Battlefield 1942 to znakomity silnik, na którym powstało mnóstwo modyfikacji. Oficjalne expack'i jak i dzieła fanów 42 są dosyć zaniedbane na polskiej scenie. Nie raz dużo bohaterów, wielkich fanów 42 próbowało robić zrywy i stawiać serwery z wyżej wymienionymi dynksami. Może nie będę przytaczał tu tych nicków zapisanych złotymi czcionkami w historii bf.pl, niestety ich wielkie akcje kończyły się niepowodzeniami. Nie dawno przyszedł mi do głowy pomysł, aby chętni nowych wrażeń i urozmaiceń w końcu byli usatysfakcjonowani. Pomyślałem, że mozna byłoby umawiać się na konkretną godzinę, na wcześniej ustawionym serwerze i czerpać z różnorodności 42. Ja niestety nie zostałem obdażony przez Marsa godnością server admin'a. Jednakże wielu takich szczęśliwców tęskni jak mniemam, aby popykać z bredy w R2R, poskakać z C47 oddziałami SASu w SWoWWII, załatwić twardego do zgryzienia Tygrysa, czy poskramiać rozszalałe 109'tki nad ojczystą ziemią, PZL'ami 11'stkami w FH, czy poznać klimat dżungli nocą, pływając PBR na zamglonych rozlewiskach w EoD, czy może wybiec troszkę w przyszłość i toczyć zacięte pojedynki Leopardów czy Eurocopterów w górach Skandynawi korzystając z SH. Bardzo bym się cieszył, tworząc nie formalny związek wielkich fanów 42, spotykających się przynajmniej raz w tygodniu, dajmy na to w 20 na serwerze postawionym przez odpowiedzialnego admina. Data, godzina podana wcześniej i mamy kupę wspaniałej zabawy tworząc nową historię polskiego beefa wypełniając znaczącą jej lukę. Liczę na odzew!