Teraz jest 21 lis 2024, 23:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sty 2005, 16:52 

Dzięki uprzejmości administratorów PifPaf, klan |KGW| mógł przez 2 godziny testować serwer BF42+DC_F ( DesertCombat 0.8 ) na serwerach i łączach PifPaf'u .

Testy wypadły bardzo pomyślnie :) .
Pingi "z Polski" poniżej 50 a nawet czasem 10 ms, najczęściej w zakresie 20-30. Serwer stabilny, nie lagował ani przez chwilę nie było żadnych Warning'ów. Goście z zagranicy mieli na serwerze pingi 40-160.
Po 2h trwania testów zdecydowanie można powiedzieć że serwery PifPaf.pl można polecać jeśli chodzi o jakość oraz stabilność łączy i serwera.
Do plusów serwerów PifPaf'u należy też dodać bardzo miłą, uczynną i solidną obsługę techniczną.

To były plusy ,a teraz minusy:
- administracja serwerem tylko przez RCON lub trochę kulawo działającą konsolę WWW . Konsola WWW jest zaprojektowana dla innych gier (CS , MOHA) i dlatego nie można mieć do niej zbyt dużo pretensji ... Administratorzy PifPafu poinformowali nas , że pracują nad lepszą współpracą ich konsoli WWW z BF1942. BFRM nie jest niestety dostępny a to z powodu tego, że BFRM nie chodzi na FreeBSD na których postawione są serwery PifPaf'u.
- RCON = shit :evil: Administracja przez RCONa jest dla prawdziwych hardcore'owców mających kod BF1942 w paluszku. Nie dla laików.
- ceny ... cena serwera prywatnego to 10 zł za slot, cena publicznego to 25 zł, co daje dla serwera 24 slotowego odpowiednio 240 zł i 600 zł. Płatne z góry przelewem bankowym.
Serwer publiczny nie wymaga chyba komentarza - Free For All ...
Serwer prywatny ZAWSZE musi być zahasłowany. Umożliwia przeprowadzanie treningów klanowych, sparingów z innym klanem i oczywiście meczy ligowych TYLKO klanowi który jest właścicielem serwera. Niedopuszczalne jest WYPOŻYCZANIE serwera innemu klanowi na treningi, sparingi i mecze. Niezastosowanie sie do tej zasady spowoduje zamknięcie serwera i wypowiedzenie umowy najmu (na skutek złamania tej umowy przez klan) bez zwrotu poniesionych opłat.

Alternatywą dla zakupu serwera na miesiąc jest zakup serwera na godziny. Ta usługa nazywa się JET. Serwer JET jest jak serwer Publiczny – nie wymaga hasła, mogą grać na nim wszyscy którzy się wbiją. Serwer wypożycza się na minimum 1h. Wypożyczenie kosztuje 60 groszy za slot/h czyli np. za serwer 20 slotowy na 2h mecz ligowy zapłacilibyśmy 60 groszy*20 slotów*2h=24 zł. Za serwer JET można płacić przelewem bankowym lub SMSem. Więcej o tej usłudze na stronie http://www.pifpaf.pl/.

Podsumowując. Serwery PifPaf można polecać jako bardzo solidne platformy dla klanów do rozgrywania sparingów i meczy. Cena stanowi pewne ograniczenie, ale jeśli wziąć pod uwagę, że za 20 zł od osoby (klan 12 osób , serwer prywatny 24 sloty) można mieć bardzo solidny "dom" dla Klanu, pomysł jest wart zastanowienia. Jeśli nie straszna wam administracja przez RCON serwery PifPaf można polecać klanom sceny BF1942.

|KGW| Splawik_pl

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 17:48 

No GJ chłopaki strajcie sie to moze wam zasponsoruja server :wink:

BTW: Klan Hussaria ma tez w PifPafie serverek i sie kiedys pytałem Biepia czy server menagera używa aon powiedział że tylko ma obsługe tak prymitywna jak w CS. Pingi sa na PifPafach super od 10 do 35 mi chodzą :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 17:57 

Tołdi napisał(a):
No GJ chłopaki strajcie sie to moze wam zasponsoruja server

Sponsoring nie wchodzi w grę :( nie przy obecnym stanie rozwoju wirtualnej rozrywki w tym kraju ... może za 5-10 lat coś się ruszy i bedzie tak jak na "zachodzie" :?:

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 20:42 
Oldboy Battlefield.pl

TO BYŁA REKLAMA
oplate za ta reklame prosze przeslac aivowi
oplata jest zmienna i zalezy od ilosci odslon tematu wiec prosze sie skontaktowac z aivem w celu dokladnego oszacowania kosztow
dziekuje za uwage.

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 20:44 
Oldboy Battlefield.pl

a teraz powiem od siebie ze na wczorajszym meczu pifpaf tak lagowal potwornie ze nie dalo sie grac, a co chwila kogos wywalalo no i serwer wywalil sie po pauzie - nie po kilku pauzach ale 2 min po.
a 600zl za otwarty serwer... coz... rokefelerowie zglaszajcie sie na rekrutow...
kosmiczna cena...

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 20:49 

Okota napisał(a):
TO BYŁA REKLAMA
oplate za ta reklame prosze przeslac aivowi
oplata jest zmienna i zalezy od ilosci odslon tematu wiec prosze sie skontaktowac z aivem w celu dokladnego oszacowania kosztow
dziekuje za uwage.

okota bujaj sie na drzewie. jeżeli to jest reklama to niech aiv ciebie pirewszego skasuje za reklamowanie multimedii i innych asterów. Server jak każdy inny. A że brakowało takiego opisu firmy/serverów przez nią hostowanych to już nie moja wina. Co ma pozatym aiv i Battlefield.pl do hostowania serverów do gry ? chyba że poza domenami czymś jeszcze się tu dzieli. Rozumiem Twoje zagranie jak byśmy tu pisali o innym forum, czy vortalu o grach ale o serverach z którymi w tym nienormalnym kraju kiepsko ....
Oświeć nas drogi megamoderatorze i rozwiń swe myśli czym że się kierowałeś pisząc że aiv powinien skasowac nas za reklame ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 20:51 
Oldboy Battlefield.pl

:arrow: "commercial presentation"

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 20:54 

Okota napisał(a):
:arrow: "commercial presentation"

LOL aleś mnie rozbawił
zerknij sobie do działu servery pierwszy temat jaki sie tam pojawił http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=5868

i co tu jest commercial ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 21:03 
Oldboy Battlefield.pl

ten post wlasnie o pifpaf gdzie padaja ceny dokladne, opisy jak uzywac...
i nie wiem czemu porownujesz to do postu najemnika.. ja jakos tam nie widze cennika za podlaczenie do sieci kablowej anie za uzytkowanie kablowki i netu...
roznica jest powiedzialbym znaczaca.
jeszcze cos wyjasnic?

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 21:07 

okota ales Ty fajny jest, inny temat, to samo forum
http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=8412

bcj napisał(a):
artih napisał(a):
Jelcyn ... chodzi o serwer PifPaf'a :?:
Także planujemy zakup na conajmniej 2 miesiace w PifPaf'ie ... taki problem jest z obsługą ich serwera :?: :(

Olejcie pif-pafa - sa dosc drodzy, dla porownania cenowo:

3 miesiace, serwer 21 slotow (tak aby dalo sie zagrac 10 vs 10 + admin)

Pifpaf - 665zl

Gamesnel 3 miesiace, serwer 22 slotow - 629,87

Game Hosting 3 miesiace, serwer 32 sloty - 539,28

A pingi.. na Holenderskich serwach sa na poziomie 30-40ms dla nas, zagraniczni przeciwnicy beda miec podobnie - tak wiec 0 klopotow :)

coś jeszcze ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 21:13 
Oldboy Battlefield.pl

:lol:
ale mnie rozbawiles...
jeszcze poszukaj moich postow jak polecam myszke microsoftu i joya saiteka! :lol: :lol: :lol:
i mowisz ze te podane przez ciebie posty so identyczne z waszym o pifpafie?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 21:25 

okota albo jesteś głupi albo nie znane ci są problemy tej sceny.
Post spławika miał na celu pokazanie co oferuje rodzimy dostawca serverów do gier. Jak weźmiemy w testy game-hostinga to pewnie i dla nich taki post się walnie. Póki co wydaje mi się że:
1) temat jest potrzebny bo żaden klan nie jest w stanie dobrz działać bez własnego servera.
2) porównania były są i będą czy Ci sie podoba czy nie.
3) jest to chyba pierwszy tak szczegółowy opis możliwości serverów na tym forum.
4)gdzie masz napisane że na tym forum nie można reklamować czegokowlwiek nie wspominając juz o rzeczach związanych z BF a servery do gry jak by nie było są związane.
5) z reklamą miało to tyle wspólnego że aż strach sie bać.
Jeżeli jest zapis o którym pisze w 4 to ... poco było zakładać działke servery ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 21:35 
Oldboy Battlefield.pl

1- zawsze wszyscy na tej scenie pozyczali sobie serwery
2- to nie bylo porownanie a jak juz napisalem podanie oferty pifpaf
3- nie opis " możliwości serverów na tym forum" o opisie mozliwosci serwerow pifpaf jest raczej moj post o wczorajszym meczu na tym serwerze gdzie kazdy narzekal na lagi i disconnecty
4- korespondencja wlasna oraz wytyczne aiv-a
5- :shock: buuu boje sie... czego tylko..
dzial serwery jest stworzony po to zeby wlasnie w tym dziale informowac o serwerach klanowych o tym co sie na nich dzieje i tam zglaszac wszelkie problemy zwiazane z ich funkcjonowaniem oraz zasadami zachowaniem banami i wszystkimi zeczami zwiazanymi z funkcjonowaniem sewera takimi jak, czasowe zmiany ip, wylaczenia z uzytkowania, zmiany map packow itd itp..

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 21:54 

Okota napisał(a):
1- zawsze wszyscy na tej scenie pozyczali sobie serwery

może i tak, Nam nigdy nie było tego zasmakować, bo nikt inny w DC nie gra i od zawsze byliśmy skazani na swoje. Choć sam kilka razy oferowałem null'a innym klanom w potrzebie to jednak pozwól, że WSZYSCY dla mnie nie istnieje bo póki co mówimy o DC.

Okota napisał(a):
2- to nie bylo porownanie a jak juz napisalem podanie oferty pifpaf

jak już pisałem pojawi sie pewnie i game-hosting, a to już będzie porównanie

Okota napisał(a):
3- nie opis " możliwości serverów na tym forum" o opisie mozliwosci serwerow pifpaf jest raczej moj post o wczorajszym meczu na tym serwerze gdzie kazdy narzekal na lagi i disconnecty

niewiem o czym ty do mnie, ja wczoraj od wieczorkiem dobre 4h grałem na wyżej rzeczonym serverze i w 20 osób był cud miód. Więc może konfig był zły bo sama sieć w sobie problemów raczej nie miała.

Okota napisał(a):
4- korespondencja wlasna oraz wytyczne aiv-a

szkoda że nie ma tego w zasadach forum. Bo ciekaw jestem do ilu zdań coś jest opisem a po wyżej ilu jest "commercial presentation"

Okota napisał(a):
5- :shock: buuu boje sie... czego tylko..

problemy egzystencjalne to już chyba poza tematem serverów ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 sty 2005, 23:50 

O rany ... :( nie sądziłem, że tak się to rozwinie ...

OKOTA: nie podoba się mój post ? jesteś moderatorem, pośli post do piachu a mnie zbanuj, albo upomnij mnie taktownie na kanale prywatnym tak jak to mają w zwyczaju osoby kulturalne.

RAIX: nie rzucaj grochem o ścianę

Dziękuję wszystkim za uwagę.

Robert "Spławik" Pławiński
|KGW| Splawik_pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2