Teraz jest 9 kwi 2025, 09:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 mar 2004, 08:27 

Wczoraj podczas gry na jednym z serwerów naprawiałem kluczem francuskim swój czołg. W pewnym momencie tóżkołomnie napatoczył się kołomnie jakiś arab ( nie zauważył mnie). Nie mając czasu na zmianę broni zacząłem z nim walkę na śmierć i życie przy pomocy klucza francuskiego. Po pewnym czasie mnie zabił ( chociaż miał trudniości z wstrzeleniem się). W związku z tym mam pytanki. Czy przy pomocy klucza można zabić gościa? A co z apteczką? Czy ona też nadaje się jako broń? Czy ktoś robił z tym próby?

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2004, 08:42 

nie nie da sie

PostNapisane: 26 mar 2004, 08:44 

raelmo napisał(a):
W związku z tym mam pytanki. Czy przy pomocy klucza można zabić gościa? A co z apteczką? Czy ona też nadaje się jako broń?

:shock: :shock: :shock:

Eeee.... nooo.... nie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2004, 09:12 

Francuskim nie, ale wiolinowym spokojnie. do tego mozesz poszczuć wroga krwiożerczym chomikiem.

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2004, 09:32 

KRÓLIKIEM a nie chomikiem - KRÓLIKIEM!

Cytuj:
TIM
To nie jest zwyczajny królik. To najbardziej ohydny, okrutny, zły gryzoń kiedykolwiek widziały wasze oczy!

ROBIN
Ty głupi cycu! Całą zbroję sobie osrałem ze strachu.

TIM
Ten królik ma skok na milę. To morderca!

PS 1.: Dla nie kumatych cała akcja - tutaj: http://www.modrzew.stopklatka.pl/graal22.htm
PS 2.: Monty Python jest debeściak - kocham tych pojebów...

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2004, 09:35 

oczywiście, że królikiem. Pomyliło mi się z "Twoja matka była chomikiem i śmierdziała skisłymi jagodami".

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2004, 11:29 

chłopaki on ma pytanie nie nabijajcie sie z niego.
można zabić kolesia kluczem ale tylko szesnastką. jaką stroną grałes alies czy axis ? aliesi mają klucze trzynaski którymi nie da rady zabić za to axis szesnastką spokojnie.

PostNapisane: 26 mar 2004, 12:55 

raelmo napisał(a):
Czy przy pomocy klucza można zabić gościa? A co z apteczką? Czy ona też nadaje się jako broń? Czy ktoś robił z tym próby?

Odpowiem zupelnie powaznie, klucz jest bronia do zabijania, ale tylko w modzie Wasteland 2042. W klasycznym BFie nie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2004, 14:11 

Nie 16-tka a kluczem 64, 16-tka jest za lekka, nia sie miota w celu ogluszenia wroga. A japonczyki maja przesrane, bo maja 8-mki.

PostNapisane: 26 mar 2004, 15:02 

CloneTrooper napisał(a):
raelmo napisał(a):
Czy przy pomocy klucza można zabić gościa? A co z apteczką? Czy ona też nadaje się jako broń? Czy ktoś robił z tym próby?

Odpowiem zupelnie powaznie, klucz jest bronia do zabijania, ale tylko w modzie Wasteland 2042. W klasycznym BFie nie.

Dla oddania realizmu walki w zasadzie kluczem powinno sie dać zabić. W rzeczywistości nie jest przecież dużo gorszy od noża. Z apteczka mogłyby być problemy.
A co do pytania jaki to klucz, to przypuszczam, że to jest zestaw kluczy (umownie nazwałem go kluczem francuskim). Wnioskuję, że nie da się naprawić w 90% zniszczonego czołgu w kilka sekund jednym kluczem. Musi być to jakiś zestaw naprawczy i to porządny zestaw. A propos narzuca mi się pytanie. Czy można dany pojazd naprawiać w kilka osób i czy ma to wpływ na czas naprawy? Pozatym jeżeli niehonorowe jest wyskakiwanie z samolotu, który za chwilę sie rozbije, to czy honorowe jest naprawianie pojazdu, który za chwilę sie rozbebeszy? No i czy uczciwe jest wyskakiwanie z pojazdu gdy widać, że gość za chwilę nas rozwali ( to ostatnie chyba nie).

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2004, 15:17 

rany, ale zescie sie przyczepili dzis :).
Co do tego klucza i naprawiania - oczywiscie, ze im wiecej naprawiaczy tym szybciej sie naprawia, co jest bardzo realistyczne ;) i na pewno cie, raelmo, ucieszy... podkreslmy jednak jeszcze raz, ze bf1942/vietnam nie jest symulatorem i nie ma wiele wspolnego z realizmem. imho jest to pseduo symulator pola bitwy z naciskiem na dobra grywalnosc w scenerii wojennej, jednak wszystkie postaci/pojazdy/obiekty sa na pewnym poziomie abstrakcji, ktora ma za zadanie symbolizowac prawdziwa wojne w kontekscie zabawy. uf - sam tego i tak nie rozumiem, co napisalem ;).

Co do tych kodeksow honorowych, to odwroce koteczka - czy zestrzelony pilot na wojnie bedzie sie zastanawial, czy to moralne/honorowe wyskakiwac z plonacego samolotu? :) pomijajac oczywiscie niektorych pilotow japonskich ;). nie przesadzajmy i nie dajmy sie zabic. zwariowac tez. no offence.

Tytuł:
PostNapisane: 26 mar 2004, 16:12 
Moderator forum

Powiem tak - jeżeli to był dobr dogfight i faktycznie przeciwnik pokazał nam że był lepszy od nas to po co wyskakiwać - oddać mu fraga - szczególnie jeżeli np. na Coral Sea wyskoczymy z perspektywą utopienia się po jakimś czasie, albo jest po prostu za nisko na spadochron.

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2004, 07:22 

Cytuj:
Dla oddania realizmu walki w zasadzie kluczem powinno sie dać zabić(...) z apteczka mogłyby być problemy.

Dlaczego, przecież można włożyć do niej kilka zawirusowanych strzykawek i uderzeniem na wprost powalić delikwenta, lub wypełnić cegłówkami i wtedy celować w głowę...

Tytuł:
PostNapisane: 27 mar 2004, 13:50 

X PEPE napisał(a):
Cytuj:
Dla oddania realizmu walki w zasadzie kluczem powinno sie dać zabić(...) z apteczka mogłyby być problemy.

Dlaczego, przecież można włożyć do niej kilka zawirusowanych strzykawek i uderzeniem na wprost powalić delikwenta, lub wypełnić cegłówkami i wtedy celować w głowę...

No albo udusić przeciwnika bandażem wcześniej wkładając mu do buzi gazę :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2004, 21:23 

realmo napisał:
Cytuj:
A co do pytania jaki to klucz, to przypuszczam, że to jest zestaw kluczy (umownie nazwałem go kluczem francuskim). Wnioskuję, że nie da się naprawić w 90% zniszczonego czołgu w kilka sekund jednym kluczem. Musi być to jakiś zestaw naprawczy i to porządny zestaw.

Hmmm.... Po predkości naprawy sądząc, to - jak dla mnie - może to być jedynie zestaw kluczy nasadkowych z kołatką!!! Ja Wam to mówię!... :lol: :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2