego klanu..gdzie ogolnie wszyscy beda cwiczyc dopiero;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2003, 10:52 

jak ktos chce zdobyć doswiadczenie na placu boju to naszybciej ci to przyjdzie w klanie. najlepiej w nowopowstałym to bedziesz w pierwszym składzie :wink:

Strefa czasowa: UTC + 2