Hmm, mozliwe, ze z wieszaniem wstrzymamy sie, jak ktos przekonfiguruje serwerek, zeby dzialal jakos po ludzku. Wczoraj narzekali ludzie na dlugie respawn time'y - to sie zmienilo i teraz jest ok, ale pojawila sie setka innych, bzdurnych ustawien, na ktore kazdy w kolko (lacznie ze mna - a jak!) narzekal, jak gralem.
- Brak mozliwosci zmiany kamery - masakra doslownie... czolgi sie jeszcze jakos da przezyc, ale w samolotach nic nie widac.
- Limit czasu na runde - ja uwazam, ze to jest calkowicie niepotrzebne. Nikomu ingame sie nie spieszy, a runda zawsze konczyla sie wtedy, jak wszystko zaczynalo sie rozkrecac. Niech sobie schodza te punkty powoli, nie ma potrzeby, zeby mapy zmienialy sie szybciej, niz ja zdaze do pierwszej flagi dobiec.
- 3 rundy na mape - sprawa gustu, ale wedlug mnie to troche za malo. W polaczeniu z szybko uplywajacym czasem w kazdej rundzie jest to jednym slowem syf.
- Popieprzony automat do kickowania #1 - to co sie dzialo na serwerze, bylo, hmm... Raczej nie zachecalo do gry i ponownego wchodzenia serwer. Nie bylo minuty, w ktorej ktos nie dostalby kicka. Byly momenty, kiedy za wysoki ping lecialo kilka osob na raz. Czegos takiego nie widzialem jeszcze:[ Ja rozumiem, czemu to ma zapobiec, ale kazdy lecial na zbity pysk, jak mu sie chociaz na chwilke ping podniosl.
- Popieprzony automat do kickowania #2 - nie wiem po ilu TK to cos ma zazadanie wyrzucenie z serwera danej osoby, ale chyba dziala troche zbyt pochopnie.
Raz zadzialalo toto troche dziwnie w stosunku do mnie. Dowiozlem mnie i mojego teammatesa po czolgi, do bazy przeciwnika i wysiadlem naprawic sobie dzipika, bo mi sie troche zdezelowal podczas jazdy przez las. Pokrecilem kluczykiem pare razy i nagle - kick. Nie wiem co sie dzialo... Jak wszedlem i pytalem dlaczego dostalem kicka, to ktostam mowil, ze niby za TK, ale kogo ja zabilem to nie dane mi bylo zobaczyc, ani sie dowiedziec. Jak to zrobilem tez nie mam pojecia. Niby rozlozylem pare min, kolo ktorych przejezdzali niemcy, ale ja bylem w Allies :[
- Lag - ja nie odczuwalem zadnych lagow, ale sporo osob na to narzekalo.
Mozliwe, ze sa jeszcze jakies inne problemiki z serwerem, ktorymi warto byloby sie zajac, zeby przywrocic go do dawnego stanu i zeby znowu gralo sie na nim bardzo dobrze.
Ostatnio edytowano 8 lut 2003, 18:54 przez konrador, łącznie edytowano 1 raz
|