Teraz jest 17 kwi 2025, 14:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 maja 2004, 09:56 

rudy103 napisał(a):
@Xena , Czy o to chodzi ???

Obrazek

_XENA_ napisał(a):
Taaa - o to. W BF-ie może jest mniej trupów, lae wygląda dosyć podobnie.

Pozwoliłem sobie "przyciągnąć" tutaj te dwa posty, bo temat, w którym występują, został już zamknięty, a ja właśnie ostatnio trochę o tym myślałem... Jak uważacie - czemu tak jest? To znaczy czemu w BF-ie jest mniej trupów przy wysiadaniu z barki? He he... No dobra, może jeszcze inaczej...

Dlaczego tak się dzieje, że przy desancie na którejkolwiek mapie ludzie robią wszystko, żeby tylko dorwać się do osobnej barki? I potem czterech ludzi płynie do brzegu w czterech osobnych barkach? Przecież to beznadzieja...

Napiszecie - bo to lamerzy są. No dobra, ale czy to rzeczywiście jedyny powód?

Kurna, nie rozumiem tego. Trochę inaczej - zanim kupiłem BFa oglądałem kupę screenów i do głowy przychodziły mi najróżniejsze scenariusze, które można by realizować w tej grze. Oczywiście wizja kilkunastu ludzi pakujących się do takiej barki desantowej (ludzi, nie AI!) była jedną z pierwszych, baaardzo przyjemnych.

Inna? Proszę bardzo. Czemu by nie dodać klimatu grze i umówić się na przykład, że w danej rozgrywce jedna strona broni jednej konkretnej mapy, a druga strona tę jedną tylko zdobywa? A nie, że na mapie gra dziesięć osób, z czego co najmniej cztery biegają do najdalszych końców, żeby tylko zająć pustą flagę.

Albo czy nie można na przykład odegrać scenki negocjacji dowódców? Wstrzymany ogień, zajeżdża jeep i kubelwagen, spotykają się w połowie drogi (na moście, na drodze, nawet w budynku - gdziekolwiek).
"Macie 10 minut na opuszczenie miasta, potem zrównamy was z ziemią"
"Będziemy bronić każdego skrawka muru do ostatniej kropli".
"Wasza wola. Atakujemy za dziesięć minut".

Tylko tyle - niewiele, a od razu jest fajniej.
Klimat jest, obrońcy przygotowani, atakujący też według planu - czyż to nie jest atrakcyjna wizja?

Pomyślicie - fantasta jakiś. Może i tak. Może to dlatego, że za dużo gram w rpg ;) Ale fajnie byłoby czasem i w BFie zasmakować czegoś więcej, niż tylko samego strzelania.

Zgadzam się, że do tego potrzebna jest świetna ekipa fajnych ludzi. I nie tylko tacy na serwerach się zjawiają.
Ale scena BFa jest wielka... Może jednak jest to możliwe?

*nieśmiało* Na dziś zaplanowany jest wieczór z Monte Cassino... Idealna okazja...

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 10:12 

apropos dzisiejszych potyczek pod Monte Cassino...
Proponuję zdobywanie i obronę wzgórza tylko na noże - bez artylerii ani żadnych pojazdów - po cichu :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 10:40 

hehe człowieku, maaan co ty chcesz z bf-a zrobić przygodówkę?
To jest shooter i dlatego tak jest, że wszyscy strzelają - wiesz?
Zabawa jest fajna jak wszyscy sie umówią czasami na serwie, żeby np strzelać tylko z bazook albo na same colty itd itp.
Wszyscy wchodzą na serwer po to żeby w jakiś sposób postrzelać powysadzać lub zapodawać bomby a nie negocjować rozejm.

Pozdrawiam melancholików :D i Pepseja na emeryturze :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 10:53 

Jakiś rok temu bitwy na peergieku toczyły się w bardzo przyjemnym klimacie, teraz scena beefa 'rozluźniła się'. :? Obawiam się jednak, że twój pomysł jest utopijny Shelton z prostej przyczyny. Większość graczy traktuje bf jako zwykłego shooter'a, nie czuje klimatui WWII oraz za dużo o WWII nie wie. Po prostu nie kręci ich szlachetne bohaterstwo. Przy dzisiejszych wzorcach osobowych i wypaczonej popkulturze traktuje się nas delikatnie mówiąc 'ekscentrycznie'. Jest pewna reguła, im gracz starszy tym bardziej klimatyczny. Może rzeczywiście dziś na Monte Cassino będzie niezły klimat, ale żeby od razu z nożem latać... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 11:05 

No cóż... Jednak utopia. Szkoda. Ale nie powiem, że spodziewałem się innej reakcji ;)

Mimo to - pozostanę przy swoich mrzonkach. Jakoś tak zawsze to lepiej je mieć, niż ich nie mieć... ;)
Zresztą - kto wie? Może kiedyś w końcu powstanie gra, która w ten czy inny sposób będzie promowała takie podejście ;) A na razie - ratatatata i nic więcej... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 11:53 

Shelton napisał(a):
Zresztą - kto wie? Może kiedyś w końcu powstanie gra, która w ten czy inny sposób będzie promowała takie podejście ;) A na razie - ratatatata i nic więcej... ;) [/size]

To bedzie RPG ;). Dlaczego nie jedna barka, bo taka barka dostaje serie z samolotu/czolgu/delfa i jest 10 trupow w jednym miejscu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 11:56 

Shelton wpadl na bardzo fajny pomysl, moze patent z negocjacjami i nic nie robstwem przez 10 minutes nie przejdzie, ale cala reszta jest okej.

Dzisiejsze zdobywanie Monte Cassino pewnie cieszyc sie bedzie sporym powodzeniem i genialnym klimatem rozgrywki (uah nie mam RtR), dlaczego wiec np. w kazdy wtorek, na ktoryms z serverow nie urzadzac wlasnie takiej klimatycznej rozgrywki.
Ladowanie w normandii i jednoczesna proba "inscenizacji" sceny ladowania na plazy z "Szeregowca Ryana" (po kilku/kilkunastu chlopa na barke, a nie jeden albo dwoch to bylaby dobra faza). Ogien zaporowy z ckm-ow, brak tankow, niewielu snajperow, blablabla).

We can do it. ;)

P.S. Moze gdyby ten patent sie przyjal to scena BF by odzyla...
pozdro: p.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 12:30 

Może założymy klub sierżanta i będziemy się spotykać na inscenizacjach. :D Może Spielberg nakręci film z beefa. W sumie, jak by było w miarę chętnych to ja ich samych nie zostawie. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 13:00 

To bedzie RPG ;). Dlaczego nie jedna barka, bo taka barka dostaje serie z samolotu/czolgu/delfa i jest 10 trupow w jednym miejscu.[/quote]

Przynajmniej wygladalo by realistycznie, pomyslcie jaki gosciu z tego stukasa mial by wtedy klimat(10 chlopa zalatwilem-naraz :roll: ).
Moje takie drobne spostrzezenia to sa takie ze polska scena(przynajmniej ta ze stara kadra) jest poprostu tak klimatyczna :wink: ....,to nie to co za granica gdzie na "obcych" serverach czuje sie troche jak bym w "quake"gral :twisted: ,np taki watek gdy jest dogfight pomiedzy dwoma kolesiami ,lataja za soba z dwie minuty wkoncu dostajesz po"dupie" i samolot staje ci w plomieniach no to po co sie katapultowac i zginac na pustkowiu jak mozna umrzec jak bohater w powietrzu,a twoje prochy gdzies sie rozsypia nad El alamein...troche sie rozmazylem :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2004, 14:35 
Moderator forum

Apis.si napisał(a):
Przynajmniej wygladalo by realistycznie, pomyslcie jaki gosciu z tego stukasa mial by wtedy klimat(10 chlopa zalatwilem-naraz :roll: ).

Ja w kwestii formalnej. Tak się składa, że tam gdzie są Stuki, nie ma barek. I odwrotnie. A jak chcesz pozabijać 10 chłopa naraz to idź na EAUK16 lub 17 i weź B17. Fragów jak mrówków.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 00:20 

W sumie zapomniałem, chcecie realiów?? Zapraszam do UKF-FH - mod Forgotten Hope daj full realism. Bitwy są zacikłe, że sprzęt wymięka i tu jak się ląduje na omaha beach (v.FH) to barki nie są puste gdyż spawn jest na nich. Zapraszam do gry w Forgotten Hope - jeżeli ktoś uważa że jest dobry, zapraszam do sekcji FH klanu Unknown Fighters! :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 01:21 

No popatrz popatrz east no rzeczywiscie nie ma barek i stuki na jednej mapce, a w intro jest :roll: :wink: .

A tak swoja droga to bedzie trzeba sie zaopatrzyc w FH.

Pozdrowienia for all you guys :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 02:47 

Wypoor PL napisał(a):
W sumie zapomniałem, chcecie realiów?? Zapraszam do UKF-FH - mod Forgotten Hope daj full realism. Bitwy są zacikłe, że sprzęt wymięka i tu jak się ląduje na omaha beach (v.FH) to barki nie są puste gdyż spawn jest na nich. Zapraszam do gry w

To samo miałem napisać. Jesli ktos chce realizm z ladowania na plazy to tylko Omaha1944 FH. W tym modzie karabiny maszynowe naprawde wymiataja i ciezko jest przejsc plaze.

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 06:19 
Moderator forum

Shelton - dzieje się tak, bo gracze tak mogą. Wierz mi - gdyby na Omaszce było więcej barek tesz tak by były obsadzane. Więcej barek = bardziej rozproszony ogień = mniej strat. Spróbuj pograć Omaszkę lub jakąkolwiek inną mapę w 64 osoby. Tam łodzie/APC/Dakoty są zwykle pełne (chyba, że kieruje nimi noob który nie lubi czekać na teammate-ów).

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2004, 11:31 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
Spróbuj pograć Omaszkę lub jakąkolwiek inną mapę w 64 osoby. Tam łodzie/APC/Dakoty są zwykle pełne (chyba, że kieruje nimi noob który nie lubi czekać na teammate-ów).

Zaraz po restarcie (zwłaszcza po pierwszym załadowaniu Omahy) nie czekam nigdy na drużynę. Tam do zajęcia plaży liczą się sekundy.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2