Teraz jest 18 kwi 2025, 21:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lis 2003, 22:16 

Witam,

Od dłuższego czasu przyglądam się sytuacji na polskich serwerach BFa (mówie o opcji FFA) i z przykrością zauważyłem iż bardzo często ma miejsce... hmm może nie stanie w bazie wroga czołgiem, bo to jest już tępione, ale wyżywanie się na nie mających szans przeciwnikach.

Grałem wcześniej w CSa - tam zawsze dobrą manierą było przechodzenie do teamu słabszych, jeśli uzyskało się już pierwszą pozycję a zastraszeni przeciwnicy bali się wyjść z respa. Na polskiej scenie battla tego zwyczaju nie widać, wprost przeciwnie - dobzi gracze uciekają z przegrywającego teamu. Łatwo to zauważyć patrząc na rozkład graczy należących do klanów w polskiej czołówce - zwykle w przegrywającym teamie jest ich 1-3, podczas gdy w wygrywającym wszystkie pozycje są przez nich zajęte.

Gdy do takich osób apeluje się o wyrównanie składów zwykle kwitują to milczeniem lub odzywką - "przecież jest po równo". Zgoda, ale ilość nie przechodzi w takiej sytuacji w jakość...

Nie widzę specjalnej różnicy między siedzeniem w czołgu w bazie wroga i czekaniem na respa a staniem 4 czołgami 100 metrów dalej i czekanie aż coś żywego wydostanie się z bazy. Nie widzę też zbytniej różnicy między kampieniem w czołgu a kampieniem w samolocie, gdy zdobędzie się już ten minimalny poziom umiejętności by rozwalać AA wroga (zwłaszcza gdy AA wroga jest jedno, a latają trzy nasze samoloty).

Pytanie tylko, czy rzeczywiście o to chodzi w tej grze? Czy może należałoby ustalić jakieś zasady honorowe, coś więcej niż "nie stój czołgiem w hangarze" których trzymaliby się chociaż ci, którzy są elitą sceny BFa? Czy też chcemy na polskich serwearch radosnej wyżynki i statsiarstwa?

Mi osobiście więcej radości sprawia jedna gra po której mogę z czystym sumieniem napisać "gg" niż godzina wyżynki początkujących graczy, którzy zaraz po pojawieniu się na respie nie różnią się zbytnio zachowaniem od botów.

Tak więc APELUJE ;-) o wyrównywanie składów podczas FFA. Nie kopmy leżącego przeciwnika!

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 22:26 

hehe wiemy o co chodzi Leim !!!!!!!!!!!!!! :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 22:35 

O rany :shock: !! Ale się porobiło - dwa tematy o tym już są :P. Czyżby dzisiejszy Kharkow miał być przełomowy dla sceny :) :?: W sumie taka sytuacja jest faktycznie mocno wnerwiająca i odbiera przyjemność z gry jednemu teamowi :(
Przyłączam się do apelu :!:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 22:46 
Moderator forum

Nom, Kharkow to była masakra (szczególnie katiusze + kordon czołgów). Szlag mnie tarfił dopiero na Kursku, gdzie nie dało się w ogóle grać :evil: Plus te pingi moje kochane :P

Summa summarum - lameriada - równie dobrze Allied (3x klany z obcykaną strategią VS. przypadkowo zebrana grupa - poza 3 osobami z PRGK, m.in. z Cubbim) mogli grać z botami :evil: [/list]

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 22:47 

popieram apel :!:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 22:48 

No o mnie i o Leimie zapomniales...o reszcie nie wspomne bo nie warto bo przeszla do zwycieskiej druzyny.....

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 22:52 

im too :!: nawet jesli druzyna w ktorej jestem przerywa to w niej zostaje do końca i mam tom gdzies czy bede w wygranej czy przegrnaej dzis gralem na omacha i oczywiscie wszyscy snajpowali zamiast atakowac :(
przecie to głupota albo zaczeli przechodzic do axis ale mieli pecha po pod koniec nasi poderwali sie do walki i o dziwo wygrali :D ja osobhiscie staram sie grac druzynowo a nie samsiedziec gzdies i robic wyrzynanke...
a z bazy wroga to co najwyrzej ukradne samolot jak nasi nie maja (coz to chyba nie jest chwalebne ale to w wypadkach kiedy mam po drodze)
albo kiedy ktos mnie zestrzei a ja laduje w ich bazie coz wtedy walcze o przetwanie i nawet jak dorwe ich czołg to wlacam na pole walki a nie stoje i campuje...
coz jestem niby nowy ale staram sie nie byc hamski :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 23:15 
Moderator forum

Wojtek napisał(a):
No o mnie i o Leimie zapomniales...o reszcie nie wspomne bo nie warto bo przeszla do zwycieskiej druzyny.....

O Was nie wspomniałem bo się już wypowiedzieliście, więc uznałem za logiczne, że byliście ( :lol: :lol: ) w "prawej" Axisowej drużynie :wink: Niemniej jednak wspominam teraz: "Leim oraz Wojtek również wspomagali niezklanowanych" :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 23:28 

Ja tez gralem wtedy w axis :!:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 23:34 

Prosta zasada...
Niepasuje cos - zmien server.
To bylo FFA, fkat iz ludzie mogli przejsc ale akurat nie musieli - graly ze soba w teamie 2 klany dobrze znajace sie i wspoldzialajace... to chyba lepsze niz ich wymieszac zeby grali "na pale" ...
z koleji Axis mogli sie zmobilizowac - uciec gdzies, zorganizowac sily i przejac flagi - no problem :>

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 23:36 
Moderator forum

GOKU napisał(a):
Ja tez gralem wtedy w axis :!:

Czepiasz się szczegółów :wink: Może inaczej. Napisałem "między innymi Cubituss", czyli - pomiędzy tymi klanowiczami co grali w Axis, znajdował się ów gracz, a co za tym idzie, musieli być też inni, skoro użyłem zwrotu "m.in.". Jego zapamiętałem najlepiej i pisząc odpowiedź on pierwszy wpadł mi do głowy, ponieważ: dzięki niemu wkopałem się w BF'a i dzięki niemu użeram sie teraz z TPSA przy zakładaniu Neo+ bo w BF'a na moim łączu grać się nie da :wink: Powiedzmy, że pamiętam o winowajcach :lol:

Oddaje hołd tym, o których zapomniałem a ewidentnie zapomniani być nie powinni :)

Ostatnio edytowano 15 lis 2003, 00:00 przez yacub, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 23:37 

LOL co za koles masz u mnie order usmiechu....Wiecej takich ludzi w PGR-k sorry :oops: PRGK :D No prosze nowa taktyka zamiast walczyc to sie chowac hehe...dobre....To do Kaserek chyba tak to sie pisze.....

Ostatnio edytowano 14 lis 2003, 23:38 przez Wojtek, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2003, 23:38 

taaa.niedawno na markecie takie cóś było..kilku gości z klanów(dobrzy lotnicy)grało w teamie allied..więc będąc axis nawet niebyło po co podchodzić do pojazdów..bo co chwila niespodzianki z nieba leciały na głowe(ofkoz w main base)..niemożliwe było jakiekolwiek działanie czołgami...

Ps nigdy nie zmianiam teamu(jeżeli moge gram zwykle allied)..chyba że wchodze na serv i jest np 8 do 5-ciu..no to normalne że do tych pięciu się przyłączam

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 00:02 

Wojtek napisał(a):
LOL co za koles masz u mnie order usmiechu....Wiecej takich ludzi w PGR-k sorry :oops: PRGK :D No prosze nowa taktyka zamiast walczyc to sie chowac hehe...dobre....To do Kaserek chyba tak to sie pisze.....

pffff...
Chowajac sie zrobisz wiecej niz walczyc bezsensownie...
Zapamietaj ze jak sie chowasz w kilka osob, tak jak napisalem to mozesz w kazdej chwili w ciagu 5 minut przejsc wroga i go zniszczyc doslownie, wystarczy troche skilla i pomyslow :)
Poza tym nie rozumiem o co Ci chodzi "takich ludzi w PGR-k ".
Nigdy nic nie mialem do 3M (wkoncu sam zakladalem jego "korzenie" i szczerze mowiac gdyby nie interwencja moja, Piaska i Yacoosa watpie zebys dzis grale w tym swoim 3M).
Kolejna sprawa... piszac PGR-k obraziles nie tylko mnie, ale takze klanowiczych najwiekszego, najstarszego i jedynego multigamingowego klanu w Polsce - PRGK...
Bardzo prosze zebys przeprosil nie tyle mnie, bo mnie nie musisz, ale Noskyego i wielu innych ludzi ktorzy od 3/4 lat robia ten klan i slysza takie rzeczy jak PGR-k...
Ja publicznie nie mowie niczego o 3M, o tym o czym mysle o nich (a wcale nie mysle zle) i o tym co uslyszalem o nich... tak wiec o co Ci chodzi ?
Twoja wypowiedz do niczego nie prowadzi...
A co do mojej... Zycie to nie jest bajka...
Albo przytocze Ci super text P. B.Lindy :
-...Musicie zabijac, albo nieprzezyjecie...

Set off

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2003, 00:04 

ludzie co wy tak marudzicie??.....przesada, jak dzieci...(chyba ze jestescie dziecmi to przepraszam :wink: )

zamiast tak plakac, trzeba bylo grac...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2