Teraz jest 16 kwi 2025, 13:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lis 2003, 10:50 

rzucajcie pomysły które moze nie raz przyszly wam do głowy w czasie gry. oczywiście licze na poważne wypowiedzi - dlatego nie dawalem tego watku na hydeparku. moje propozycje na rozgrzewke:

1. zabrać bomby myśliwcom, ograniczyć ilość bomb w bombowcach lekkich

2. dodać prędkościomierz do wszystkich pojazdow, do samolotów dodatkowo wysokościomierz.

3. dodać możliwość naprawiania pojazdów z pozycji leżącej - to chyba w sumie dosyć naturalne pozycja, chociaz całe to naprawianie to i tak dosyć umowna kwestia.

PS. moim zamyslem nie jest wywolanie dyskusji na temat realizmu w BF a jedynie dodania / usuniecia raczej małych gadzetow ktore moglyby wplynac pozytywnie na balans i grywalnosc.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 10:54 

Ad: 1
Zdecydowanie ;)

Ad: 2
show.stats 1
Pokazuje nawet obroty silnika i numer biegu

Ad: 3
Zawsze można było naprawiać na leżąco

4:
Możliwość zakopywania min na nieutwardzonym podłożu (jak w RTCW:ET)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 11:04 

tak naprawde ostatio zauwazylem ze mi sie nie podoba "latanie sprzetu"
powinni zrobic cos takiego jak grawitacja i ciezar. Zeby sie to wszystko w miare zachowyalo a nie lata jak szmata po calej planszy.
Ogolnie chodzi o bardziej realistyczna fizyke. No i fajnie by bylo dodac podzial czesci ciala jak to jes w seri SoF :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 11:14 

1. no właśnie... miny na niektórych mapach są prawie bez użyteczne. takie minowanie w lini zeby zatrzymać pojazd na chwile to lipa. przydało by sie zeby chociaz w jakimś stopniu mine można było by zakopać żeby tak nie wystawała strasznie nad podłożem.
2. nie było by takie trudne do zrobienia jak by podczas rozgrywki na mapach losowo zmieniała sie pogoda. np. na el alamein paro minutowa burza piaskowa, na wake island - monsun, na battle of the bluge - mgła.
3. lekki bombowiec 12 bomb a myśliwiec 5 myśle że odebranie więcej bomb zepsuło by rozgrywke.
4. no i oczywiście wywalenie type 5 i granta (czy jak on sie nazywa). wprowadzenie tych nowych inżynierskich broni popsuło wszystko.
5. mogli by wprowadzić jakies różne sposoby padania ciał :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 11:37 

michał --> nowe inżynierskie bronie niczego nie popsuły, po prostu inżynierowie na mapach pacyficznych mają teraz nieco mniej przejebane, że się tak wyrażę :). Mi się nowe giwery BARDZO podobają.

Zakopywanie min będzie w Battlefield: Vietnam. W ogóle jak czytam zapowiedzi tej gry, to widzę kilka rzeczy, które powinny być w drugowojennym BFie:

-możliwość przenoszenia spawnów, ewentualnie ruchomy spawn (jest w Secret Weapons)
-pułapki (czytaj miny np.) przeciwpiechotne
-ukrywanie min
-i - absolutnie SUPERWAŻNE - prędkość przejmowania flag zależna od ilości osób w zasięgu flagi. To mnie wkurza i denerwuje za każdym razem po prostu.

Poza tym dodałbym siłę bezwładności, żeby nie dało się otwierać spadochronu pół metra nad ziemią po locie z 500 metrów. Jak również dodać pęd, strącający żołnierzy stojących na skrzydłach samolotu.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:02 

Dodać nową klasę zawodników KUCHCIK i podstawowy pojazd dla nich KUCHNIA POLOWA ;) he he

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:08 

Co do min, to było by to niemożliwe ze względu na engine gry ale coś w rodzaju tak małej miny aby jej nie było widać oraz dać inżynierowi coś w rodzaju wykrywacza min było by dobre

Cubituss napisał(a):
-i - absolutnie SUPERWAŻNE - prędkość przejmowania flag zależna od ilości osób w zasięgu flagi. To mnie wkurza i denerwuje za każdym razem po prostu.

Ponoć ma to być w BF:Vietnam

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:22 

MEGAWAŻNE!!!

Na każdej mapie gdzie jest lotnisko (i lotnictwo:) ) Przy flagach, a szczególnie przy lotniskach wprowadzić AA. To, że teraz takich stanowisk jest brak jest naprawdę ujmą na całym realiźmie. Pokażcie mi lotnisko w II wojnie światowej gdzie nie było pozycji AA. Poza tym rozwiązało by to raz na zawsze problemy air locka......

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:24 

Kaser --> przecież właśnie napisałem, że to będzie w BF:V, a powinno być w BFie... ech, czytanie ze zrozumieniem, plz.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:29 

Kaser napisał(a):
Co do min, to było by to niemożliwe ze względu na engine gry ale coś w rodzaju tak małej miny aby jej nie było widać oraz dać inżynierowi coś w rodzaju wykrywacza min było by dobre

a co tu trudnego dla enginu gry? po prostu kladloby sie mine a przeciwnicy by jej nie widzieli.... albo zrobic przezroczysta mine i juz.. tutaj ograniczeniem nie jest engine...

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:29 

Cubituss napisał(a):

restecpa. tez o tym myslalem. to by wzmocnilo nacisk na teamplay.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:31 

kangur napisał(a):
MEGAWAŻNE!!!

Na każdej mapie gdzie jest lotnisko (i lotnictwo:) ) Przy flagach, a szczególnie przy lotniskach wprowadzić AA. To, że teraz takich stanowisk jest brak jest naprawdę ujmą na całym realiźmie. Pokażcie mi lotnisko w II wojnie światowej gdzie nie było pozycji AA. Poza tym rozwiązało by to raz na zawsze problemy air locka......

ciezko sie nie zgodzic, nawet grajac najczesciej jako pilot bylbym za.
ale z drugiej strony, na takim kharkovie jakby bylo AA przy lotniskach to za duzo samoloty by nie polataly.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:33 

Piasecznik napisał(a):
Ad: 2
show.stats 1
Pokazuje nawet obroty silnika i numer biegu

w konsoli to sie wpisuje, tak?

co do naprawiania na lezaco - wydawalo mi sie ze nie mozna, ale moze sie pomylilem.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:38 

Cubituss napisał(a):
Kaser --> przecież właśnie napisałem, że to będzie w BF:V, a powinno być w BFie... ech, czytanie ze zrozumieniem, plz.

Sorry, niezauważyłem tego, chyba musze iść do okulisty mimo młodego wieku :?

Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2003, 12:44 

Ostatnio pogrywałem w Maxa Payne'a 2 i właściwie teraz w BFie brakuje mi RagDolli i Havoc'a (ogólnie chodzi o fizykę gry) ale cóż nie można mieć wszystkiego...(ale bullet time by się przydał hehe ;) )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2