Teraz jest 3 cze 2025, 02:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2003, 19:07 
Moderator forum

SplinteR20 napisał(a):
No właśnie dlatego nie wiem czy by coś sie nadawało.

eee o czym ty w ogole rozmawiasz ? :) jakie ciezkie czolgi :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2003, 19:13 

Patrz wyżej.
A i nie chodziło mi o cięższe jako waga. Taki j.angielski (-> heavy tank). Większa siła ognia, wolniejszy, wolniejsze oddawanie strzałów itp. Bo w dc jedynymi czołgami są M1A1 Abrams i T-72. Mało troche jak na podstawową lądową machine wojenną :D .
Ale podkreślam - nie wiem czy coś się nadaje z tamtych okresów.

Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2003, 23:58 
Moderator forum

hehe, jedyne czolgi "ciezkie" wg mnie nadajace sie do DC (oprocz tych co juz sa) to Leclerc, Challenger 2, Leopard 2 i T-80. Z tym ze nie braly udzialu w konfliktu Irak-Koalicja. Wiec stwierdzenie "inne czolgi (ciezkie)" jest bez sensu
BTW. T-72 nie jest ciezkim czolgiem :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 00:35 
Moderator forum

jak masz niedosyt sprzetu to polecam T-55 i T-62/T-64 "z okresu" wojny w zatoce, wspaniale miecho dla Abramsa ;)

w DC chodzi wlasnie o to ze nie ma "wydumanego" sprzetu tylko taki jaki byl uzywany/mogl byc uzyty przez obie armie w tym konflikcie

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 06:01 

I własnie mi oto chodzi, czołg na team'a to troche mało. Ale nie orientuje się w uzbrojeniu z tamtych okresów i nie wiem czy coś by pasowało do prawdziwej historii. Właściwie to głupote strzeliłem z tymi ciężkimy czołgami :roll: . Lepej by było jak bym napisał inne czołgi itp, choć też źle bo nie wiedziałem tego co napisał Mayek.
Atak wogóle to co ja się czepiam -> DC rulez!!!

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2003, 07:46 

Najfajniesze jest to, ze T-55 byl w bardzo wczesnej wersji DC! Tyle ze model byl podpisany "T-72". Jak ktos ma DC z okolic wersji 0.34 :P to moze sobie sprawdzic (duza wieza, 5 kol jezdnych itp.).

Mi tam moze brakuje irackiego zupgrade'owanego T-55 o nazwie Enigma (mam nadzieje, ze fotka nie rozwale forum :oops: )
Obrazek

I egzemplarz w muzeum.
http://www.ifrance.com/ArmyReco/moyen_orient/Iraque/vehicules_lourds/T-55_Armoured/T-55_Main_Battle_tank_Iraqi_18.jpg

Od pol roku morduje sie z modelem tego pojazdu i przez ten caly czas sadzilem ze zobacze go w DC :D.

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 02:10 

mi w DC brakuje amerkańskich dział przeciw lotniczych, mogli by dac SCUD'a z głowica biologiczna lub chemiczna, atomową łódź podwodną, irak wyposażyc w jakiś ciężki bombowiec (bodajże Tupolwa) ale ogulnie DC jest super. :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 02:15 
Moderator forum

FIDZIO napisał(a):
mi w DC brakuje amerkańskich dział przeciw lotniczych, mogli by dac SCUD'a z głowica biologiczna lub chemiczna, atomową łódź podwodną, irak wyposażyc w jakiś ciężki bombowiec (bodajże Tupolwa) ale ogulnie DC jest super. :D

1. dziala ployt sa np. vulcany, jest tez m163, mogliby jescze dodac mobilne wyrzutnie Chapparel

2. scud z chemiczna ? :) buheehehe w sumie niezly pomysl, efekt moglby byc podobny do napalmu w EOD ale musieliby tez dodac maski przeciwgazowe jako dodatkowa bron :D jak na komende "maski wloz" nie zdazysz zmienic broni i uzyc maski zaczynasz sie powoli rozpuszczac a plucka juz nie sa te same co kiedys ;)

3. a po co atomowa lodz podwodna ? ;) bedzie Ticonderoga Class z Tomahawkami, to powinno wystarczyc :)

4. a ciezkich bombowcow to irakijcy raczej nie mieli

Ostatnio edytowano 3 sty 2004, 04:38 przez Holman, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 02:22 

z tymi działami p/lot to chodzi mi o stacjonarne ktore przy bazach są i takze na lotniskowcu ;)a z cięzkim bombowcem to przesadziłem ale ZSRR mogłby pozyczyc do DC jakiegos wiekszego bombowca :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 04:44 
Moderator forum

to znaczy moze inaczej powiem, mieli ciezkie bombowce ale w momencie wybuchu wojny nie byly juz one raczej w sluzbie albo byly juz tylko atrapami z powodu braku czesci zamiennych

Tupolev TU-16 Badger
Type: missile launch platform

Obrazek

Tupolev TU-22 Blinder
Type: supersonic stand-off missile carrier

Obrazek

no i mogliby dozbroic Gazelle w rakiety ppanc HOT, milo by bylo jak by sie pojawily takze Su-22 Fitter i MiG-25 Foxbat 8)

zobaczcie jakie ******* malowanie ma iracki Blinder ;) no tak ale jesli one sie pojawia to przeciwwaga bedzie B-1B Lancer :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 05:47 
Oldboy Battlefield.pl

HOKUMA!!!! Hokuma... :roll: (1 os)
i AH64 moze sie zwijac...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 06:27 

Bez jaj Okota! :) Ka-50 nie jest nawet w pelni uzywany przez Rosje (jakies 15-18 sztuk), a Ty chcesz go dac Irakijczykom :lol: . Poza tym Ka-50 to lipna technologia... Co z tego, ze dzialo z BMP-2, jak moze ostrzeliwac cele tylko po prawej burcie helikoptera? :?. Dlatego po modernizacji Mi-24 (do bodaj standardu W) chca wprowadzic Mi-28N (Havoc w kodzie NATO).

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 11:40 

Wozu napisał(a):
Bez jaj Okota! :) Ka-50 nie jest nawet w pelni uzywany przez Rosje (jakies 15-18 sztuk), a Ty chcesz go dac Irakijczykom :lol: . Poza tym Ka-50 to lipna technologia... Co z tego, ze dzialo z BMP-2, jak moze ostrzeliwac cele tylko po prawej burcie helikoptera? :?. Dlatego po modernizacji Mi-24 (do bodaj standardu W) chca wprowadzic Mi-28N (Havoc w kodzie NATO).

Wozu fajnie się to czyta ale mógłbyś mi (i nie tylko) to narysować ? Doceniam Twój zasób wiedzy dotyczącej sprzętu, ale dla laika to te literki i cyferki robią odwrotne wrażenie :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 12:07 
Moderator forum

Raix napisał(a):
Wozu napisał(a):

Wozu fajnie się to czyta ale mógłbyś mi (i nie tylko) to narysować ? Doceniam Twój zasób wiedzy dotyczącej sprzętu, ale dla laika to te literki i cyferki robią odwrotne wrażenie :)

mnie sie swietnie czyta :), z tymz ze irakijczycy nie mieli ani Hokuma ani Havoca ;)

Kamov KA-50 Hokum
Obrazek

Mil Mi-28 Havoc
Obrazek

IMO Havoc to lepsza maszyna do KILIM ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2004, 12:20 

czy ja slyszalem KILIM :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2