Teraz jest 15 kwi 2025, 22:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 sty 2004, 17:02 

pytanie raczej retoryczne, w każdym razie mam wątpliwości odnośnie szybkości i stabilności serwerów - pogrywam 2 dzień w demko i nie ma zbyt wielu szybkich serwerów do pogrania, mam chello a mimo to mam dość wysokie pingi (150-500), gram też w wolfensteina, gdzie mam b. dobrą szybkość sieci, więc łącze wystarczające, pytania:
1 czy jest sporo szybkich serwów do pełnej wersji gry?
2 jaka jest relacja miodności demka do pozostałych plansz, kwestię braku zgrania graczy na demku pomijam
3 gra w porównaniu do wolfa trochę ślimacza pod względem szybkości ruchów gracza (czułość myszy na max to dla mnie za mało) - czy komuś to przeszkadza, czy tylko mam takie wrażenie i tylko marudzę, pewnie kwestia przyzwyczajenia?
4 walę z ckm-u do gościa (dość blisko) a ten nie za bardzo chce odejść w zaświaty - to cecha gry czy demka (pewnie umiejętności, ale w porównaniu do wolfa zabicie przeciwnika jest trudniejsze)?

W każdym razie chcę kupić tą gierkę ale chcę wcześniej zasięgnąć wiedzy u doświadczonych kompanów, dzięki z każde info (a kupię raczej deluxe, bo zwykłego chyba juz nie ma)

acha - sprzęt mam wystarczający aż nadto jak na potrzeby gry, więc chodzi mi o kwestię samej gry i jej cech

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 17:16 
Moderator forum

wg mnie marudzisz

nie ma co sie zastanawiac tylko brac chlopie brac.....miodnosc wylewa sie z monitora non stop...

PostNapisane: 8 sty 2004, 17:20 

Tomm napisał(a):
1 czy jest sporo szybkich serwów do pełnej wersji gry?

Sporo. Bardzo sporo :)

Tomm napisał(a):
2 jaka jest relacja miodności demka do pozostałych plansz, kwestię braku zgrania graczy na demku pomijam

Trochę dziwne pytanie... Demko prezentuje tylko wycinek gry. W pełnej wersji dostajesz mnóstwo mapek o bardzo różnorodnej budowie. Stalingrad i Berlin dla walk face2face, El Alamein, Coral Sea, Battle of Britain do lotów, Midway na przykład do walk okrętów, Aberdeen dla potyczek pancernych etc. etc. Do tego masz kilka bardzo popularnych modów, gdzie możesz się przenieść do wojny w Iraku (Desert Combat) lub Wietnamu (Eve Of Destruction).

Tomm napisał(a):
3 gra w porównaniu do wolfa trochę ślimacza pod względem szybkości ruchów gracza (czułość myszy na max to dla mnie za mało) - czy komuś to przeszkadza, czy tylko mam takie wrażenie i tylko marudzę, pewnie kwestia przyzwyczajenia?

Nie zauważyłem specjalnie efektu ślimaczenia. Raczej marudzisz i to kwestia przyzwyczajenia :D

Tomm napisał(a):
4 walę z ckm-u do gościa (dość blisko) a ten nie za bardzo chce odejść w zaświaty - to cecha gry czy demka (pewnie umiejętności, ale w porównaniu do wolfa zabicie przeciwnika jest trudniejsze)?

W poruszającą sie postać trzeba strzelać z wyprzedzeniem. Nie tam gdzie stoi, a gdzie będzie stać za chwilę. Wszystko to oczywiście zależy od odległości od celu, a czasami nawet od pingu.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 17:33 
Moderator forum

Nie kupuj - nie opłaca się. Lepiej na piwko skoczyć. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 17:34 

yacub napisał(a):
Nie kupuj - nie opłaca się. Lepiej na piwko skoczyć. :wink:

zniechecasz go :P
tomm -> nie zastanawiaj sie tylko lec do sklepu
naprawde warto :D

UPDATE
chodzi mi oczywiscie o BFa :lol:

PostNapisane: 8 sty 2004, 17:53 

Tomm napisał(a):

To moze byc tez kwestia wlasnie pinga i packetlost... czyli przez pinga serwer zlicza inna pozycje gdzie trafiasz niz tak sie naprawde Tobie wydaje a dodadkowo np. 30% packet lost powoduje, ze 30% Twoich strzalow leci w kosmos :D Tak wiec tym sie zupelnie nie przejmuj - w polsce mamy troche dobrych serwerkow.. a jak masz Chello to mozesz grac spokojnie z malutkim pingiem na serwerach niemieckich..

Tytuł: dzięki
PostNapisane: 8 sty 2004, 18:24 

już mam deluxa, poćwiczę i niedługo gdzieś się spotkamy.... :x

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 18:29 

Wolf i pochodne to zwykłe shootery, niepowiem całkiem przyzwoite. A BF'a ciężko sklasyfikować - strategiczny shooter? :lol: czy jak .... W tej grze co chwila odkrywa się coś nowego, nowe smaczki, nowe pomysly.... poprostu MAX. W wolfa mozna pociąc z miesiac, a tu.... Skies the limit :P Jak to dobrze nazwał wojtas - miodzio, miodzio i jeszcze raz miodzio - bierz bez wachania

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 18:58 

Battleield1942 to tzw. vehicular shoter :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 19:04 

A może poprostu wargame?

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 19:09 

W recenzji battlefield'a w CD-Action przeczytalem, ze ta gra nalezy do gatunku nazywanego na zachodzie "vehicular shooter", zapoczatkowanego prez gre "Codename Eagle" stworzona zreszta przez
Digital Illusions.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2004, 19:53 

:shock: WOw :shock: Ciekawe

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2004, 00:48 
Oldboy Battlefield.pl

a nie OPF :?:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2004, 10:07 

pograłem wczoraj w singla - nie za bardzo jest sens

za to multiplay to wyzwanie - faktycznie musiał mi gubić pakiety w demku, bo teraz jest w porządku, tylko jestem przyzwyczajony do innego strzelania

w porównaniu do wolfa to przytłacza mnie trochę przestrzeń, no i jest trudniej - przypomina to bardziej symulator wojenny a nie shootera jak wolf, łatwiej zginąć, trudniej zabić - o to chodzi, muszę przyjąc inną taktykę, bo pograłem raptem 20 min w multipla i ustrzeliłem 1 fraga a 12 razy sam byłem fragiem :oops: :? a w wolfie szło mi całkiem nieźle 8)

w każdym razie warto było :)

...ale pierwszy będę miał Vietnam :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2004, 10:30 

Witaj Tomm! Ja gram po sieci od 2 tygodni i mam ten sam problem-jestem marnym fragiem... Starsi stażem koledzy radzą sporo na ten temat w moim poscie polecam! http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=3419

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2