Teraz jest 6 kwi 2025, 00:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 lis 2004, 19:00 

Jaka jest kondycja forum BF42. Z tego co widzę odwiedziny chyba jakoś drastycznie spadły. Po podziale na BF42 i BFV, forum sie rozrzedziło. Czy starzy forumowicze wrócą po premierze BF2? Czy nie uważacie, że taki podział na trzy podfora jeszcze bardziej podzieli użytkowników tej strony i ruch w efekcie ustanie zupełnie? (aiv - jak tam statystyki?) :)

Następna rzecz to podział sceny na kilka obozów. Rozumiem , że można sie kłocić i rozumiem , że mozna kogoś nienawidziec i miec ochote mu nawrzucać. Luzik . Tylko jaki POWÓD ja sie pytam? Kamon! Kłócicie sie o tak mało istotne rzeczy, o takie pierdoły, że aż sie płakać chce. Poza tym są to często sprawy niejednoznaczne , z wieloma odpowiedziami , i zamiast podjąc dyskusje nawalacie sie błotem jak ruskie przekupy.

Oto przykłady:

- Cziterstwo? Haha, każdy kto gra w gry tego typu wie , ze nie ma bata ale sie prawdziwego korzystajacego z czitów czitera nie złapie. To najwieksza wada takich gier zespołowych tak jak w piłce noznej na przykład ślepota sędziego. PB to dla czitera tylko wyzwanie i dobra zabawa.

- Nabijanie się z chłopaków , którzy podchodza do grania poważniej niż inni. Uh. Słuchajcie. Gadałem kiedyś z Zooltarem przez 5 godzin, w samochodzie jadąc do Gdańska z Warszawy, prawie tylko na ten temat :D i nie doszliśmy do consensusu. On ma wiedzę o grach dość poważną :> i jego zdaniem , poważny e-sport to paranoja , bo
a/ nie ma rynku i nikt nie płaci za granie,
b/że to żadne pieniądze
c/że to może w japoni dla garstki ludzi i za tym 1000 argumentów...
..prawdziwych oczywiscie ale jak dla mnie nieistotnych.
Dla mnie argumentem jest to , że jeśli młodzi ludze chcą , żeby esport był esportem, żeby progamerstwo było progamerstwem to za , kurde, 5 lat BĘDZIE, bo to dla nich własnie będą robione gry. I czym mocniej teraz w Polsce tego chcą tym szybciej sie stworzy rynek a firmy bedą chciały to sponsorować i tyle. Możemy o tym podyskutować jak chcecie :)

- Akcje typu "koleśpodał sie za kogoś innego i zatrudnił sie w dwóch klanach" , no Halo? Po cholere w ogole brac udział w takiej dyskusji? Co wy dzieci? Przerabialiśmy już to 1000 razy z Vegetą (;-)) A propos co tam u Vegety słychac?:)

Jedyne co mnie podbudowuje (na razie) kiedy czytam nasze forum to to ,że mimo wszystko po tylu waśniach i kłótniach nadal polskie ekipy kibicują polskim klanom i jednogłosnie wspieraja TP w obu grach. To nawet budujące.

Pewnie wam sie przejadły te same gęby już od ponad 2 lat ale mimo wszystko myśle , że bedziecie musieli wytrzymać sami ze sobą jeszcze dłużej :) Z tego co widziałem na filmach nbrigejdów, BF2 zapowiada sie na kontynuajce BF42 czyli , że Dajsi sie spisali i że bedziemy mieli następce z prawdziwego zdarzenia, jakim dla mnie BFV nie był. Warto, więc może znaleźć raczej coś co będzie budować scene a nie ja rozpierdzielać na mniejsze grupki? Takie podziały powodują , że ludzie nie rywalizują ze sobą w CB czy innych ladderach ( bo to nie jest przecież zadna wykładnia tego czy ktoś ma racje) , tylko wykruszają sie z gry bo własnie klimat sceny i kłótnie ich nużą.

p.s I jeszcze do chłopaków co to BFa odkładają, bo mają randkę z panną czy inny sex sobotni i wrzeszczą o tym na całe forum :))
JESZCZE WAM SIE ODECHCE TYCH BAB i zatęsknicie do BFA! Hahaha wspomnicie me słowa, jak będziecie starsi :> (teraz to se przywaliłem samobója:)
Poza tym słyszałem, że w Glamour pisali , że w 2005 BF ma być zajebiscie modny więc laski bez BFa w domu nie będą trendi, jazzy, pussy i jouicy (notrendidżezipusidżusi) czy jakoś tak.

Jombo Korimba Everybody

Ostatnio edytowano 30 lis 2004, 19:05 przez Pepsee, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 19:05 

To dlatego bo nie ma najebki w 14stce co 2 tygodnie...jak rok temu :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 19:08 

E tam Gore... Kiedyś bez najebywania sie co 2 tygodnie był tu fajny klimat:) No popolemizuj ze mna kurde mAn ! :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 19:11 

No ok...otóż nie grają już ludzie dla których frajdą jest prowadzenie pancernika w 4 osoby,czyszczenie pokładu i wyławianie ludzi zza burty...o! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 20:16 

Gorefest napisał(a):
No ok...otóż nie grają już ludzie dla których frajdą jest prowadzenie pancernika w 4 osoby,czyszczenie pokładu i wyławianie ludzi zza burty...o! :wink:

O fakt to było śmieszne. każdy był z innego klanu ale wszyscy sie bawilismy super. Mimo , że pewni psulismy zabawe reszcie timu bo nie bralismy udziału w walce jakoś super ochoczo:)

Ale bardziej mi chodzi o to , że mało kto sie udziela w dyskusjach na jakimś rozsądnym poziomie. Zazwyczaj dyskusje konczą sie wyzwiskami i , rzadko padaja jakies rzeczowe argumenty.

Warto by pomyśleć jak uratować to forum. Całkiem niezłe było.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 20:29 

Scena sie podzieliła, bo kiedys byla tylko jedna gra Bf1942. Powstała nowa gra Vietnam, powstał dobry mod Forgotten Hope, to juz mamy podzielenie na 3 grupy. Kazdy juz zyje swoim zyciem i zyciem swojego klanu. Pogodzenie rozgrywek w kazdej z tych gier sie nie da, poniewaz braknie na to czasu. Wedlug mnie pojawienie sie BF2 dorzuci kolejna grupke zapalencow (co najmniej czwarta z kolei), zabierajac czesc entuzjastow BFV, FH, BF42. Nadal jednak zostana wierni kazdej z tych gier. Wiec Pepsee poczatek BF1942, bedziesz mogl juz tylko wspominac, ale to se newrati juz nigdy. Nie wierze, ze wszyscy rzuca aktualne gry dla BF2. Ja np. nie mam zamiaru rezygnowac z BF1942, gdybym musiał w tej sekcji "grasić światło" , przejde do FH, bo to jest to co mi odpowiada. Byc moze doczekam BF2-1942 i wtedy mozemy sie znow spotkac razem jak w 2002 roku przy jednej grze i nie podzielona na sekcje scena.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 20:38 

Nie wiem czy mogę z taką wygą polemizować, ale spróbuję.... Moim zdaniem Forum stało się soczewką problemów samej sceny. Skupia i wzmacnia, waśnie i kłótnie samej sceny, na której powstało wiele podziałów: na młodych i starych, tych za 129 i 19,9, cyborgów i graczy. Zaniknęła gdzieś kultura gry, w momencie gdy na scenę "wpadły młode wilki", chcące grać niczym starzy wyżeracze po miesięcznym treningu... I tu miejsce dla "starej gwardii", która powinna pokazać młodym, że gra to nie tylko fragi, medale i statystyki, że BF to sposób na życie i poznanie nowych przyjaciół, że to klimat i atmosfera... Dopóki "Stara gwardia" będzie patrzyła na nich jak na troli, niobów, lamy i zamiast uczyć i kiwać palcem, będzie ich zwalczała, doputy "młodzi" będą grali chamsko i bez zasad, a stąd już krok do waśni i wzajemnego opluwania się... Tak więc każdy z nas ma wiele do zrobienia. Kto tylko chce to robić?

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 21:11 

brawo PEPE :wink: dobrze mowisz :D swoja droga ja nie gram dlugo w bf'a ale zachowanie niektorych graczy jest naprawde zalosne...bardziej pasujace do cs'owej naparzany...

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 21:25 

a ja kocham gole baby, gole baby, do przesady :):):)
pepsee piajq :)
ja tez chce bf42 part two, ale to chyba bedzie nieralne, chyba ze sobie sami machniemy taka gierke ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 21:34 

mhm nie jestem uwazany za starego wyjadacza bo nim nie jestem ale to forum odwiedzalem grubo przed tym jak bfa zakupilem i moze nie 2 lata temu ale rok z okladem i pamietam ze jak nie bylo vietnama to byly fajne tematy itp... wychodzily pierwsze mody bylo o czym gadac na co narzeac co omawiac...(pamieta ktos temat kawaly i dowcipy :) albo klotnie jak sie nazywal tiger co go powstancy polscy podczas wojny przejeli i jak skonczy bo ja tak :) wszyscy narzekali na to ze (nie pamietam nickow :( ) sie rozpisywali a teraz co brak tematow takich .... ehh) podzial sceny ktoru zobaczylem po tym jak znowu tu zajzalem (po dluuuugim czasie bez neta) mnie zmartwil a jak tyle forum nie widzialem to doslownie w ciagu 1 dnia zauwazylem rozniece a inni stopniowo i byl to dla mnie nijaki szok :cry:

Ostatnio edytowano 30 lis 2004, 21:55 przez Wyspa, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 21:46 
Maskotka BF.pl

X PEPE napisał(a):
Nie wiem czy mogę z taką wygą polemizować, ale spróbuję.... Moim zdaniem Forum stało się soczewką problemów samej sceny. Skupia i wzmacnia, waśnie i kłótnie samej sceny, na której powstało wiele podziałów: na młodych i starych, tych za 129 i 19,9, cyborgów i graczy. Zaniknęła gdzieś kultura gry, w momencie gdy na scenę "wpadły młode wilki", chcące grać niczym starzy wyżeracze po miesięcznym treningu... I tu miejsce dla "starej gwardii", która powinna pokazać młodym, że gra to nie tylko fragi, medale i statystyki, że BF to sposób na życie i poznanie nowych przyjaciół, że to klimat i atmosfera... Dopóki "Stara gwardia" będzie patrzyła na nich jak na troli, niobów, lamy i zamiast uczyć i kiwać palcem, będzie ich zwalczała, doputy "młodzi" będą grali chamsko i bez zasad, a stąd już krok do waśni i wzajemnego opluwania się... Tak więc każdy z nas ma wiele do zrobienia. Kto tylko chce to robić?

hehe, miałam to samo napisać, tylko trochę dłużej i brutalniej... ale skoro już X PEPE napisał mniej więcej to samo, co ja chciałam, to nie będę sie powtarzać...

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 22:02 

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze... Vietnam przyszedł za szybko, a już za rogiem (nie, nie Żubr) BF2. To rozbija. Ja przestałem odnajdować się na scenie 42, nie byłem doceniony i stałem się himerycznym veteranem, który ma już dość wciskania mu tych samych błędów co przerabiał rok temu. Teraz wybrałem scenę V, dzięki zajebistej ekipie PRGK - V (pozdrawiam chłopaki :D ) Po za tym wydaje mi się, że polskie klany w V są bliższe sobie, pomagają na wzajem i współpracują. Jednak wciąż boli mnie serce za wspaniałymi latami 42 (R2R, FH) :(

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 23:16 

lady vicky napisał(a):
X PEPE napisał(a):

hehe, miałam to samo napisać, tylko trochę dłużej i brutalniej... ale skoro już X PEPE napisał mniej więcej to samo, co ja chciałam, to nie będę sie powtarzać...

Zacytowałem całość bo własnie o tym mówię. Czy ni można się jakoś dogadać ? Przecież z tego co widze tarfiają sie osoby które sa nowe a jednak dogadują sie z reszta sceny. vide ->lady vicky. Czy tylko dlatego , że jest dziewczyną? Myśle , że nie. Więc może sie umówimy , że jest okres ochronny na noobów i że nie można ich jechac przez jakiś czas , żeby zobaczyć co się stanie :)) Może to głupi pomysł bo sie rzucą ci co chcą potrolować tylko. Ale może jak będzie się działo coś co nie będzie bulwersowało starych użytkowników forum to tematy wróca na dawny wypasiony pozimom. chyba , że przesadzam i wszytsko jest w porzadku tylko ruch mniejszy:)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 23:24 

mati.pl napisał(a):
a ja kocham gole baby, gole baby, do przesady :):):)
pepsee piajq :)
ja tez chce bf42 part two, ale to chyba bedzie nieralne, chyba ze sobie sami machniemy taka gierke ;)

Widzicie sami :)
Mati jest uzależniony od tego forum podobnie jak Clone i kilkudziesięciu innych, ale nie odzywają sie bo nie ma o czym pogadac :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2004, 23:43 

Pepsee napisał(a):
Widzicie sami :)
Mati jest uzależniony od tego forum podobnie jak Clone i kilkudziesięciu innych, ale nie odzywają sie bo nie ma o czym pogadac :)

albo jak sie zacznie ciekawa dyskusja to ja zamykaja :]

anyway swieta racja pepsee, swieta racja :]

moze zacznijmy jakas dyskusje poprostu, to sie rozkreci ? :>

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2