Teraz jest 21 lis 2024, 23:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2005, 15:54 

battlefield 2 jako gra jest o wiele lepsza od bf41 i modów, z jednego powodu: zaawansowanie. wprowadzenie działającego łańcucha dowodzenia nareszcie wymusiło taktykę, nawet na serwerach ffa dużo odsób gra w teamach, a wszyscy doskonale wiemy jak wygląda teamplay na ffa w dc na przykład:) wieksze i fajniejsze mapy, co ważniejsze przygotowane z myślą o współczesnym polu walki, to kolejny plus. w dc połowa map to przerobione mapy z 42-ki, co ja osobiście uznaję za minus. dodanie nowych profesji pozwala na bardziej wszechstronną walkę, oczywiście nie twierdze że w dc jest źle, bo jest bardzo dobrze, w bf2 po prostu jest lepiej:)
do minusów zaliczyłbym nieco chyba bardziej arkadowy damage niż w dc (w dc broń wydaje mi się o wiele bardziej śmiertelna - ale to może być kwestia skilla:p) oraz model lotu heli. uważam sie za niezłego pilota w dc i to co zrobili w bf2 niespecjalnie mi sie podoba. owszem, w dc heli trzeba się było nauczyć latać, ale w zamian otrzymywaliśmy o wiele bardziej realny i skuteczny model lotu. w bf2 nie jest w sumie tak źle, można się przyzwyczaić, ale helikoptery wydają się o wiele bardziej niemrawe niż w dc, zupełnie jakby latały w oleju a nie w powietrzu:) ale za to na plus muszę zaliczyć podział obowiązków między pilota a strzelca. w dc helikopter z samym pilotem nadal był skuteczna bronią, w bf2 sam pilot jest słaby, ale za to z dobrym strzelcem stanowią naprawdę potężne zagrożenie dla przeciwnika.

inna kwestią jest spora liczba bugów w bf2. tak to już z dice jednak bywa - bf42 tuż po premierze też był 'średnio' grywalny i potrzeba było kilku patchy. zresztą, pierwsze wersje dc też nie zachwycały - tak więc bugami się nie przejmuję, z pewnością zostaną w końcu usunięte. z resztą, to może nawet dobrze, bo komputer na którym mógłbym porządnie pograć w bf2 bedę miał, według optymistycznych prognóz, dopiero za cztery-pięć miesięcy:)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lip 2005, 16:52 

Dla mnie i tak DC było, jest i będzie najlepszą grą, w jaką do tej pory grałem. Koniec kwestii - DC Rulez 4 3\/3R

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 10:07 

DESERT COMBAT RUUUULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to co zrobili EA z Bf 2 to tragedia...... po zagraniu pierwszy raz w to musze stwierdzić że ta gra powinna nazzywać sie UNREAL BF :D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 10:08 

naga prawda... :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lip 2005, 14:40 

'de gustibus non disputandum est'.... ale powiedzcie mi dlaczego właściwie? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 11:11 

PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!! ale po co płacić 140 złotych na Bf 2 który jest UNREAL? nielepiej kupić za 30 złotych Bf1942 i Sciągnąć DC Final,Extendered,i DC REALISM? właśnie 1szy raz sciągnąłem DC REALISM i jest za*e*iste DC wali Bfa 2 na K O L A N A pod względem realizmu.... Poco dopłacać 110 zł za to że ma sie troche taktyki i 3 strony konfliktu?

PS:"Czy rozumiesz logike tych czynów? Niema listości dla S*Ó*WYSYNÓW!" Kazik S.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 12:27 

Dlatego, że, ponieważ, bo, i zdecydu j się 110 czy 140 bo za różnicę kupisz BF1942 :P. Czy ktoś cię zmusza do kupna tej gry ?? bo nie rozumiem waszych wypowiedzi w stylu BF2 do dupy bo to bo tamto, po co wydawać tyle kasy, itp przecież nikt wam nie stoi nad głową i każe kupywać, co do serwerów DC czy BF1942 albo innych Vietnamóm jest i pewnie będzie ich duż o bo jest wielu takich malkontenów (czyt. maniaków) jak ty. A na Vietnama też wiele osób na początku narzekało. BTW ja gram i w DC i BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 13:03 

In My Opinion :) to uważam że DC jest o wiele lepsze :!: Nie zapomne jak się to latać helim człowiek uczył (klawierka+mysz), do dziś latam w DC mym zdaniem dobrze :wink:
Ogólnie DC jest dla mnie najnajnajlepszym modem do BF42 i w pewnym stopniu lepiej się czuje w DC niż w BF2.
Dwójke kupił brat (więc nie mam czego żałować), jedyne czego chciałem zaraz po zainstalowaniu BF2 to wsiąść do heli na pierwszej mapce z bootami :twisted: gdy już uruchomilem odpowiednią mapkę itd... wsiadełm do cobry...a tu zonk, myśle sobie o cio chosi jakby...przecież tym się latać nie da :? a tak mocno wierzyłem że grupa programistów z DC przyłożyła rączke do pracy nad BF2. Lata się całkiem inaczej i o wiele gorzej jak dla mnie :(
BF2 nie jest zły ale chyba musze się od nowa uczyć latać :wink:
DC nadal rządzi i rządzić będzie :!:

Ostatnio edytowano 15 sie 2007, 00:14 przez Mavver, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 13:20 

Cały ten temat jest jakiś dziwny. BF2 to BF2 a DC to DC i koniec :D Takie narzekanie że niby "BF2 nie spełnił oczekiwań" miałoby sens tylko wówczas gdyby BF2 był jakąś kontynuacją DC. Ale tak nie jest i tyle. To są dwie różne gry i nie ma co tu ich ze sobą porównywać.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 16:46 

Wiesz Bazyl... Battlefield 2 już zaczęli porównywać z ET :roll: Nie zdziwię się, jak za miesiąc zobaczę na forum bf.pl temat:

Battlefield 2 vs. Larry - która gra lepsza?

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 19:04 

Battlefield 2 to poprostu nędzna karykatura(parodia) DesertCombat.
Myslą że lepszy engine, kilka taktycznych chwytów,zwięrzątka :lol: i już jest super nowa extra gra.

miro

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 19:16 

Cala nadzieja w Desert Conflict. Fizyka lotu heli prawdopodobnie bedzie z DC , aktualnie jest to votowane i za fizyka DC jest 68,5%
Mozliwe jest tez ze powstanie zapomniany w BF2 tryb CTF.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 22:34 

Yaro napisał(a):
Cala nadzieja w Desert Conflict. Fizyka lotu heli prawdopodobnie bedzie z DC , aktualnie jest to votowane i za fizyka DC jest 68,5%
Mozliwe jest tez ze powstanie zapomniany w BF2 tryb CTF.

A gdzie można głosować?

Tytuł:
PostNapisane: 8 lip 2005, 23:45 

http://forums.totalbf2.com/showthread.php?t=6654&page=3&pp=20 , ale trzeba sie chyba zarejestrowac

Obrazek
Tego tez mi brakowalo mam nadzieje ze bedzie ich wiecej.
Maja byc prawie wszystkie mapy DC plus klasyki El Al i Gazala.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lip 2005, 01:49 

Yaro napisał(a):
Maja byc prawie wszystkie mapy DC plus klasyki El Al i Gazala.

Hmmm zapowiada się interesująco... Hahahah nie no nie mogę!!! W KOŃCU!!! Jakby powiedział to Killerek "moje marzenie w końcu się spełni" (' :lol: ')

BĘDĘ MIAŁ OKAZJĘ ZAGRAĆ NA LOSTVILLAGE W BATTLEFIELD 2 :D :D :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2