Teraz jest 11 kwi 2025, 05:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 kwi 2003, 21:39 

Mam pewien plan na ich zdemaskowanie (potrzebuje 1 dosyc dobry polski klan w ktorym klanowicze maja dobre proce :) a mianowicie oto zeby kazdy z grajacych krecil film i moze popelnia kolejny blad :-) HeHe wtedy sie wysle dany film do CB i im anuluja wszystkie mecze problem w tym ze ktos musi z nimi zagrac :D. tylko kto ...

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 22:06 
Oldboy Battlefield.pl

zaraz zrobie test fraps -a to powiem jak wyglada na srednio zaludnionym servie gra gdy zgrywa 10fps ok? ale za chwilke...

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 22:44 

wystarczy zeby jedna osoba nagrywała demko. :F

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 22:45 

wlasnie nie bo nigdy nie wiadomo komu moze sie to cos dziwnego przydarzyc

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2003, 22:53 

Taki pomysl raczej nie wypali ale za to CB przygotowalo cos nowego. Cheat raport czy jakos tak. Znajdziecie to nad najnowszymi meczami. Mozna zglaszac swoje podejzenia. CB bedzie sie takiemu klanowi przyglodac i jezeli oskarzenia beda sie powtarzac to moze cos im tam zrobia (ta, na bank... ) 8) Tylko nie wiem czy to jest anonimowe tzn czy przeciwnik i reszta wiedza o takim oskarzeniu. Jezeli tak, to nie warto

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwi 2003, 14:43 
Oldboy Battlefield.pl

fraps... dzis rano sprawdzilem:
30s nagrania - rozmiar pliku ~110MB przy 10fps nagrania
fps spadl z 70 na 9 fps
moja maszyna :
athlon 2000+
762 MB sdram
hd 7200rpm IBM i Maxtor
GF 3Ti 200@450 - Gainward

konkluzja... nie dalo sie grac przy 800/600 i max detalach
heh
ale zmniejszac ich mi sie nie chcialo wiec po tuningu ustawien moze dzialac lepiej....

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2003, 13:56 

nie wyobrażam sobie żebym mógł oszukiwać grając w sieci to trzeba być taką ostatnią k.... społeczną żeby mieć satysfakcje z tego.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 12:55 

michał napisał(a):
nie wyobrażam sobie żebym mógł oszukiwać grając w sieci to trzeba być taką ostatnią k.... społeczną żeby mieć satysfakcje z tego.

Swieta racja, odczuwam to czasami grajac w AA:O. Wywalilem z SAW'a w kolesia ze 50 naboji, a on odpalil mnie jedna krotka serja (3 naboje - burst fire) :evil: :evil: . Poprostu nie rozumiem tego, kiedys cheatowalem (single player), ale w pewnym momencie zdalem sobie sprawe, ze zatracilem przyjemnosc z gry. Ostatnio gralem w Splinter Cell (no ze dwa miechy temu :D ) i meczylem sie niemilosiernie, cheatnolem raz zeby przejsc pewien etap i w tym momencie przestalem grac w nia. Cheatowanie to jak alkoholizm trzeba sie leczyc :lol: .

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 14:41 
Moderator forum

Tak apropo incydentu z SAW. Niedwano miałem przygode na TacOps na mapie Stalingrad. Miałem bardzo słaby ping i duży loss. Wlazłem od tyłu do budynku zajętego przez przeciwnika (po drabince na samą górę). Zobaczyłem cfaniaka "snajpującego" z tompsona przez okno. Podszedłem do niego bardzo blisko - praktycznie przyłożyłem mu StG 44 (grałem assaultem) pomiędzy łopatki i strzeliłęm długą serią (cały magazynek). Recoil był duży, celność mała, ale z tej odległości nie powinno to robić żadnej różnicy tak byłem blisko. Tak więc gosciu dostał 30 kulek w plecy i nic. Na dodatek kiedy ja przeładowywałem odwrócił się i zastrzeliłmnie z swojego pm-a. Czy cheatował? Raczej nie - po prostu loss był taki, że akurat pakiety "zawierające" moją prawie całą serię musiały zaginąć po drodze do serwa i w/g serwera gościu dostał np 1 kulką (a nie 30);. On takiego lossa nie miał więc z zabiciem mnie nie miał takich jak ja kłopotów. Podobnie mi się wtedy zdarzyło dostać (z daleka) rakietą krórej nie było widać, jak leciała. Po prostu wybuch i tyle.
Dlaczego to piszę? Dziwne sytuacje nie muszą być cheatami - mogą wynikać ze słabości łącza itp. Dlatego zastanówcie się dwa razy zanim oskarżycie kogoś o cheaty.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 14:48 

_XENA_ napisał(a):
Tak apropo incydentu z SAW. Niedwano miałem przygode na TacOps na mapie Stalingrad. Miałem bardzo słaby ping i duży loss. Wlazłem od tyłu do budynku zajętego przez przeciwnika (po drabince na samą górę). Zobaczyłem cfaniaka "snajpującego" z tompsona przez okno. Podszedłem do niego bardzo blisko - praktycznie przyłożyłem mu StG 44 (grałem assaultem) pomiędzy łopatki i strzeliłęm długą serią (cały magazynek). Recoil był duży, celność mała, ale z tej odległości nie powinno to robić żadnej różnicy tak byłem blisko. Tak więc gosciu dostał 30 kulek w plecy i nic. Na dodatek kiedy ja przeładowywałem odwrócił się i zastrzeliłmnie z swojego pm-a. Czy cheatował? Raczej nie - po prostu loss był taki, że akurat pakiety "zawierające" moją prawie całą serię musiały zaginąć po drodze do serwa i w/g serwera gościu dostał np 1 kulką (a nie 30);. On takiego lossa nie miał więc z zabiciem mnie nie miał takich jak ja kłopotów. Podobnie mi się wtedy zdarzyło dostać (z daleka) rakietą krórej nie było widać, jak leciała. Po prostu wybuch i tyle.
Dlaczego to piszę? Dziwne sytuacje nie muszą być cheatami - mogą wynikać ze słabości łącza itp. Dlatego zastanówcie się dwa razy zanim oskarżycie kogoś o cheaty.

W moim przypadku ping wynosil okolo 130, a jest to standard jesli chodzi o gre na AA:O (zero lagow), wiec nie ma mowy o tym zeby powstala taka sytuacja jakiej Ty doswiadczyles. Zreszta zdziwieni byli wszyscy na serwie.

***UPDATE***
Ping kolesia ktory mnie zdjal a ja go niby nie trafilem ani razu (wskaznik Green w pelni zdrow, lekko ranny Yellow, ciezko ranny Red, a wiem ze po mojej serii mial wciaz Green) wynosil blisko 300.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 14:58 
Moderator forum

-pH-FunkyHerman napisał(a):
wystarczy zeby jedna osoba nagrywała demko. :F

Niekoniecznie w trakcie meczu trzeba nagrywać na kompie. Wystarczy mieć GF4 (MX lub Ti) z wyjsciem TV i albo wejście obrazu, albo karte video. Można wtedy grać i nagrywać na zwykłym video - GF4 może wyświetlać obraz na dwu różnych wyjściach (np. na monitorze i na TV), a po meczu (jeżeli będzie dochodziło do dziwnych sytuacji) zgrać cały film z powrotem w DivX-a (lub w inny dowolny format) i wysłać do ocenienie w CB. Można także nagrać film i dostarczyć komuś innemu do zdigitalizowania. Zapewne większość z was ma możliwość wyświetlania obrazu na 2 różnych źródłach - można to tak zorganizować, że wszyscy, któży mogą nagrywają film na video, a potem wysyłają kasety jednej osobie, która je zdigitalizuje i wysle gdzie trzeba - tzn. umieści na ftp lub http i poda do CB info gdzie i jak to zassać (o ile dobrze pamiętam zasady CB taka jest procedura) . Przy odrobinie szczęścia zajęłoby to nie więcej niż 4-5 dni (cała operacja).

PS. Nie piszę nico Radeonach, bo się na nich mało znam...

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 15:23 

Ping ma sie niekiedy nijak do lossów. może być dobry ping a loss okrutny. a niestety to właśnie loss jest sprawcą "dziwnych" sytuacji. nieraz mi się zdarzyła taka sytuacja o której pisał Xena.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2003, 18:11 
Moderator forum

Dokładnie - pisałem słaby ping (nie tragiczny) - oscylujący pomiędzi 130 a 160. Loss niestety musiałem oceniać na podstawie tempa animacji (skoki, przycinanie) - nie ma w grze komendy, by to zliczać i wyświetlać (a przynajmiej ja nie znam jej)

Strefa czasowa: UTC + 2