Teraz jest 16 kwi 2025, 04:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: BF1942 vs. CoD
PostNapisane: 7 lis 2003, 09:55 

Sądzę, że mamy następcę BF'a ? Pograłem trochę i jestem mile zaskoczony. MOH, RTCW nie miały tago co ma CoD i BF więc czy to ... . Pojawiło się to coś i naprawdę zaskoczyło mnie dlatego zapytuję się co o tym sądzicie. Zaznaczam, że to nie jest krucjata skierowana przeciwko temu czy owemu. Liczę poprostu na "ludzką" polemikę i proszę idiotów spamujących i nie mających nic do powiedzena o zamilknięcie. Zwracam się też do tych co nie widzieli CoD o nie wypowiadanie się o czyms o czym nie mają pojęcia.

/BTW
CoD mam w pirackiej wersji. Ale wyznaję zasadę "Zanim kupisz - najpierw sprawdź". I po wypłacie zamierzam zrobić sobie "mikołaja".

/Dla tych co ŹLE ZROZUMIELI - to pytanie a nie twierdzenie co do następcy i raczej retoryczne niż stwierdzające fakty.

Ostatnio edytowano 7 lis 2003, 10:56 przez Zb0y, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 10:02 

Zb0y daj spokój, ty też??? A może na tym forum CoD, taki sam temat to też ty założyłeś???

Nie ma co porównywać CoD do BF to zupełnie inne gry !!!!!!!

Może CoD jest super ale możesz to powiedzieć osobą grającym w MoH!!!

Sorki że tak reaguję ale jak widzę tytuł "CoD vs. BF " to mam wrażenie że nigdy nie grałeś w BF a to przecież nieprawda !!!!

Aha ten temat do Hyde Parku please :)

Ostatnio edytowano 7 lis 2003, 10:06 przez Bulldog, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 10:03 

powiem ci szczerze że cod nie przemawia do mnie. nie grałem w to sam , widziałem jak brat w to grał i niespodobało mi sie wizualnie. nie umiem tego wyjaśnić ale po prostu nie widze siebie w tej grze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 10:16 

Pograłem w COD ze 2 dni, na początku bardzo mi sie podobał, jednak kolejne godzinki grania pokazały, że tu poprostu wieje nudą. Zabrakło mi poprostu sprzętu typu czołg, samolocik, i znudziły mi się samotne nawalanki piechoty. Gra jest ciekawa, owszem, ale multiplayer na dzisiejsze czasy zacofany...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 10:19 

Napisałem że nie chodzi o "zadymę" a jedynie o wymianę faktów.
Moje zdanie:
Grafa: inna co nie znaczy że gorsza niz w BF.
Dynamika: Lepsza - postacie poruszają się bardziej realistycznie.

o takią polemikę mi chodzi. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać w tą czy w tą strone. Porostu zaistnała nowa gra i tego faktu się nie zmieni. Znam wiele osób, które wieszaja psy na BF ale czy to cos zmienia ???

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 10:24 

Jaki nastepca :?: o czym ty mówisz :?: wyjasnij mi co maja wspólnego te gry ze soba :?: (oczywiscie oprocz wojny)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 10:47 

też grałem w c.o.d..ale tak jak mówili przedmówcy..ta gra nie ma tego czegoœ co ma beef..jest fajna ofkoz ale na krótko..tak samo jak mohaa..i wszystkie jago odmiany...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 10:58 

Pawel SS napisał(a):
Jaki nastepca :?: o czym ty mówisz :?: wyjasnij mi co maja wspólnego te gry ze soba :?: (oczywiscie oprocz wojny)

Za następcą jest "?" czyli miałem na myśli retoryczne podejście do tego pytania a nie stwierdzanie faktów.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 11:05 

wczoraj pogralem troche w TDM, gralem z 15min ale szybko mi sie znudzilo i sie rozlaczylem. Naprawde ja tam niewidze nic nowego co juz bylo w MOHA istna rozpierducha i banda skaczacych graczy. Jak juz to wole RTCW.
Ale te gry nienalezy porownywac bo poprostu sa to rozne gry i takie porownywanie BF1942 do COD lub mowienie (na forum COD), ze BF jest kiepskim klonem MOHA to juz mi sie zbiera na wymioty.

W bf'ie gramy na duzych mapach gdzie mamy wybor swobodnego poruszania sie po niej, natomiast w COD mamy ograniczenia np typu polanki odzielone zywoplotami przez ktore niemozna przejsc....itp,itd

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 11:06 

Grałem MoH'a i RTCW, i nie mogę powiedzieć, że to to samo. Gra jest inna widać to i owo z MoH'a ale skoro robili to ci sami ludzie (w 70%) to co miał wyjść z tego "pakman". Poprostu w CoD większe znaczenie położono na CZŁOWIEKA a nie na przegięte lotnictwo czy "niezniszczalne czołgi". W MoH'u przeciwnicy ruszali się jak stadko baletnic tu tego nie ma. Gram niedługo w to i narazie nie wiem co jest lepsze. Przemawia, moim zdaniem, na plus CoD większy nacisk na "ziemniaka". Natomiast polusem BF są jak juz wspomniano dodatkowe sprzęty. Z maniakami BF nie mam co rozmawiać bo im klapki przeszkadzaja i widzenie tunelowe prowadzi tylko do jednych wniosków.
Ja chcę obiektywnych opini a nie inkwizycji.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 11:11 

owszem CoD ma to czego nie ma BF... ma niezlego singla... a multi.. gralem jakies 20 minut i mi sie po prostu znudzilo. bf rox :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 11:25 

Moje zdanie jest takie CoD ma fajnego singla. Przeciwnik komputerowy całkiem inteligentny, kampania nie jest monotonna.
Multi natomiast w porównaniu do BF wypada co najmniej blado. Tak naprawdę to nie ma nic fajniejszego w graniu w to w multi od grania w MOHa, RTCW czy inne tego typu.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 11:30 

Pan Szmata napisał(a):
owszem CoD ma to czego nie ma BF... ma niezlego singla... a multi.. gralem jakies 20 minut i mi sie po prostu znudzilo. bf rox :)

Ba! BF nie ma prawie żadnego singla, sztuczna intelignecja botów jest bardzo słaba. CoD (z tego co widziałem na demkach) ma świetną AI. Ale BF1942 nie jest grą dedykowaną dla pojedyńczego gracza. Wprost przeciwnie.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 11:38 

Zb0y skoro nam klapki przeszkadzają to po co wogóle chcesz z nami polemizować, zajrzyj na dwa inne tego typu tematy, bo ofszem nie jesteś jedyny, który próbował porównywać te gry, zajrzyj tam zobacz kto ma podobne opinie na ten temat i po kłopocie będziesz sobie mógł swobodnie zachwalać to "arcydzieło".
Nie dziw się naszej reakcji ale to tak jak nawracać muzułmanów w Iranie na katolicyzm ;) :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2003, 12:53 

Bulldog napisał(a):
Zb0y skoro nam klapki przeszkadzają to po co wogóle chcesz z nami polemizować, zajrzyj na dwa inne tego typu tematy, bo ofszem nie jesteś jedyny, który próbował porównywać te gry, zajrzyj tam zobacz kto ma podobne opinie na ten temat i po kłopocie będziesz sobie mógł swobodnie zachwalać to "arcydzieło".
Nie dziw się naszej reakcji ale to tak jak nawracać muzułmanów w Iranie na katolicyzm ;) :) :)

A ty dalej swoje. Jak już na wstępie napisałem ludzi z klapkami na oczach nic innego nie interesuje i sa niereformowalni. Dlatego nie miałem ochoty czytać posty w stylu "N9ie grałem bo to shit" - a skąd ta wiedza skoro nie grałeś. Zawsze wkurwiało minie podejście ludzi "... bo tam jest lepiej" - byłeś, widziałeś, nie to nie pieprz głupot. Takie mam zdanie o ludziach z klapkami na oczach. Kim oni są mało mnie to interesuje. Poprostu patrzę na posty i potrafię wyciągać wnioski. Chciałem poznać zdanie ludzi znajęcych oba tematy. Nic więcej a to czy będę grał w to czy tamto to będzie moja decyzja a nie kogoś obcego.
Np ostatnio pogrywam z qumplami w ET i nie dlatego że mnie coś w tej grze zachwyca ale dlatego, że takie granie traktuję jak spotkanko w barze przy piwku. Dzielą nas kilometry ale dzięki technologii jesteśmy w jednym miejscu i czasie i to jest piekne a nie jakieś modele czołgów czy broni. Klimat w grze to ludzie jacy "ja tworzą".

/To tyle w temacie. Ma ktoś coś konstruktywnego do powiedzenia to zapraszam jak nie to "wypad".

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2