Teraz jest 20 lut 2025, 06:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lut 2003, 18:14 

Hmm, mozliwe, ze z wieszaniem wstrzymamy sie, jak ktos przekonfiguruje serwerek, zeby dzialal jakos po ludzku. Wczoraj narzekali ludzie na dlugie respawn time'y - to sie zmienilo i teraz jest ok, ale pojawila sie setka innych, bzdurnych ustawien, na ktore kazdy w kolko (lacznie ze mna - a jak!) narzekal, jak gralem.

- Brak mozliwosci zmiany kamery - masakra doslownie... czolgi sie jeszcze jakos da przezyc, ale w samolotach nic nie widac.
- Limit czasu na runde - ja uwazam, ze to jest calkowicie niepotrzebne. Nikomu ingame sie nie spieszy, a runda zawsze konczyla sie wtedy, jak wszystko zaczynalo sie rozkrecac. Niech sobie schodza te punkty powoli, nie ma potrzeby, zeby mapy zmienialy sie szybciej, niz ja zdaze do pierwszej flagi dobiec.
- 3 rundy na mape - sprawa gustu, ale wedlug mnie to troche za malo. W polaczeniu z szybko uplywajacym czasem w kazdej rundzie jest to jednym slowem syf.
- Popieprzony automat do kickowania #1 - to co sie dzialo na serwerze, bylo, hmm... Raczej nie zachecalo do gry i ponownego wchodzenia serwer. Nie bylo minuty, w ktorej ktos nie dostalby kicka. Byly momenty, kiedy za wysoki ping lecialo kilka osob na raz. Czegos takiego nie widzialem jeszcze:[ Ja rozumiem, czemu to ma zapobiec, ale kazdy lecial na zbity pysk, jak mu sie chociaz na chwilke ping podniosl.
- Popieprzony automat do kickowania #2 - nie wiem po ilu TK to cos ma zazadanie wyrzucenie z serwera danej osoby, ale chyba dziala troche zbyt pochopnie.
Raz zadzialalo toto troche dziwnie w stosunku do mnie. Dowiozlem mnie i mojego teammatesa po czolgi, do bazy przeciwnika i wysiadlem naprawic sobie dzipika, bo mi sie troche zdezelowal podczas jazdy przez las. Pokrecilem kluczykiem pare razy i nagle - kick. Nie wiem co sie dzialo... Jak wszedlem i pytalem dlaczego dostalem kicka, to ktostam mowil, ze niby za TK, ale kogo ja zabilem to nie dane mi bylo zobaczyc, ani sie dowiedziec. Jak to zrobilem tez nie mam pojecia. Niby rozlozylem pare min, kolo ktorych przejezdzali niemcy, ale ja bylem w Allies :[
- Lag - ja nie odczuwalem zadnych lagow, ale sporo osob na to narzekalo.

Mozliwe, ze sa jeszcze jakies inne problemiki z serwerem, ktorymi warto byloby sie zajac, zeby przywrocic go do dawnego stanu i zeby znowu gralo sie na nim bardzo dobrze.

Ostatnio edytowano 8 lut 2003, 18:54 przez konrador, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2003, 18:35 

co do kamery to zgadzam sie w 100%. nie da sie kompletnie latać :!: :!: jak lece to nie widze czym mam daleko do ziemi czy jestem metr nad nią, dzisiaj kilka razy wlasnie przez to sie zabilem, że otarłem samolotem o ziemie ;(

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2003, 19:57 

zgadzam sie w calej szerokosci i wysokosci tego topicu :D :arrow: w szczegolnosci to z kick'owaniem :wink:
a co do kamery to chyba slepy jestem :roll:, bo nie wiem o co wam chodzi :o

co do ostatniego zdania:
konrador napisał(a):
(...)
Mozliwe, ze sa jeszcze jakies inne problemiki z serwerem, ktorymi warto byloby sie zajac,(...)
to chyba to :roll:, ze sa tylko dwie mapy (Kharkov :( i Stalingrad :x) :arrow: a moze sie cos zmienilo :?: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2003, 21:18 

Zmienilo sie, juz jest normalny map cycle.
Z kamera chodzi o to, ze nie mozesz jej zmieniac, jak chcesz zobaczyc np. czolg z tylu i nie mozesz wylaczac tego gownianego 2D pulpitu w samolotach, ktory zaslania jakies 70% ekranu...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2003, 23:20 

Niech ustawia tak jak bylo przedtem z kamera a kicka wogole wylacza.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2003, 23:32 

Kick za TK powinien zostac, ale za min. 4, a nie 2. Dwa mozna zaliczyc, jak jakis baran wjedzie z pasazerem na mine...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2003, 23:33 

Zmiencie jeszcze kamery , niech to bedzie serv dla graczy nie adminow :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 02:09 

zgadzam sie dzisiaj wogole nie moglem polatac, co to kurde za zart, ze nie mozna zmienic widoku kamery w pojazdach :?:
wolne zarty to, ze nam daja pograc nie zmienia faktu, ze nalezy szanowac graczy i dac im mozliwosc gry jak sie nalezy :!: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 10:13 

Hmm

Ja nie jestem pewien czy maszynka do kikowania nie jest auto w 1.3 i czy da sie ja skonfigurowac, ja przynajmniej nie wiem gdzie, a rulesy CB o tym milcza poki co, wiec nam ostatnio wywalilo kolesia podczas oficjal meczu :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 10:38 

Maszynke do kickowania za lag da sie skonfigurowac, bo na TO TZ nikt za lag nie lecial, wiec i maszynke od TK sie da skonfigurowac...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 10:41 

konrador napisał(a):
Maszynke do kickowania za lag da sie skonfigurowac, bo na TO TZ nikt za lag nie lecial, wiec i maszynke od TK sie da skonfigurowac...

Maszynka do laga to bot i nie ma nic zwiazanego z 1.3, mozna go poprostu wlaczyc lub wylaczyc i instaluje sie osobno. Natomiast kick przyszedl razem z 1.3...

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 10:46 

a co tu chodzi ?? bo nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 14:25 

To przeczytaj thread od poczatku :[

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 16:37 

Misiek_Frajer napisał(a):
a co tu chodzi ?? bo nie wiem

Boże co za frajer, nic nie czytasz i pytasz się. Najpierw czytaj a później sie pytaj jak czegos nie rozumiesz :evil: :x

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2003, 17:26 

Chlopaki co to wogole za temat Powiesic admina TO HQ :[' czy wy jestescie powazni?? Oczywiscie cos wam nie pasuje, juz sa wylaczone mecze w CB a teraz chcecie doprowadzic do tego zeby byl wylaczony na stale?????

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2