Teraz jest 21 lis 2024, 23:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lis 2004, 20:06 

Witam.

Jesten zainteresowany ściągnięciem lub ewentualnym kupnem jakiegoś edytora map Desert Combat. Postanowiłem pobawić się trochę w editing map, więc potrzebuję jakiegoś konkretnego programu. Poszukam jeszcze na stronkach klanowych, ale wątpię w to, ażeby coś znaleźć.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2005, 18:06 

teżbym chciał sie pobawić w editor... ale nie da sie otworzyć ani tworzyć mapek w dc :/

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2005, 19:51 

Zamieszchłe czasy to były gdy chciałem się tak pobawić, a pamięć ma ulotna ale DC edytuje sie tym samym co BF42. na forum Edycja było jak sie te ustrojstwa nazywały (BattleCraft ?). Wiem że musisz mieć jeszcze jakiś pliczek z modelami do tego edytora ale to chyba na fileplanet gdzies było.
na początek polecam popróbować w czystym BF a potem myśleć o DC. Chociażby poto by bez stresów opanować to co da sie tam robic.

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2005, 01:19 
Oldboy Battlefield.pl

jak sie instaluje moda DC to jest tam opisane co i jak - wystarczy poszukac...

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2005, 21:52 

ściągnąłem dc z neta... mówiłeś ze przy instalacji bedzie pisać... ale mi plik instalacyjny znikł :\(puff... i go nie ma :) )nie chce mi sie znów czekac az mi sie sciagnie...(jestes pewien ze tam pisze??)

PostNapisane: 5 sty 2005, 23:20 

Mam do Was jeszcze jedną prośbę... Zwłaszcze do Raixa, który prawdopodobnie wie, jak mi pomóc. Chodzi o to, że ściągnąłem ATC, założyłem server, wszystko jest pięknie, ale tam są mapy tylko do BF1942CLASSIC. Dlatego chciałbym się zapytać, czy ktokolwiek z Was zna jakąś stronę, skąd ewentualnie mogę ściągnąć mapy na DCF albo jakiś plik, który się instaluje, jako DCF na ATC? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 23:28 

niestety jest mały problem z ATC i DC. Na necie można spotkać tylko obrazki z mapek ale samych mapek w ATC ni jak nie udało nam sie wstawić tak na stałe i z widoczkami. (dlatego też lubimy gazale a basry nie ;) )

Wicio gdzieś na necie znalazł takie cóś

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 00:45 

Ponoc trwaja lub twaly prace nad ATC-X, ktore mialo obslugiwac wszystkie moda, classica i vietnama. Nie sledze forum ATC i niewiem jakie sa aktualnie postepy. Sadzac po dacie ostatniego newsa to chyba stanelo w miejscu :(

http://www.foolishentertainment.com/

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 18:35 

No tak, szkoda. Właśnie znalazłem pare rzeczy, które rzeczywiście - zainteresowały mnie, ale nic z nich nie wynika. "Niedługo" powinien się pojawić projekt Aplha, ale to "niedługo" ma być od września tego roku. To nie jest strasznie skomplikowany i wielki problem, więc ja nie widzę problemu. Niestety nic więcej nie napisali. Ostatnio napisana notka na temat ACT-X ukazała się w listopadzie i jej treść zawierała tylko "Prace nad ukończeniem Advanced Tactical Center Xversion trwają". Tak więc chyba im się znudziło :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2005, 14:10 

czy za pomoca takiego edytora mozna przekonwertowac mapki dostepne w mp do trybu sp????

Tytuł:
PostNapisane: 1 lut 2005, 22:11 

Advanced Tactical Center to nie jest edytor map :) Jeśli chodzi o to "cuś", co się nazywa Battlecraft, to mapy można dodać tylko do wersji MultiPlayer. Widomo, że jeśli chcielibyśmy zrobić nową mapkę i postawić na niej server (mówię, o profesjonalnym, dedykowanym serverze, a nie postawionym u siebie w domu) to wiąże się z tym bardzo wiele problemów - trzeba znaleźć server FTP (zależy od wielkości mapy), rozreklamować plik download na forach internetowych, zaproponować polskim klanom, żeby wrzuciły go na swój server gry itd. Jedyne, co można zrobić z tak zmodyfikowaną mapą to postawić serwer u siebie, na lokalu, albo w internecie i przesłać samą mapkę znajomym (chyba, że kogoś zadowala chodzenie po mapie bez graczy...).

Tytuł:
PostNapisane: 4 lut 2005, 16:14 

wystarczy troche poszukac i mozna wygrzebac np taka stronke
http://www.bf42.cjb.net/ masa progsow do edytowania bf'a sa tez tutoriale

Strefa czasowa: UTC + 2