Teraz jest 7 kwi 2025, 00:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Czemu nie EOD?
PostNapisane: 15 sie 2004, 16:03 

Nurtuje mnie pytanie dlaczego tak mało ludzi gra w EOD. To jeden z najlepszych modów jaki kiedykoliwek powstał. Najciekawsze jest to że graczy z Francji, Niemiec , UK czy USA jest mnóstwo a z Polski prawie wogóle. Czyżby Polacy obrazili sie na EOD albo tak spodobał się im BFV i zamiast korzystać z możliwości bezpłatnego pobrania wspaniałego moda kupują coś co według tych który porównywali jest o wiele gorsze? Czy to brak informacji, a może za duzo kasy? Grałem w chyba wszystkie dostepne mody z wyjątkiem FH i EOD jestwedług mnie jednym z najlepszych. Doskonała równowaga między uzbrojeniem, niepowtarzalny klimat i duzo nowych map które powstaja jak grzyby po deszczu. Dziwne że nikt z naszych tego nie zauważył.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2004, 16:38 

witam:) to mój pierwszy post na tym forum:) Już odpowiadam na Twoje pytanie. Grałem w EOD i nie spodobał mi się..znacznie lepiej jest zrobiony Battlefield Vietnam...więcej animacji..nowe możliwości...i EOD jest dla mnie chyba najgorszym modem. zato najlepszym modem jest..FH i żałuj,że nie grałeś. Cóż mam opisywać.poprostu bomba...i tyle nowych map..polska armia:) chociaż komunikatu Roger That ( F1 , F1 ) nie mogę zrozumieć:D Ale multiplayer w FH rządzi!!!! podobnie jest z Desert Combat ale to inna sprawa..jeszcze raz witam!

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2004, 17:44 

Odpowiedź jest dosyć prosta... EOD, pomimo że gra się wniego miło, jest wciąż bardzo niedopracowany. Od map i pojazdów zaczynając, na sterowaniu samolotami i helikopterami kończąć. Kolejny powód, to mała ilość klanów i serwerów...

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2004, 20:10 

Odpwiedź: bo każdy kto zasmakował EOD znalazł to wszystko plus o wiele więcej w BF Vietnam. Po za tym jest to ostatnia wersja EOD na Battlefield 1942, kolejna wychodzi już tylko i wyłącznie na BATTLEFIELD VIETNAM, więc tam spotkają się wszyscy miłośnicy tego moda.

Tytuł:
PostNapisane: 15 sie 2004, 23:19 
Oldboy Battlefield.pl

shaggy beda 2 wersje
dla bf42 tez beda dodawac jednostki i mapki i cos zmieniac - bo enginy sa identyczne i to bardzo latwo zrobic
- tak pisali na swym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 00:25 

Odpowiedź dla MacGyvera.

1. Fakt że mod ci się nie spodobał to żadna odpowiedź na pytanie dlaczego tak mało ludzi gra w niego wśród naszych rodaków. Znam ludzi którym się podoba.
2. Jeżeli więcej animacji sprawia że BFV jest lepszy od EOD to przepraszam...myslełm że chodzi o gre a nie o animacje.
3. Piszesz że BFV ma nowe możliwości. Napisz cos o tym bo nie bardzo wiem jakiez to nowe możliwości posiada a chętnie się dowiem.
4. Na EOD też są nowe mapy.
5. Nie mam przekonania że obecnośc polsiej armii cokolwiek zmienia. Dla mnie nie. Nie mam do nikogo pretensji że w EOD nie ma polskiej armii. Nie jest mi ona potrzebna.

Odpowiedź dla Shaggy:

Okota ma racje. Ten mod będzie kontynuoany na BF1942 tylko pod inną nazwą. Teraz będzie się nazywał EOD Extended. Poza tym nawet sam BF1942 czy DC nie będzie już updateowany a mimo to oba są bardzo popularne. To nie powód aby nagle przestać grać.

Odpowieź dla Igor:

1. Mała ilośc klanów i serwerów jest efektem braku popularności a nie brak popularności jest efektem małej ilości klanów i serwerów. Odwrotna kolejnośc - logiczne prawda? Poza tym serwery są i w większości puste i właśnie o to chodzi w moim pytaniu.

2. Nie wiem kiedy osotanio grałes w EOD ale ostatnia wersja 0.31 jest według mnie bardzo dopracowana. W stopniu dopracowania nie ustępuje DC.

Ale i tak wasze odpowiedzi nawet jeśli nieprecyzyjne daja mi pogląd na to o co pytałem. Dziękuje.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 00:41 

No ale i tak nic nie zmieni tego,że ten modzik powoli zdycha bynajmniej ten na bf 42, updejty robione przez fanów, hmmm owszem moga być popularne ale napewno nie tak jak oficjalne wypusty .... W tej chwili na polskim serwie BF Vietnam o godzinie: 00:46 gra 24 polaków, na serwerach EOD nie widze, żadnego. Odpowiedź nasuwa się sama :)

Ostatnio edytowano 16 sie 2004, 00:46 przez ShaggY, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2004, 00:43 
Moderator forum

ShaggY napisał(a):
No ale i tak nic nie zmieni tego,że ten modzik powoli zdycha ....

Masz rację Shaggy :) Bo EOD powoli traci popularność przez swojego konkurenta: BF'a:Vietnam. Jacyś gracze znajdą którzy będą grać w ten mod ale wkrótce będzie on zniszczony :wink:

Strefa czasowa: UTC + 2