Teraz jest 27 lip 2025, 14:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lis 2003, 10:21 

Postanowiłem opisać pewną sytuację, która przytrafia mi się od jakiegoś czasu na serwerze HQ. Wczoraj piaty raz w tym tygodniu dostałem kicka. Zaznaczam ze nie dyskryminowałem nikogo na tle rasy, pochodzenia etnicznego, religii, wiary, wieku czy tez orientacji seksualnej, a mimo to dostalem 5 razy kicka.

Dowiedziałem się wczoraj od kolegi Kangura ze zostałem wykopany za kampienie w bazie głównej. hmmmm wyjasniam sytuacje dla tych co wczoraj nie grali. Moja druzyna (axis) dominowała na mapie El Alamein i wykorzystywała wszystkie czołgi dlatego tez postanowilem pozyczyc czołg ze strony allied tym bardiej ze druzyna przeciwna jakos nie wykorzystywała ciezkiego sprzetu. Jak tylko ukradlem shermana udałem sie nim w kierunku flagi srodkowej a przy okazji przejechałem obok pasa startowego rozwalajać jeden samolot. 30 sekund pozniej dostalem kicka. ( nie bawilem sie w jakies ciagle kampienie)

Dziwi mnie tylko jedna sytuacja ponieważ 3 minuty wczesniej Titus został zestrzelony nad nasza baza główna i postanowil przeprowadzic sobie turniej strzelecki z wespy na nasz pas startowy zabijajac moja skromna osobe i kilku innych amatorow latania. Mam pytanie gdzie byl wtedy admin i dlaczego ten zawodnik nie dostal kicka.
Dla mnie takie sytyacje sa jedno stronne i faworyzuja poszczegolnych graczy, nie ma nic gorszego niz kółka wzajemnej adoracji .Jezeli admin na serwerze kieruje sie jakimis zasadami to powinien stosowac je wobec wszystkich graczy a nie tylko wobec wybranych graczy.

Ponadto uwazam ze jezeli druzyna przeciwna jest tak slaba ze nie potrafi odbic flag w polu to naturalne jest ze druzyna co wygrywa kradnie jej sprzet oraz zaklada air locka. Zaznaczam ze o air locka nikt sie nie kłócił. W moim przekonaniu air lock jest o wiele gorszy i przynosi wieksze straty niż samotny czolg w bazie wroga. Zaznaczam ze pilotom nikt nie dal kicka za base camping or airfield camping jak to woli.

Wydaje mi sie ze osoba co wczoraj posiadała konsolke do serwera powinna troche dorosnac emocjonalnie do funckji admina a nie dawac sie ponosic emocja jakie udzielaja sie kazdemu kto gra w bf.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 10:38 

oj oj to sie pokłucicie...
wg mnie kick'i powinny byc rozdawane przedewszystkim w pierwszej kolejnosci za: - TK, hmm... i tylko za to? i jeszcze za to
Cytuj:
Zaznaczam ze nie dyskryminowałem nikogo na tle rasy, pochodzenia etnicznego, religii, wiary, wieku czy tez orientacji seksualnej

Co do kampienia w bazie to dajcie juz z tym spokuj bo to nudne i mysle ze i tak nie dojdziecie do porozumienia..No chyba ze chcecie ciagnac ten temat i ciagnac i ciagnac i ciagnac (prosze bez podtekstow) w nieskonczonosc...

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 10:42 

Masz rację Ethan, admin servera powinien być obiektywny jak również sprawiedliwy i nie rozdawać kick’ów pod byle pretekstem.

Również za dywersję w bazie wroga, moim skromnym zdaniem, nie powinno usuwać się gracza z serwera.

Powyższa sprawa zostanie zbadana i wyciągnięte zostaną odpowiednie konsekwencję w stosunku do osób odpowiedzialnych.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 10:59 

Ethan...kolega Kangur w momencie gdy dostawałeś kicka z tego co sobie przypomina dopiero grać zaczynał. Sam był zdeczka zdziwiony że admin posunał się aż do tak drastycznych form represji, tym bardziej że nie był świadkiem źródeł irytacji władcy konsoli. Skoro nie wiedziałem i nie widziałem twojej dywersyjno w zamyśle, kamperskiej w odbiorze akcji nie mogłem poinformować Ciebie że kicka dostałeś właśnie za to.... Co nie zmienia faktu że to być może nie powinno się stać. Nie jest to jednak przypadek tylko HQ i SPQR. Mogę zagwarantować Ci, że na innych servach podobne są przypadki trochę wybiórczego traktowania graczy.

PostNapisane: 23 lis 2003, 10:59 

ethan to nie byl tytus tylkoja i za to przepraszalem i juz nic takiego pozniej nierobilem

PostNapisane: 23 lis 2003, 11:30 

p3cz3k napisał(a):
ethan to nie byl tytus tylkoja i za to przepraszalem i juz nic takiego pozniej nierobilem

Tzn Ciebie nie widzialem w artlylerii ale widzialem Titusa gdyz został zestrzelony nad baza , wsiadl do wespy i zabił kilku zolnierzy na pasie startowym.

Nie chodzi mi o to co zrobił Titus tylko o sprawiedliwosc na serwerze. Bowiem jezeli jednego gracza karze sie za jakies zlamanie zasad, a drugiego za to samo sie "nagradza" to taka sytuacja rodzi frustracje a potem agresje.

Kangur posta postanowilem napisac gdyz byl to moj dokladnie 5 kick na waszym serwerze w ciagu ostatnich +- 12 dniach i postanowilem sie dowiedziec w czym tkwi problem. Jestem w stanie zrozumiec jakies odosobnione przypadki ale jak sie jest kickowanym srednio co dwa, trzy dni przez admina to mozna sie delikatnie zdenerwowac.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 11:55 
Moderator forum

tez wczoraj gralem, co prawda nie widzialem konkretnie tych akcji ale ethan ma racje z tymi kolkami adoracji i wybiorczym kikowaniem, druga strona medalu jest taka ze wczoraj bylo bardzo ciezko bo allies dlugi czas nie mogli wyjsc z bazy, mielismy dupiastych pilotow ktorzy (zamiast wspierac natarcia czolgow i niszczyc lotnictwo wroga) BOMBARDOWALI WORGA BAZE przy 3 flagach przejetych przez wroga, w sytuacji kiedy team nie daje rady odbic flag i kisi sie w bazie jakakolwiek forma kampienia czy przebywania u nas w bazie jest naprawde wkurwiajaca...a kolesie non stop skakali z samolotow do bazy i kradli czolgi

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 12:12 

Holman zgadzam sie z Toba ale nie wiem czy zauwazyles ale na "naszych" serverach gra spora grupa osob z poza Polski. Przewaznie te osoby dopuszczaja sie naduzyc typu TK lub funckjonuja we wlasnym zamknietym swiecie, wieloktotnie takie osoby psuja zabawe pozostalym osobom na serwerze. Wczoraj np na Kharkovie jakis koles mial swietna zabawe bo zabieral nam katiusze i nawalal we wlasne czolgi pociskami 132 mm. Jak sie go zapytalem czy sie dobrze czuje powiedzial mi " I'm just having fun ".
Zastanwiam sie czy nie czas by na nasze serwery wchodzily tylko osoby z Pl sceny bf bo zaczyna byc strasznie denerwujace jak wchodzi jakis koles i zaczyna Tkillowac i glupio dogadywac.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 12:14 

ja pare razy dostalem kicka jak tylko wszedlem na serwer , nawet nie zdazylem sie "zmaterializowac" :shock:

PostNapisane: 23 lis 2003, 12:34 

Ethan napisał(a):

Dziwi mnie tylko jedna sytuacja ponieważ 3 minuty wczesniej Titus został zestrzelony nad nasza baza główna i postanowil przeprowadzic sobie turniej strzelecki z wespy na nasz pas startowy zabijajac moja skromna osobe i kilku innych amatorow latania. Mam pytanie gdzie byl wtedy admin i dlaczego ten zawodnik nie dostal kicka.

O co Ci człowieku chodzi ?? Ja w wespie u Was?? chyba jakieś zwidy masz...

Jest jednak prawdą że ja z Hunterem w pewnym momencie postanowiliśmy założyć Air Locka drużynie Axis ponieważ ich piloci ciągle meczyli nas na pasie startowym

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 12:44 

Titus na szczeście nie mam zwidow i moge ci powiedziec jak to wyglądało

1. Prawdą jest ze latales nad baza główna wiec zawołałem wsparcie lotnicze i zostaleś strącony, katapultowales sie. Pobieglem za Toba i mnie zabiłeś z broni enga jezeli dobrze pamietam. Spawnowałem sie ponownie jako bazookowiec ale Ty wsiadłes do wespy i wypaliles mi wespa pod nogi (zamiast kulturalnie na noze sie pojedynkowac :) ) Zabrałes samolot i wystartowałes po czym ja zawołałem na TS Dartha i Darth cie stracił.

Czy teraz juz sobie przypominasz ?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 13:24 

Dodam jeszcze do tego ze Darth tez dostal kicka za niewiadomo co.
ADMINI SERWERA HQ(chodzi o tych nieodpowiedzialnych) JESLI TAK BEDZIECIE ROBIC TO PEWNIE JUZ NIEDŁUGO DOBREGO GRACZA ZE SWIECA NA SWOIM SERWIE BEDZIECIE SZUKAC.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 13:56 

hmm takie sytłacje nie sa rzadkoscie coz admini to tez tylko ludzie i maja uprzedzenia do innych...
Ja czasami gram jako nabuchomodozor{PL} i raz mnie wywalili z niemieckiego serva coz wszedlem z moim normalnym nickiem jeszcze raz i zapytałem sie dlaczego bo przeciez nic nie zrobilem a niemiec na to
"becouse u are from poland..." takie cos denerwuje ale coz nic na to sie nie poradzi... sa tez inne wejde i wywala za to ze dotarlem i wsiadlem do samolotu przed adminem albo bo pierwszy wsiadlem do czolgu ehh coz po prostu juz nie gram tam i mam to gdzies.(to zabieranie samolotu to nie bylo cos w stylu facet biegnie a ja mu kulke po prostu respawnowałem sie kolo niego i wsiadlem...)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 14:15 

male pytanie czy na serverze PRGK jest auto-kick bo czytalem w poprzednich postach ze podobno jest ale musi troche zle dzialac jesli gosc z -28 sobie spokojnie dalej zabija swoich :?

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2003, 14:21 
Moderator forum

Czasem automat wylaczany jest na klanowki alboi treningi a ze admini to tez ludzie to czasem im sie zapomni...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2