W skrócie - dostałem pdfa z instrukcją do BF:V prevki. Mam zakaz używania grafik, więc nie używam. Nikt mi nie zabrania mi ich jednak opisać

.
1) spawn interface - można wybierać kity oraz broń w ich ramach (np. Ak-47 plus granaty albo AK-47 z lunetką). Kity: assault, heavy assault (!), inżynier, recon. Nie ma medyka, ale to może być wina prevki
2) zdolności inżynierów: obaj: repair i zdejmowanie min. US: rozmontowywanie pojazdów (!) - nosi przy sobie blowtorcha; podłożenie i detonacja claymoreów. NVA: booby trap (Pungi sticks) -> instadeath jest od tego; boobytrapowanie pojazdów (mniam)
3) klawisz Q - display 3D map (!). Widać (na HUDzie) podpisane flagi (wraz z odległością w metrach) oraz teammateów (też z odległością w metrach). This feature was added for new players to ease learning map layouts. Mam nadzieję, że będzie się dało wyłączyć server-side
4) menu radiowe szybsze - pod F1 mamy na przykład podpisane "roger, negative" - pojedyncze F1 to negative, podwójne F1 to roger. BTW, F7: "thank you, sorry" - no kurde nareszcie. Bad news: jest tylko Enemy spotted, nie ma armor/plane/whatever spotted. Ale może tak tylko górne menu wygląda. A nie, wait, można włączyć "old style radio commands".
5) niektóre klasy mogą stawiać przedmioty (np. moździerz). Brak dokładniejszych informacji jakie klasy i jakie przedmioty
6) capture timer - widać ile czasu zostało do wyszarzenia/zajęcia flagi. Im więcej ludzi w zasięgu, tym szybciej
7) helikoptery - jest łańcuch do podnoszenia pojazdów, z tego co widzę, podniesienie zajmuje deczko czasu

JEST LOT WALKIRII WAGNERA w playliście w helikopterze!!!!! NO!!!! Tamdamtadadadam, damtadadadam, damtadadaaaadam, damtadadaaaam! Kocham zapach napalmu o poranku...
9) helikoptery - jest Chinook i Huey. Można siedzieć w drzwiach i walić z karabinu
10) bronie.
US: M19 (pistolet), M21 (snajpera), M16, M16 z celownikiem optycznym, M60 (heavy assaulter, zgaduję), CAR-15, granaty, bouncing betty (wyskakująca z ziemi pułapka), miny, XM148 (wyrzutnia granatów do CAR-15), M72 LAW (wyrzutnia rakiet), moździerz
NVA: TT33 (pistol), pistolet flarowy (!), snajperki: M-921/30 i SVD, AK-47, RPD (karabin maszynowy), Type 53 (pistolet maszynowy), AKMS (słabszy AK-47), MAT-49 mod (pistolet maszynowy), Chicom SKS 56 (półautomat), SA-7 (WYRZUTNIA RAKIET PRZECIWLOTNICZYCH NAPROWADZANYCH NA CIEPŁO!!!!!), RPG-2 (słabsze od poprzednika), RPG-7V (bazooka), moździerz, miny, shotgun
11) pojazdów jest tyle, że osłabłem. Jest mobilne stanowisko AA po stronie NVA

. Lotnicy, będziecie mieli ciężko

.