Chciałem przedstawić pewien poradnik mojego autorstwa dotyczący pewnego buildu którym trochę pogrywam. Dotyczy on trzech broni:

Jednakże zaznaczam na starcie:nie jest to build na każdą mapę i tryb!! Jednakże po jego opanowaniu można naprawdę wiele.
Jakie dodatki i perki?
Bierzemy Recona - z uwagi na miny zbliżeniowe i c4.
Broń gł: dowolna z 3 powyżej
Broń dod: wg. uznania - ja zawsze biorę colta z IIwś
Do tego bierzemy obowiązkowo pociski 12 mm oraz ja biorę am magnum.
Perk do pojazdu dowolny.
Jak grać?
Ja gram tylko gorączkę i muszę powiedzieć,że najlepiej ten build sprawdza się w defensywie. Szczególnie na porcie valdez i laguna presa. Do atakowania też niezły,ale na nie każdej stacji.
Musimy nauczyć się odpowiednio poruszać. Wbrew pozorom NIE jest to build rambo. Ważne jest chowanie się za przeszkodami i umiejętność zajścia czołgu od tyłku i zaaplikowania c4.
Jest to build także niejako do "campienia" . Korzystamy z min zbliżeniowych w gęstych fragmentach mapy i stojąc za jakąś osłoną siekamy miśków z shotguna.
Nie bójmy się strzelać na dalekie odległości. Tym cudem można ściągać snajperów. Okazuje się że to nie an94 jest najlepszą snajperką bojową :P
Używajmy c4 i zastawiajmy pułapki na piechotę. (koło stacji lub w gęstych fragmentach)
Gdy dochodzi do bezpośredniego starcia i shotgun zawodzi - używajcie broni dodatkowej.
A oto mój wynik takiego meczyku 4fun :P (port valdez)

Polecam build ze względu choćby na to,że można wykonać parę fajnych wyzwań, a radość ze ściągnięcia snajpera z końca mapy - bezcenna :P
P.S.
Tutaj koleś obrazuje o co mi chodzi :
http://www.youtube.com/watch?v=plPVE-z4eck