Teraz jest 20 lut 2025, 05:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Polowanie na TK
PostNapisane: 20 gru 2002, 18:25 

Temat był już poruszany wcześniej, jednakże przepadł bez wieści :wink:

Grałem dziś na jednym z polskich serwerów. Wszystko było w porządku, do czasu gdy pojawił się gracz o wysoce nazistowskim nicku. Ów gracz rozpoczął eksterminować kolegów ze swojej drużyny. Biegnę do samolotu, seria w plecy, nie żyję :( Jestem w samolocie, blokuje mi drogę startową jeepkiem i strzela do mnie. W końcu wszedł do Panzera i w hangarze (axis Gazala) czekał jak tylko ktoś do samolotu podejdzie. No to się troszkę już zbulwersowałem :twisted: . Oznajmiłem mu na kanale ogólnym, że jeszcze raz zabije swojego (należy zaznaczyć, że nie tylo mnie zabijał) to rozpocznę na niego polowanie. Jak się domyślacie polowanie rozpoczęło się i nie tylko ja brałem w nim udział. Byłem dość skuteczny i pseudo-gracz już nie przeszkadzał tak strasznie swojej drużynie. Po pewnym czasie pojawił się admin serwera i Hurrra, mój adwersarz został wykopany. Mój uśmiech zniknął z twarzy gdy ja również zobaczyłem napis "Kicked from serwer" :shock:

Jednakże rozumiem admina, zobaczył moją punktację i się długo nie zastanawiał.

W grze źle rozwiązana jest opcja wyrzucania graczy i patch 1.2 nic nie zmienił. Podkreślam nie chcę na nikogo polować sytuacja czasem do tego zmusza. Istnieje jednak rozwiazanie problemu: admin (który mnie wcześniej wyrzucił) po rozmowie dał mi na siebie namiary, w razie gdyby sytuacja z Teamkillerem powtórzyła się. I w tym miejscu apel do adminów polskich serwerów:

Podajcie jak się z wami można skontaktować, w razie jak na serwerze pojawi się gracz uprzykrzający innym grę.

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2002, 19:24 

Podpisuje sie obiema rekami. Mnie to normalnie kur**** strzela jak trafiam na takiego kolesia. Jest jeszcze druga odmiana natretow ja bym ich nazwal SABOTAZYSCI. Ci tez mnei wpieniaja biegne sobie np do samolotu(czasami sie to udaje bez dostania kulki w plecy) a tu taki koles ktory nie zdazyl pakuje mi magazynek w moja maszynke. No nie panowie tak nie moze byc. Wtedy wychodze i jak taka opcja sie powtarza to strzelam kolesiow kulke w lep. Wiem ze zle robie ale takie zachowanie ludzi odbiera mi zupelnie przyjemnosc z grania

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2002, 19:48 
Moderator forum

Hmmm
macie racje
dlatego podaje namiary na mnie:
biust ...
eeee...
mialy byc namiary nie wymiary ;-)
gg:656239
jesli ktos bedzie rozrabial na serverze [=ONZ=] to dajcie znac...
nawet jak jestem niedostepny bo moge za chwile wrocic :-)

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2002, 20:22 

to ja bylem tym niedobrym adminem :P
sorka ale nie wyrabiam - wiecej pilnuje niz gram :( ale o tym w innym topicu bedzie ;)
moje wy tzn namiary
gg:183082
kom-na prv kto chce ;)
jestem bardzo bardzo czesto wiec jak cos by sie dzialo to krzyczec
wlasnie myslimy nad ograniczeniem TKow i bedziemy sie posuwac do bardzo ostrych srodkow wiec uwazacje TKilerzy :>

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2002, 21:39 

Na jednym z niemieckich serwerów tak sobie z TK poradzili:
gdy punktacja danego gracza spada poniżej -4 automatycznie jest wyrzucany z serwera (jak ktoś ma ping powyżej 300 to dostaje ostrzeżenie a potem też jest wyrzucany, ale w Polsce z tpsa to się nie sprawdzi :wink: ) Jak słusznie sądzicie na opisanym powyżej serwerzw nie ma żadnych umyślnych TK.
Pozostawiam to do zastanowienia dla polskich adminów.

PostNapisane: 20 gru 2002, 21:49 

Praetorius napisał(a):
Temat był już poruszany wcześniej, jednakże przepadł bez wieści :wink:

Grałem dziś na jednym z polskich serwerów. Wszystko było w porządku, do czasu gdy pojawił się gracz o wysoce nazistowskim nicku. Ów gracz rozpoczął eksterminować kolegów ze swojej drużyny. Biegnę do samolotu, seria w plecy, nie żyję :( Jestem w samolocie, blokuje mi drogę startową jeepkiem i strzela do mnie. W końcu wszedł do Panzera i w hangarze (axis Gazala) czekał jak tylko ktoś do samolotu podejdzie. No to się troszkę już zbulwersowałem :twisted: . Oznajmiłem mu na kanale ogólnym, że jeszcze raz zabije swojego (należy zaznaczyć, że nie tylo mnie zabijał) to rozpocznę na niego polowanie. Jak się domyślacie polowanie rozpoczęło się i nie tylko ja brałem w nim udział. Byłem dość skuteczny i pseudo-gracz już nie przeszkadzał tak strasznie swojej drużynie. Po pewnym czasie pojawił się admin serwera i Hurrra, mój adwersarz został wykopany. Mój uśmiech zniknął z twarzy gdy ja również zobaczyłem napis "Kicked from serwer" :shock:

Jednakże rozumiem admina, zobaczył moją punktację i się długo nie zastanawiał.

W grze źle rozwiązana jest opcja wyrzucania graczy i patch 1.2 nic nie zmienił. Podkreślam nie chcę na nikogo polować sytuacja czasem do tego zmusza. Istnieje jednak rozwiazanie problemu: admin (który mnie wcześniej wyrzucił) po rozmowie dał mi na siebie namiary, w razie gdyby sytuacja z Teamkillerem powtórzyła się. I w tym miejscu apel do adminów polskich serwerów:

Podajcie jak się z wami można skontaktować, w razie jak na serwerze pojawi się gracz uprzykrzający innym grę.

Ja tez z nim dzisiaj gralem, nawet tez urzadzilem polowanie z toba (mialem inna xywke :) ) mnie tez zabijal i ja tez go kilka razy ubilem :D

PostNapisane: 20 gru 2002, 22:20 

Homer napisał(a):

Cytuj:
Ja tez z nim dzisiaj gralem, nawet tez urzadzilem polowanie z toba (mialem inna xywke :) ) mnie tez zabijal i ja tez go kilka razy ubilem :D

Pamiętam :D
Ale trzeba przyznać, że gość był wyjątkowo wredny :evil: : jak mu czołg w hangarze, w końcu, zniszczyliśmy to Wespe podjechal - dalej siać zniszczenie na lotnisku.

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2002, 22:34 

Tak zwani "SABOTAZYSCI" powinni założyć swój własny clan. :D Jestem ciekaw jak by wygłądały sparingi z nimi clanami :?: :?: :?:

PostNapisane: 21 gru 2002, 10:50 

Praetorius napisał(a):
Homer napisał(a):

Cytuj:

Pamiętam :D
Ale trzeba przyznać, że gość był wyjątkowo wredny :evil: : jak mu czołg w hangarze, w końcu, zniszczyliśmy to Wespe podjechal - dalej siać zniszczenie na lotnisku.

oj tak byl wredny i to jak, ale ja sie cieszylem jak go wywalono, mielismy tylko z Praetoriusem po jakies -7 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2002, 14:12 

chlopaki trzymajcie mnie bo zaraz cos zdemoluje......grrrrrrrrrr..........normalnie jeszcze zaden TK do takiego stanu mnie nie doprowadzil..............

Plansza: Coral Sea
TK: Gen. Custer (GER)

Plansza sie dogrywa, duzo ludzi, ladny ping...wsiadam do samolotu..startuje..jeb - niezyje
Odradzam sie - nie zyje
Odradzam sie - granat - nie zyje
W koncu wystartowalem, to mnie flakiem od razu zdjal...

Ku*** ja nie moge z takimi ludzmi...kim oni sa... ale, tez nie bede ich zabilaj, bo wtedy znize sie do ich poziomu - po prostu zmieniam serwer.

:evil: :evil: :evil:

-the Special Air Service Regiment (SASR) motto-

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2002, 14:26 

Mike napisał(a):

Ku*** ja nie moge z takimi ludzmi...kim oni sa... ale, tez nie bede ich zabilaj, bo wtedy znize sie do ich poziomu - po prostu zmieniam serwer.

:evil: :evil: :evil:

Moim zdaniem to nie jest zniżanie się do ich poziomu:

1. Oni zabijają wszystkich-Ty tylko jednego TK;
2. Oni przeszkadzają swojej drużynie sabotując wszystko-Ty pomagasz przeszkadzając w sabotażu;
3. Oni wiążą siły swojej drużyny w "wojnie domowej"-Ty pozwalasz graczom z własnego teamu uwolnić się od kłopotów związanych z pseudo-graczem.

Nie pochwalam, jednakże zabijania kogokolwiek ze swojej drużyny. Polowanie na Teamkillera powinno być ostatecznością (jak zawiodą inne sposoby np. kontakt z adminem). Celem takiego TK jest uprzykrzanie gry innym, a rozłączając się z danego serweru dowiodłeś, że się mu to udało.

Pozostaje jeszcze jedna sprawa: jak zapolujesz na gada, to Ty też możesz być uznany za TK, wyrzucony z serweru i zabanowany :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2002, 14:29 

Praetorius, no niby masz racje...ale mi na ogol nie chce sie walczyc z baranami team killerami...po prostu leje na nich i tyle. I na ogol nie jestem msciwy...jak TK zabija swoich to jego sprawa...jego sprawa ze jest debilem.

-the Special Air Service Regiment (SASR) motto-

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2002, 14:41 

Polowanie na Tk niesie z sobą dysonas psychopoznawczy i dlatego mało kto chce zabijać członków swojej drużyny. Każdy czuje wewnętrznie przed takim polowaniem opór, wiedząc, iż robi coś moralnie ambiwalętnego. U mnie również pojawiały się takie wątpliwości gdy przystapiłem do czynu.
Polowałem, w ścisłym tego słowa znaczeniu, 2 razy i raczej już nie będę tego robił (Masa mnie skutecznie z tej patologii wyleczył :wink: :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2002, 14:52 
Moderator forum

Jeeeezz Praetorius musialem sie naglowkowac zeby zrozumiec twoj post ;-)
a ta na serio to na TO:HQ byl dzisiaj jeden TK i wqrzal mnie i Kaczego...
jedna wiadomosc do Zigiego i koniec...
i tak powinno byc...
a zabijanie swojego czy jest sprawa mocno dyskusyjna ...
nic innego nie mozesz na kolesia poradzic to strzelasz do niego zeby sie odegrac...
ludzie nie lubia czuc sie bezsilni dlatego nie dadza sobie w kasze dmuchac i kosza Tkillera ile wlezi...

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2002, 17:15 

Ta, tylko polowanie na TK moze miec tez ta wade, ze go to podnieca. Jak jest sam przeciwko wszystkim...

Moze to sa zakompleksieni menedzerowie najbogatszych firm w polsce, ktorzy mierza swoj czas przezycia?

Pozdrawiam,
Wasz uzdrowiciel - Thanatos

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2