Teraz jest 15 kwi 2025, 22:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sty 2004, 13:54 

Witam! Postanowiłem zapytać o wasze zdanie na temat organizacji bespośrednich zawodów w BFa. Słowem wstępu przedstawię jak wyglądała ubiegłoroczna organizacja zawodów w Counter Strike'a. Wszystko odbyło się w jednej z największych kafejek internetowych-Łódzkiej Mega-Net Cafe (Jest tam grubo ponad 100 stanowisk komputerowych) Zawody odbyły się w sieci lokalnej metodą pucharową a zycieski klan wygrał 5000zł. Niektórzy z was wiedzą że jestem fotoreporterem Gazety Wyborczej-piszę to po to by moja propozycja została potraktowana poważnie. Byłem w tamtym roku na CSie i widziałem jak świetna była atmosfera rozgrywek. Możliwość bezpośredniego poznania ludzi których zna się tylko z sieciowego nicka była czymś niesamowitym! Zawody trwały cała noc a finałowa gra była transmitowana na wielkim telebimie. Ogólnie świetna atmosfera a dla pełnoletnich zimne piwko :lol: Jestem po wstępnej rozmowie ze swoim naczelnym i wyraził on zainteresowanie obraniem patronatu medialnego nad imprezą. Rozmawiałem także z szefem MegaNet cafe Markiem Bińkowskim. Także jest zainteresowany. Problem jest tylko jeden: na czas gry musimy mieć licencję na ponad 100 BFów... Zakup takiej ilości mija się z celem. Wyjściem jest zapytanie polskiego dystrybutora firmy Conega czy udzieliła by licencji i wyporzyczyła program. Jest jeszcze jedno chyba najlepsze rozwiązanie-każdy przywiezie swój orginał. Drugi problem to taki czy byli byście zainteresowani??? Pozostawiam temat pod dyskusję i liczę że uda się zorganizować wielkie bespośrednie zawody w BFa! Pastor

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 14:05 

Wiadomo, że mnóstwo osób byłoby zainteresowanych. Jednak organizacja takiego przedsięwzięcia i pozyskanie sponsora to nie bułka z masłem. Sam patron medialny i chętna kawiarenka internetowa nie wystarczą. Trzeba też się zastanowić jak to by się miało odbywać, bo bf jest przede wszystkim grą zespołową, a nie indywidualną.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 14:13 

Oczywiście że zespołowo! Nie napisalem o tym bo wydawało mi się to oczywiste! W tamtym roku w CSa grały klany i tutaj prośba do was klanowiczów byście wystartowali w tych zawodach a nawet włączyli się w organizację! W tamtym roku były nagrody-jak pisałem zwycięzki klan wygrał 5000zł. W tym roku może być podobnie-ja ze swojej strony będę prubowal pozyskać sponsora-może przez układy redakcyjne.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 14:15 

I jeszcze jedno-nie klanowi gracze też powinni mieć możliwość zagrania np w organizowanych na miejscu drużynach.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 14:19 

po 1
dystrybutorem nie jest cenega (już) tylko EA Poland

po 2
na celkach 500 z gf2mx ta gra chyba nie pojdzie tak jak trzeba :lol: ( na takich sie gra w csa :lol: ) a zaden z nas nie ma chyb zamiaru kompa wozic przez pol polski

po 3
100 stanowisk :shock: 50 wystarczy bo sto dobrych kompow zebrac to je bajka, bo chyba kady musi miec takie same szanse :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 14:29 

To są problemy techniczne-wiem że to ważne ale raczej drugożedne. Jestem umówiony na przyszły tydzień z szefem MegaNet więc zapytam go jakie mają kompy-napewno wszystkie są identyczne (z tego co pamiętam razem było wszystko składane a nie na raty) Zacznijmy od tego czy chcemy tak sie bawić a potem się bedziemy martwić o to jakie tam mają karty graficzne :!:

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 14:33 

Jezeli chodzi o klan WILD_A to wyrazamy zainteresowanie takim turniejem. Na pewno wniósł by on wiele dobrego w dalszy rozwój polskiej sceny bf1942.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 14:35 

Brawo-WILD A!!! Tak dalej! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 14:54 

ja tak nieoficjalnie moge ejw.bf zglosic. nie pytalem sie nikogo ale znam ludzi i wiem ze by byli zainteresowani taka imprezka (w koncu nie raz robilismy male zlociki :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 15:00 

Dla mnie jest raczej oczywiste że wszyscy z chęcią będą uczestniczyć w takich zawodach.
PRGK-42 oczywiście też wyraża chęć.
Jednak IMO zanim zaczniesz drogi Pastorze rozbudzać nasze apetyty, wypytaj się o te sprzęty. Poniżej P3 900Mhz i GF3 Ti200 (żadne MXy nie wchodzą w rachube) nie ma co myśleć o organizacji takiego LAN party.
Jeśli będzie hardware to kolejnym krokiem jest wybadanie czy EA Polska zgodzi się na wypożyczenie na czas zawodów licencji na minimum 20 stanowisk.
Ja mogę zaoferować swoją pomoc w postawieniu serwera dedykowanego pod Windows.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 15:02 
Moderator forum

Podejrzewam, że ludzie z UKF też by się stawili :wink: Tylko przy takiej imprezie warto jest się zastanowić nad zarezerwowaniem w jednym hotelu większej ilości pokoi :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 15:06 

E tam, w takiej atmosferze nikt nie bedzie spał.
Impreza zacznie się po południu jednego dnia, skończy nad ranem kolejnego.
W pociągu się wyśpisz.
Tylko żeby Ci nagrody nie ukradli :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 15:08 
Moderator forum

A ja moge udostepnic mojego kompa bo mieszkam 20 kilosow od Lodzi...
Moge zajac sie rowniez konferansjerka i reklama
Jestem jak najbardziej ZA! Panowie to jest to! Jesli uda nam sie zorganizowac cos takiego bede w siodmym niebie!
Dwa problemy:
1. problem sprzetu wymieniony wyzej
2. problem nadmiaru ludzikoof...bf to nie CS my potrzebujemy po 10 osob do skladu wiec powiedzmy nasze polskie klany to jest juz 50 osob tylko na 5 klanow...trzeba to przemyslec i sprawdzic co sie da zorganizowac a nad czym czeba bedzie pokombinowac!
Aha jeszcze jedno...
Wydaje mi sie ze termin jakos po sesji bo wiekszosc sie nie stawi...

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 15:09 
Moderator forum

Piasecznik napisał(a):
E tam, w takiej atmosferze nikt nie bedzie spał.
Impreza zacznie się po południu jednego dnia, skończy nad ranem kolejnego.
W pociągu się wyśpisz.
Tylko żeby Ci nagrody nie ukradli :D

Stupid me, faktycznie :wink:

BTW - a kto mógłby Cię okraść w dzisiejszej, bezpiecznej PKP? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 sty 2004, 15:57 

Panowie! Wiem już co tam mają za sprzęt: wszystkie kompy to Athlony 1.7 Ghz 256mb RAM, grafika GForce4 440MX-Chyba styka :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2