Teraz jest 9 kwi 2025, 02:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kampienie
PostNapisane: 29 cze 2004, 13:07 
Zbanowany

Wjazd czołgiem do nieprzejmowalnej bazy i zabijanie to kamp. - OK
Ale czy kampem jest jeśli jestem samolotem i akurat z lotniska startuje ktoś z teamu przeciwnego moge go kill ? :D Albo jak przypadkowo (zestrzelili mnie) znajdę się w bazie obcej nieprzejmowalnej ale piechotą to mogę zabijać ???
To samo dotyczy DC czy śmigłowcem może latać nad nieprzejmowalną bazą i mordować ?

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2004, 13:43 

ehh - kampienie to pozostalosc po starych patchach gdy wjazd czolgiem do hangaru byl niedozwolony w CB ( hangarcamping) , to samo dytyczylo basecapmingu (na naprawiarce).
W tej chwili nie ma najmniejszego sensu gadanie o tym - na wszystkich polskich serverach panujma zasady - po czyjej stronie jest admin ta strona robi co chce.
Przykald: server prgk kilka dni temu (nicki pomijam aby nie wywolywac next war ;) ) , mapa kursk w bazie alied jakis axis kradnie ciezki t34 i rozwala wszystko co sie rusza - krzyczymy na czacie - basecamper - wywalcie go - admin "nie widzi" tego bo jest w axis i ma to gdzies. Po jakims czasie kampera likwidujemy , ja startuje samolotem ale zestrzeliwuja mnie nad baza axis - ja kradne czolg i uciekam od razu jak najdalej ich bazy - po drodze odwracam wiezyczke i rozwalam pusty czolg zeby mnie nie walnol w tylek a widzialem ze ktos chce do niego wsiasc .... i po chwili admin serva pisze - "Frantic - chcesz bana ??" i inne texty z tym zwiazane - lolowatosci tej sytuacji nie da sie opisac .

A wracajac do tematu - z tego co widc na servach to jest tak - latanie i zabijanie nad baza jest dozwolone natomiast wchodzenie assalutem czy wjezdzanie czolgiem - zabronione. Dla mnie bezsens totalny!!!. Co za roznica czy ktos zabija w bazie z samolotu , karabinu czy czolgu - na kazdego jest sposob - na samolot aa, na assaluta assalut , na czolg antitank, drugi czolg lub inz. No i :CAMPER TO WYZWANIE ;) .

Konczac - wydaje mi sie ze tu trzeba zmienic mentalnosc adminow niz tlumaczyc gracza za co mozna dostac bana, admin raczej powinien skupic sie na TK , kolesiach co strzelaja do swoich samolotow jak ktos ich wyprzedzi (zmora ostatnich czasow) itp przypadkach - osadzanie kto kampi a kto nie to bardzo subiektywna sprawa.

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2004, 13:47 

Ja tam czasem wjade czolgiem do bazy (nieprzejmowalna flaga) i rozwalam kazdego kto sie natrafi (bynajmniej nie wjezdzam na naprawiarke), to samo na piechote, to sie niczym nie rozni od kampienia samolotem co jest bardzo powszechnie nazywane lockiem.

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2004, 15:55 

Ja tak interpretuje kampienie - to trzeba wyczuć, jeżeli jesteś fair - play wiesz kiedy walisz fragi po niżej pasa. Tak to stosuje, nie wjeżdżam do baz, nie zabijam na spawnie nie przejmujac flagi, itp. Ważne jest też pamiętać - "U camping, they fighting" Biorąc to z przeciwnego team'u - nie ma to jak porządnie udupić i ośmieszyć kampera! :lol: Jednym słowem - camper: DIE... BITCH! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2004, 16:20 

taaaa tak jak na mapie Berlin niemcy stoja przed baza ruskich czolgami i robia nieustanny ostrzal, to jest dopiero wqrzajace:) (oczywiscie ze tez tak robie:D) ale ostatnio niemcy robili fall back zeby ruskom dac wyjsc qltura jakas chociaz.

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2004, 18:09 

Na polskim serwie gralem pare razy i tylko raz widzialem takowa akcje z czolgami, w innym wypadku kampiace czolgi byly unieszkodliwiane dosc szybko. Wogole ostatnio berlin to jakies 12 minut gry, wiec nawet nie ma kiedy dobrze przykampic :D .

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2004, 20:05 

Cytuj:
p/s
najbardziej razi to gdy robia takie numery "dobrzy" gracze

na przyklad Kal-el :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2004, 20:14 

Zdradze wam jak łatwo zniszczyc czolga chodz jest na naprawiarce 8). Gdy czolg jest do ciebie tylem usawiony i niewiedzi ciebie to rzucasz 2 granty pod niego zanim sie on zorientuje to po 2 granatach przywalasz mu w tyl z bazooki i po kolesiu 8) taktyka niezawodna. :wink: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 29 cze 2004, 20:39 
Moderator forum

A ja dalej za spawnkampienie kopie z serwa. Zaś Frantic jest ze stosowania tego procederu bardzo znany i tylko próbuje sie usprawiedliwiać.

Tytuł:
PostNapisane: 30 cze 2004, 00:33 

lol XENA ;) Właśnie to pragnienie fragów robi z Vietnamu nudną grę, a za duża siła ognia heli powoduje kampienie. Najbardziej jednak śmieszy mnie jak np na Game Warden kolesie pioerwsze co, to leca na głowne flagi, a potem nikt nie ma heli, co za bzdura :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 30 cze 2004, 00:38 
Moderator forum

Wypoor PL napisał(a):
lol XENA ;) Właśnie to pragnienie fragów robi z Vietnamu nudną grę, a za duża siła ognia heli powoduje kampienie. Najbardziej jednak śmieszy mnie jak np na Game Warden kolesie pioerwsze co, to leca na głowne flagi, a potem nikt nie ma heli, co za bzdura :lol:

Tylko my tu dyskutujemy o spawnkampieniu w 1942 nie w BFV.

Tytuł: BUUU
PostNapisane: 30 cze 2004, 06:11 

Buuu, mamusiu, bo mi czołg ukradli, buuu bodo samolotu wskoczyli, a to taki ladny samolot, buuu bo mi wjechali czołgim do Bazy, a to moja ukochana baza. :cry: To nie dziwota, że na prawdziwej wojnie współczesnej zachodniej armii bardziej psycholog potrzebny, niż dowódca i rozkazy... :shock: (może by tak oprócz admina to i psychologa od razu ustawiać na serwerze) :roll:

A poważnie: jeśli ktoś na samym początku dopuści przeciwnika do strategicznie ważnych punktów, to znaczy, że gra jakoś nie jest zespołowa :roll: ... albo mapa tak zaprojektowana, że jest to jedna z logicznych strategii... :wink: albo już, że na mapie nie dzieje się nic ciekawego i właściwie należałoby poszukać innego serwera z „bardziej taktycznie myślącymi” graczami.... :evil:

Uważam, że najciekawsza rozgrywka jest wtedy, kiedy najważniejsze starcia odbywają się między flagami, a zdobywanie tychże to konsekwencja poprzednich działań.
:lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 30 cze 2004, 08:59 

W kilku sprawach zgadzam się z jaro_ss.

Jest to niezwykle wkurzające, gdy dochodzi do typowego spawnkampienia (tzn. kiedy kolesiowi nie zależy na przejęciu wrogiej flagi, tylko ustawia się obok niej i wali do respawnujących się graczy, żeby statsy poprawić) - ale z reguły dość szybko takiego delikwenta się zdejmuje, więc nie darłbym specjalnie pasów...

Inna rzecz, kiedy wróg założy porządnego locka na ostatniej nieprzejętej fladze. Podam przykład z Vietnamu, bo akurat taki pamiętam dość dobrze... Zaraz na początku, parę dni po ukazaniu się gry siedzieliśmy na jednym serwerku i akurat była sobie ta mapka z miastem, do którego dochodzi most ze spawnem (shit, znowu nie pamiętam nazwy ;) ) Przylazło z pięciu ejwów, zagrali teamwork i zamknęli resztę (nas, freeplayowców :) ) na tym moście. Już do końca rundy...
I co? I nic. Do definicji kampienia pasuje jak ulał, ale co z tego?

Wiadomo, że wkurzające to było niesamowicie (abo może frustrujące raczej) - ale ja akurat jestem zdania, że pogratulować im tylko udanej akcji i konsekwencji... Oczywiście podniosły się lamenty wtedy, że kamperzy, że głupią mają zabawę itp. Eeee tam...
Co niby mieli zrobić? "No dobra, to teraz Wam popuścimy trochę, wyjdźcie z tego spawna i postrzelajcie se do nas."???
Zakładam, że jak ktoś już decyduje się grać, to po to, żeby wygrać, a nie żeby ulegać lamentom przeciwników..
Sam nieraz dostaję w dupkę, klnę jak szewc przed monitorem (żona zawsze wtedy sprawdza mi temperaturę na czole :) ) z powodu jednego, czy drugiego "kampera" - ale nie płaczę od razu "jacy to oni niedobrzy", tylko próbuję znaleźć wyjście z sytuacji. A widziałem już i takich lolków, którzy się obrażali i za kampienie innych wychodzili z serwera :lol:

Dobra, dobra - wiem, że pewne zasady obowiązują i bez nich zapanowałby już totalny bajzel. Racja bez dwóch zdań. Ale też nie przesadzajmy w drugą stronę.
Fair play? Przecież w końcu to jest wojna! :lol: :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2