Teraz jest 5 wrz 2025, 09:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lut 2004, 00:33 

Nie wiem czy gdzies znajduje sie podobny topic. Za duzo jest tego aby calosc wertowac wiec postanowilem napisac nowy i zapytac.
Nosze sie z zamiarem kupna Joy'a. Lecz w tej kwestii jestem zielony (albo laciaty jak krowki :D) i nie wiem czym powinniem sie kierowac przy zakupie. Glownie pytanie kieruje do etatowych pilotow w klanach aby poradzili co kupic (lub jakich uzywaja). Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2004, 01:17 

:arrow: http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=4036 8)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2004, 03:00 
Oldboy Battlefield.pl

Saitek Cyborg Evo
Dlaczego?
Rozmowa w sklepie:
jakbys mial brac joya to akiego?
Logitech (pokazuje na attac II)
czemu?
bo jest dobry i dobra firma...
ale ja katuje joya po pare godzin dziennie, czesto one padaja?
niewiem ale zadzwonie po ****** na servis
(tel z servisu) Logitechy? padaja, ludzie przynosza i mowia ze traca czulosc... a servis odrzuca takie reklamacje...
- ok a co nie trafia do servisu?
Saiteki...

Potwierdzam bardzo dobra czulosc swietny program do programowania przyciskow (ustawilem sobie rozgladanie w samolocie na Hat-ie...)
Swietny zarowno do BF jak i do Il-2 FB
a z logi niechce miec nic wspolnego, niech zostana przy robieniu myszek.. to akurat potrafia... (ale nie sztuka zrobic dobra droga myche)
no i 2 lata gwarancji.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2004, 19:16 

Ben napisał(a):

Ja kudlaty durnowaty (e to nie tak) Ja laciaty .... (tez nie tak) Ja rogaty durnowaty :D(o tak:) ).
Dzieki za info Ben i Okota teraz juz jestem troche lepiej zorientowany.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2004, 00:41 

Logitech Wingman Extreme 3D - nie ustawisz HAT-a/?/ w BFie, trwalosc ok 3-4 miesiace konkretnego latania i rzeczywiscie zaczyna sie sypać /massca wie coś o tym, ze dwa takie wspólnie zdemolowaliśmy;)

Logitech PRO 3D - świetny jak jest nowy. bardzo precyzyjny. nie wiem ile godzin da sie na nim sensownie wylatać. też bez HAT-a w BFie, ale rozgladanie w kabine można ustawić inaczej. ładny design.

Saitek - hmmm? musze kiedyś sprawdzić.

pozdro,
trbeny

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2004, 09:18 

trb napisał(a):
(...)Logitech PRO 3D - świetny jak jest nowy. bardzo precyzyjny. nie wiem ile godzin da sie na nim sensownie wylatać. też bez HAT-a w BFie, ale rozgladanie w kabine można ustawić inaczej. ładny design.(...)

Po miesiącu intensywnego grania pojawiły się problemy z Twist Handle (rozregulowana czułość w moim przypadku), a po dłuższym użytkowaniu, funkcja ta przestaje działać w ogóle (vide joystick Titusa) .

Jak napisał trb jako nowy świetnie się sprawdza, jednakże w późniejszym okresie zaczynają się z nim problemy. Nie polecam tego joystick’a.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2004, 09:39 

Ja posiadam: Cyborg 3D USB Gold, Saiteka.
Jestem bardzo zadowolony. Joistick posiada między innymi takie funkcje jak HUD'a, rudder, shift. Jęsli o mnie chodzi jest bardzo precyzyjny. Nie wiem jak z jego trwałością bo męczę go dopiero od miesiąca. Na giełdzie można go kupić za 150 zł. Najpierw kupiłem Logitecha Attack II, ale to totalne ścierwo i udało mi się go oddać i wymienić na saiteka.
Spokojnie polecam.

---- Take it easy ---- (and fuck allllll the cheaters)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2004, 16:23 
Oldboy Battlefield.pl

wiele razy probowalem ustawic rozgladanie w kabinie przez HAT w bf (bezskotecznie) tym razem udalo mi sie ale dzieki sterownikom do Saiteka - HAT moze tam symulowac mysz (ja mam pod shift) jednoczesnie naciskajac klawisz obok uaktywniam symulacje myszy i klawisza na klawiarurze = rozgladanie w kabinie (totalne dno bo nieda sie sterowac samolotem wtedy - nie jest to wina joya ot tak BF ma...)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2004, 16:33 

Praetorius napisał(a):
trb napisał(a):
(...)Logitech PRO 3D - świetny jak jest nowy. bardzo precyzyjny. nie wiem ile godzin da sie na nim sensownie wylatać. też bez HAT-a w BFie, ale rozgladanie w kabine można ustawić inaczej. ładny design.(...)

Po miesiącu intensywnego grania pojawiły się problemy z Twist Handle (rozregulowana czułość w moim przypadku), a po dłuższym użytkowaniu, funkcja ta przestaje działać w ogóle (vide joystick Titusa) .

Po miesiącu intensywnego grania joystik Wingman 3D Extreme Pro sam skreca w prawo lub w lewo jak mu sie chce obrotowa raczka: obrot w lewo jest o 35% słabszy a obrót w prawo o 50-60% dlatego rudder(tak to sie chyba nazywa :wink: ) mam ustawiony pod innymi przyciskami joya

Ogólnie nie polecam żadnego joya Logitecha na zbyciu mam 2 WingMan Attack 2 te same objawy same skrecaja oraz wlasnie tego 3D Pro :twisted: :evil: :x :x

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2004, 17:26 
Moderator forum

Okota: wlasnie kupilem tego joya o ktorym wspomniales (Cyborg Evo) :D

mam nadzieje ze sie nie zawiode i nie rozleci sie po 2-3 miesiacach... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2004, 17:57 

ja mam microsoft side winger jestem zadowolony chodz latac i tak nie umiem narazie

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2004, 01:40 

[SPQR]Titus napisał(a):
Praetorius napisał(a):
trb napisał(a):

Po miesiącu intensywnego grania joystik Wingman 3D Extreme Pro sam skreca w prawo lub w lewo jak mu sie chce obrotowa raczka: obrot w lewo jest o 35% słabszy a obrót w prawo o 50-60% dlatego rudder(tak to sie chyba nazywa :wink: ) mam ustawiony pod innymi przyciskami joya

Ogólnie nie polecam żadnego joya Logitecha na zbyciu mam 2 WingMan Attack 2 te same objawy same skrecaja oraz wlasnie tego 3D Pro :twisted: :evil: :x :x

rogerthat. dokladnie ten sam problem z raczka. kiedys nawet rozkrecilismy, coby zreperowac. jak skrecilem spowrotem z 3D zostalo 2D, heh. przy tym defekcie da sie grac, musisz nonstop kontrowac żeby leciec prosto. kwestia wprawy :wink:

oraz,

latajacy DJ TWINN :) niech ja cie tylko dorwe, to ci nawet saitek nie pomoze :wink: watchyoursix, dobry nawyk :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2004, 03:11 

Dzieki wszystkim za wypowiedzi, ktore beda napewno pomocne.
Topic uwazam za zamkniety.

Strefa czasowa: UTC + 2