Menio napisał(a):
Witam
Banalne choc wazne dla mnie pytanie

Mam zamiar sprawic sobie cos do pogrania na dlugi czas ( glownie po necie ) no i moje oko spoczelo na Battlefield...mowiac brzydko nie sram kasa i zastanawiam sie czy warto kupic ( Podstawke + Vietnam ). Obejrzalem sobie pare trailerkow poogladalem screeny, no ale wiadomo ze to nie pokazuje wszystkiego

Sadzac bo ogledzinach grafika wyglada na srednia ( a moze poprostu screeny byly brzydkie

), ale mam pytanie: czy przeszkadza ?:D moze jestem za bardzo przyzwyczajony do ladnej grafy ot chocby w Call of Duty... zreszta nie grafa jest w grze wazna a moim zdaniem grywalnosc, czytajac recencje BF dowiedzialem sie ze jest to naprawde grywalna gra...glownie na necie, no wiec warto wydac na nia te 150 zl ? ( BF + Vietnam ), a i jeszcze czy na necie sa jeszcze jacys poczatkujacy czy juz sami masterzy ?:P Prosze o szczere odpowiedzi

Moim zdaniem warto. Gram w BF classic już od jakiegoś czasu i jestem od tej gry uzależniona

Jest to najlepsza gra w jaką do tej pory grałam i zamierzam w nią jeszcze troszkę pograć
BF42 i BFV różnią się od siebie (i to nie tylko klimatem), ale uważam że obie są świetne i warto je mieć na własność
Jeśli chodzi o grafę, to CoD wypada tutaj lepiej niż te 2 gry (najgorzej wypada tu BF42, ale w grze to wcale nie przeszkadza - nikt nie skupia się i nie wzdycha z zachwytem na widok efektów i scenerii, tylko zajmuje się grą - zdobywaniem flag i niszczeniem sił wroga

).
Jeśli chodzi o poziom graczy - to nie masz się co martwić, co prawda jest wiele osób, które grają już od premiery gry albo trochę krócej, jednak nadal pojawiają się nowe osoby, które chcą w tą gierkę pograć, więc nie będziesz jedynym początkującym
Grywaloność - z tym też nie ma problemów - jest bardzo wiele serwerów zagranicznych i kilka polskich -więc zawsze jest gdzie pograć
Jeśli nie jesteś pewien tych gier, to zawsze możesz pograć w nie u jakiegoś kolegi i zobaczyć, czy Ci odpowiada klimacik BFa

Sądzę jednak, że jest duża szansa na to, że Ci się jednak te gry spodobają
Możesz też kupić na początek jedynie BF42 (kosztuje coś koło 30 zł - a więc jest dużo tańszy niż Vietnamek) i trochę pograć w tą gierkę, a później ew. dokupić sobie BFV
Możesz także wstrzymać się troszkę z kupnem tej wspaniałej gierki i poczekać do marca 2005 na premierę BF2 - tam mają być o wiele lepsze efekty niż w BF42 i BFV, a jeśli chodzi o klimat - to ma być to coś pomiędzy tymi 2 gierkami
Na którą z opcji byś się nie zdecydował (BF42; BFV; BF + BFV czy BF2) sądzę że i tak będziesz zadowolony
Pozdrawiam