Teraz jest 6 kwi 2025, 00:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lut 2005, 13:27 

Siemka jestem tu nowy i mam pare pytan na ktore rzecz jasna chcialbym izyskac odpowiedzi:
1)mam zamiar kupic BF-a (42) nie wiem co z dodatkami czy sporo osob w to gra czy sobie je darowac.
2)Gralem w weresje 1.45 i zauwazylem ze na ma tam wyszystkich map na coral-a itp dochodza one po oddaniu nowych pachy?- czy trzeba je sciagnac jak tak to z kad (battle of britan np doszlo po instalce SWoWW2)
3)da sie grac na lanie z botami (np paru zywych i reszte zapchac botami wychodze z zalorzenia ze im wiecej miesa na mapie tym lepiej )
4)grajac z innymi czego unikac (wiem ze wyzwisk bluzgow itp ale czytalem tu cos o kolejkach po sprzet itp jest cos jeszcze ..?)
5) nie odsylajcie mnie do tysiecy linkow bo wole miec wszystko w 1 miejscu a sadze ze pytania sa na tylke konkretne ze duzo sie nie napiszecie z gory thx
btw. pozdro dla all.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2005, 13:42 

1.daruj sobie ... jak znudzi ci sie Bf42 jest wiele popularnych modów np FH EoD Dc
2.sa w nowszych pathach obecnie jest to wersja 1.61b
3.tak stawiasz serwer w trybie Coop
4.hm... jest wiele zasad niepisanych ale trzeba ich przestrzegac ... ale niech Ci to wyjasni ktos bardziej zrownowazony niz ja :D

EDIT:

KUPUJ BFa! warto :D :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2005, 14:23 

zasady (wymienie troche ale jest duzo wiecej)
1. nie bluzgaj
2. nie kradnij komus pojazdow
3. nie kamp w bazach (tj basecamp)
4. nie zabijaj swoich (tj tk)
5. nie bierz samolotu gdy chcesz sie nim rozwalic :P
6. nie glosuj non stop za zmiana mapki lub za kicknieciem kogos
7. nie spamuj
8. nie uzywaj pojazdow jaki taxi pod samolot
9. nie czyn drugiemu co Tobie nie mile (podstawowa zasada)
a reszte sobie wymysl
:wink:

mody o ktorych wspomnial przedmowca mozesz sciagnac z http://www.bf1942files.com (masz tez tam mapy i inne bajery)
najbardziej grywalnym modem jest desert combat
to chyba na tyle :P powodzonka :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2005, 15:06 

1. Sporo jest darmowych dodatków (DesertComabt, ForgottenHope, Eve of Destruction itp itd) ale przedewszystkim płatnymi są Road to Rome i Secret weapons
3. Wystarczy załozyc w trybie Co-Op i pomykac ze znajomkami na lanie
4. Basecampu (kampowania w nieprzejmowanej bazie wroga), bluzgów, cheatów nieuzywaj, z kolejkami jest tak: kto pierwszy ten leprzy
A strona z modami do BF http://www.bf1942files.com

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2005, 15:08 
Moderator forum

Czytaj to:

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=3114

Specjalnie przyklejone i zapisane Wielkimi Literami.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2005, 10:59 

Witam wczoraj wreszcie mi przyslali BF-a w zwiazku z czym mam pare nowych pytan :)
1) ASE jak uruchamiam to pyta sie czy zarejestrowac to czy jest to konieczne czy mozna sobie to darowac ??
2) przy laczeniu sie do serwow przez ASE jest jakis sposob wybrania strony bo raj jestem alliantem a raz axisem.
3) znacie jakies fajne serwery min polskie bo ASE znalazl mi 3 polskie z czego 2puste... :?
Pierwsze wrazenia calkime fajne tylko lagi wczoraj mialem jakis taki pechowy dzien zaraz po szkile sprawsze czy bedzie lepiej z gory thx za odpowiedz :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2005, 11:26 

1)NIE JEST konieczne ... kiedy bedzie cie pytal o rejestracje klikaj anuluj i tak w caly czas
2)nie dopiero po wejsciu na serwer mozna zmieniac z tym ze serwer wrzuca cie na strone przegrywajaca lub tam gdzie jest mniej playerow. Pamietaj ze zmiany stron z przegrywajacej na wygrywajacej jest lamerskie
3)masz cos zle ustawione serwerow jest duzo wiecej:
-zmien w zakladce mods na : none
-wersje na 1.61

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2005, 12:27 

Użyj linku, który dał Ci yacub !!

w przeciwnym razie :

Może update PB pomoże?

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2005, 13:27 
Maskotka BF.pl

Zorak napisał(a):
Witam wczoraj wreszcie mi przyslali BF-a w zwiazku z czym mam pare nowych pytan :)
1) ASE jak uruchamiam to pyta sie czy zarejestrowac to czy jest to konieczne czy mozna sobie to darowac ??

Możesz, ale nie msuisz - jeśli nie chcesz, to za każdym razem jak odpalasz ASE musisz wciskac 'anuluj' (takie okienko będzie Ci się pojawiało za każdym razem jak będziesz odpalał ASE, ale da się z tym życ ;)

Zorak napisał(a):
2) przy laczeniu sie do serwow przez ASE jest jakis sposob wybrania strony bo raj jestem alliantem a raz axisem.

Dopiero jak się połączysz z serwerem to masz plansze z wyborem profesji (medyk, anty-tank, inżyunier..), na samej górze masz wybór stron (zakładka w lewym górnym rogu) i miejsce respawnu (czyli gdzie chcesz się narodzic)

Zorak napisał(a):
3) znacie jakies fajne serwery min polskie bo ASE znalazl mi 3 polskie z czego 2puste... :?

Poustawiaj sobie wszystko dobrze w zakładkach po lewej stronie (np. jak masz mody, to zaznacz 'none' jeśli chcesz grac w czystego BFa, ew. nazwę modu jeśli chceszw niego pograc; zaznacz sobie PunkBuster 'on' żeby wyszukiwało Ci serwery na których jest włączony PunkBuster; pingi mniejsze niż np. 100 itd.). Najlepiej jakbyś sobie pododawał polskie serwery któe Ci się wyświetlą do Favourites1 i zrobił sobie taką własną listę poslkich serverków (przynajmniej ja tak mam) wtedy jak bedziesz chciał sobie pograc na polskich serverkach tylko, to przechodzisz na Fav1 i sobie patrzysz na którym serverku grają ludzie i się dołączasz...

Btw. zajrzyj sobie także na forum do topicu 'Lista polskich klanów' czy jakoś tak i tam masz opisy klanów i adresy ich serverków - możesz sobie przekopiowac te adresy i zrobic na ich podstawie listę polskich serverków..

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2005, 17:32 

Aha i zrób update PB moze coś on pomoże

Tytuł:
PostNapisane: 18 lut 2005, 20:02 

OK juz sprawdzilem wszystko jest good dzieki za odpowiedz :) gra sie super tylko net ostatnio dziwnie chodzi przezco ping jest kolo 30 a ty nagle 400 i znowu 30 troche to wqrza.

Strefa czasowa: UTC + 2