Teraz jest 6 kwi 2025, 22:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lip 2004, 02:35 

Śpicie? :D, bo ja nie.
Po 1 dniu nerwów i później 2 dniach pracy (wiec nie liczcie na wiele ;) ) oddaje do testowania nowa mapke Przełecz Dukielska. Mapka czolgowa, bo takie bylo zalozenie. Na mapie sa tylko czolgi, hanomai i piechota. Nie ma Jeepow poniewaz za szybko jezdza :). 2 nieprzejmowalne bazy glowne i na starcie 5 flag niemieckich do odbicia przez Ruskich. Dalem 150% ticetow , wiec przy normalnych ustawieniach serwerow bedzie ich 300-300, poza tym ticety spadaja w tempie 4 na minute wiec duzo wolniej niz normalnie. To dlatego ze Ruscy musza odbic na poczatku conajmniej 3 flagi zeby zatrzymac draina, wiec przy normalnych ustawieniach bylo by szybko po grze. Zastosowalem nowatorski mechanizm wspierania przegrywajacych. Polega on na tym ze strona, ktora traci flagi zyskuje czolgi. I tak np. Ruscy na wstepie maja 7 czolgow (2 ciezkie), 2 ktore zawsze sie tam wystawiaja i 5 (od kazdej flagi we wladaniu Niemcow). Niemcy w bazie glownej na starcie nie maja nic. Jesli jednak straca wszytkie flagi, czolgow w bazie glownej bedzie 6 :), 2 tygrysy i 4 Pancery.
beda one sie pojawialy w miare zajmowania kolejnych flag przez Ruskich.
Mapa nie jest zbyt skomplikowana jesli chodzi o obiekty, bo sa one tylko dodatkiem do czolgow (zawiera jednak niespodzianki ;) ). Mapa i duza i mala, zobaczymy w praniu. Aha jak zwykle licze na komentarze, zgloszenia bugow, czy niepozadanych zagrywek. Z doswiadczenia po Alamo wiem ze takich poprawek bedzie mnostwo. Samemu nie chce mi sie szukac, a i tak nie znalazlbym tego co wychodzi przy grze. Zobaczymy jak sie bedzie gralo. Mam nadzieje ze nie bedzie lagowala ;).

Sciagać można z :
http://www.corellia.neostrada.pl/Dukla_Pass.zip

Ostatnio edytowano 28 lip 2004, 23:13 przez CloneTrooper, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 02:47 

Nie omieszkam sciągnąc:)

Edit: GJ GJ !!! będzie niezła zabawa! Oczywiscie narazie sam jezdzilem z wiadomych przyczyn;)

ps. heh...eeeee....zrob mapke do FH....hehe...proszę...

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 04:07 

Pobieram, gj Clone

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 05:09 

hehe Ojoj Pandora łupałeś Battle na Aberdeen ja się witałem a ty nie odpowiadałeś :(.......

a mapka rzecz dobra

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 08:59 

Świetna mapka i ta tajemnicza dolinka wg mnie za malo drzew :P
Jak zostanie wrzucona na server proponuje zrobic zbiorke i ja przetestowac

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 09:20 

Na multimedie ją wrzućcie :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 10:18 

mapka profesjonalna, podoba mi sie, gratulacje CloneTrooper ;]
czekam kiedy mapka bedzie chodzic na serwerze :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 10:43 

właśnie zasysam transferek jest niezły więc zaraz będę ja testował :D duża liczba czołgów to jest to co lubię :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 10:48 

Po pierwszej grze rzucily mi sie 2 rzeczy a mianowicie:

1. Halftrack ruskich w amerykanskim skinie tylko przez sekunde wydaje sie dziwny, ale jako ze wybrales wlasnie ta wersje to moze warto zastanowic sie nad wymiana jednego t34 na shermana

2. Druga baza od strony ruskich (ta z okopam) rozumiem ze mostek jest zrobiony po to byh bylo latgwiej przejechac - ale czy znasz jakies okopy gdzie by cos takiego bylo? Wg mnie mozna go spokojnie usunac czolgi i tak przejada przez okoy (robilem testy i sa miejsca nie przejezdzalne ale sa i takie przez ktore sie przejedzie bez najmniejszych uszkodzen) Znacznie by ta ziana wplynela na obrone tej bazy- mostek nie byl by obladowany minami a pomysl sobie jaka byla by jazda jak jestes takim medykiem a nad toba przejezdza czolg jednoczesnie tez dodal bym w okopach skrzynki z amunicja

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 11:05 

od 12 godzi 26.07. mozna testować na Multimedi te mapke

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 11:38 

Guz napisał(a):
1. Halftrack ruskich w amerykanskim skinie tylko przez sekunde wydaje sie dziwny, ale jako ze wybrales wlasnie ta wersje to moze warto zastanowic sie nad wymiana jednego t34 na shermana

Dar przyjaciół z zachodu ;). A serrio, to nie wiem czemu mimo wybrania Estern front mialem wszysto przy robieniu na Amerykanow. Pozniej zmienilem teama na Ruskich, ale o tym jak widzisz zapomnialem. Bedzie Ruski w nastepnej wersji, zapomnialem napisac sciezki do ruskich tekstur.

Guz napisał(a):
2. Druga baza od strony ruskich (ta z okopam) rozumiem ze mostek jest zrobiony po to byh bylo latgwiej przejechac - ale czy znasz jakies okopy gdzie by cos takiego bylo? Wg mnie mozna go spokojnie usunac czolgi i tak przejada przez okoy (robilem testy i sa miejsca nie przejezdzalne ale sa i takie przez ktore sie przejedzie bez najmniejszych uszkodzen) Znacznie by ta ziana wplynela na obrone tej bazy- mostek nie byl by obladowany minami a pomysl sobie jaka byla by jazda jak jestes takim medykiem a nad toba przejezdza czolg jednoczesnie tez dodal bym w okopach skrzynki z amunicja

Pomyslalem tu o Halftruckach, ale szczerze mowiac nie sprawdzialem czy da sie przejechac nim bez desek. Moze nawet da sie przejechac po prawej stronie. Poczekamy na opinie innych. Co do skrzynek w okopach, gdyby by byly - byłby spam, a to nie jest pozadane. Sa niedaleko okopow, jak komus braknie ammo, ale w nich sa niepotrzebne.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 11:45 

CloneTrooper napisał(a):
Guz napisał(a):

Dar przyjaciół z zachodu ;). A serrio, to nie wiem czemu mimo wybrania Estern front mialem wszysto przy robieniu na Amerykanow. Pozniej zmienilem teama na Ruskich, ale o tym jak widzisz zapomnialem. Bedzie Ruski w nastepnej wersji, zapomnialem napisac sciezki do ruskich tekstur.

Nie nie zmieniaj wyglada swietnie tylko dadaj shermana bedzie ciekawiej w koncu na froncie wschodnim bylo duzo shermanow

CloneTrooper napisał(a):
Guz napisał(a):

Pomyslalem tu o Halftruckach, ale szczerze mowiac nie sprawdzialem czy da sie przejechac nim bez desek. Moze nawet da sie przejechac po prawej stronie. Poczekamy na opinie innych. Co do skrzynek w okopach, gdyby by byly - byłby spam, a to nie jest pozadane. Sa niedaleko okopow, jak komus braknie ammo, ale w nich sa niepotrzebne.

Jesli chodzi o skrzynki to czesciowo masz racje ale jak ci sie rzuci mase czolgow to co biedni at zrobia? :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 12:23 

Mapka bardzo zaczna bo typowo czolgowa ale troszke za ciemna.Wyglada tak jak Kursk.Jest duzo drzew i gor :? .Ale ogolnie fajnie bo sa bunkry dla piechoty i okopy. :D A czolgow wystarczy spokojnie na 15 graczy(kazdy po jednym) :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2004, 13:15 

Pare engow + bazukerow + medykow i obrona okopow bedzie kapitalna :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2