===Tomy===[PL] napisał(a):
budez napisał(a):
mam ten sam problem z keyem kupilem na kontagier.pl/ napisalem do nich maila z tym zobaczymy co odpisza
Niestety prawda jest bolesna - wszystkie kanały dystrybucji poza oficjalnymi czyli EA Store, GameSpace oraz Steam (pomijając zakup wersji pedełkowych) wg EA są "nielegalne".
Szkoda, że firmy oferujące klucz przed i po premierze nie informują o tej kwestii swoich klientów.
Zażądaj zwrotu gotówki wg niezgodności towaru z umową zakupu - nowy klucz nie da Ci pewności bezproblemowego działania.
Swoją drogą znam ten sklep i sam już mam przygotowane odpowiednie pismo
Nie prawda, sam sprzedaję klucze na allegro(nie jestem sprzedawca tego sklepu), jeśli podczas zakupu dostaje się skan klucza to nie ma mowy, aby cd-key był kradziony. Kupuje sie je po prostu za granicą gdzie gry są o wiele tańsze i są to wersje pudełkowe(zrobione jest zdjęcie tego pudełka wraz z kluczem). Radze wysłać do EA mail'a wraz ze zdjeciem, aby wyjaśnili sprawę. Raczej nie trzeba wspominać, że kupowało się na allegro, ponieważ nie jest to autoryzowany sklep(na tej samej zasadzie mogą Ci odmówić wygenerowanie nowego klucza jeśli kupiłeś od kogoś używaną grę)