Witam.
Faktycznie, DC 0.5 wniósł wiele nowego.
Oprawa dźwiękowa powala, oryginalne teksty irakijczyków powalają.
Biorąc pod uwagę ich oryginalność i autentyczność są "boskie".
Potwierdzę to co pisze Fenio; niestety skurczybyki podnieśli detale graficzne. Nie wszyscy mogą się raczyć pełnymi detalami. Dodatkowo serwery strasznie lagują. Nie było tego w wersji 0.4. Jeśli tego szybko nie naprawią ... będzie nieciekawie. Wczoraj od 21.00 trenowałem nowe zachowania w wersji 0.5. Więkoszść czasu na serwarach zza zachodniej granicy, niestety wiele kilim nie było udanych ze względu na wysokie pingi. Dodatkowo liczba pow. 32 graczy i nie dało się wykorzystywać taktycznie możliwości sprzętu. Nawet z R9500Pro, 2.2Ghz CPU, 1GB Ramu, łączem 256kb/s co jakiś czas są lagi. Może nie sprzętowe ale "na łączach".
Muszą to porawić, koniecznie. Dopiero po 01:00 w nocy serwer u Jankesów pozwolił na pene "rozwiniecie skrzydeł" i spadł do poziomu 15-20.
Co do samych zmian w 0.5 jest ich wiele.
Teraz już nie wystraczy wejśc na ogon byle jakiemu "skrzydlakowi" i nacisnąć spust FIRE. Zwiększyli skill zestrzeleń, czuć wyraźną różnicę.
Martwi mnie fakt, że zjechali na manewrowości Mig-29go.
F-16 robi z nim co chce, bez względu na umiejętności pilota.
Zauważyłem to na rewelacyjnej mapie No Fly Zone.
Faktycznie, bardzo przemyślana mapa.
Chmury nie są genialne, ale dają wspaniałem wrażenie.
Maszyny F-15, F-16 vs Mig29 i Mirage.
O ile Ci pierwsi zostali bez zmian względem zachowań zgodnych z wersją 0.4 o tyle Mig-owi zabrano z przyspieszenia i wydaje mi się, iż lekko jest dociążony. Zrównywałem sie niejednokrotnie w wyniku konfrontacji celem wykonania KILIM z F-16 i zauważałem dziwną rzecz, mianowicie będąc już na minimalnej prędkości przelotowej, siedząc twardo na ogonie, minimalnie przed utratą nośności wyraźnie F-16 robił co chciał w kwestii manewrów. W wersji 0.4 w rękach sprawnego pilota z pełnym po zęby wyposażeniem był nie do pobicia nawet przez F-16 ... teraz jest zupełnie odwrotnie. Z szybkich zmian wyraźnie wyczułem zwiększoną wytrzymałość maszyn zwanych "śmigłowcami"
BTW: misje desantowe na El Alamein sławetnym Mi-8 są REWELACYJNE
Odnośnie "gąsienicowato-jezdnych" się nie wypowiadam, gdyż paliwo lotnicze jest mi bliższe.
Na koniec. Tak, są bugi graficzne. W No Fly Zone jedna flaga wisi w powietrzu