Teraz jest 21 lis 2024, 23:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 wrz 2005, 12:01 

Uoviecka napisał(a):
jesli sa slowa krytyki wobec Was to zamiast wyciagnac wnioski i poprawic sie a PRZYNAJMNIEJ UZASADNIC swoje posuniecie kasujecie watek.

lub jak widać grozicie banem (bananem ??)
To jest forum, na którym się DYSKUTUJE, a ja swoim poprzednim postem poprostu z jako takim humorem przyznałem mu rację.

PostNapisane: 16 wrz 2005, 12:04 
Moderator forum

teddy_beer_maniac napisał(a):
Uoviecka napisał(a):
jesli sa slowa krytyki wobec Was to zamiast wyciagnac wnioski i poprawic sie a PRZYNAJMNIEJ UZASADNIC swoje posuniecie kasujecie watek.

lub jak widać grozicie banem (bananem ??)

Co w Twoim przypadku jest za niska kara za robienie burdelu i niezrozumienie rzeczowej krytyki Twojej osoby. Naprawde spamujesz!

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 12:04 
Moderator forum

@Mayek to nie burdel z działami, lecz brak konkretnych wytycznych dla moderatorów powodują takie zamieszanie. Reszta na privie.

@Uoviecka. Całkowicie niepotrzebnie się unosisz i być może z racji "skrzywienia zawodowego" niejest mile przez ciebie widziane kasowanie czy przenoszenie wątków, niemniej w dalszym ciągu twierdzę iż moderator który przeniósł Twój wątek podjął słuszną decyzję.
Za skasowanie tematu i identycznej treści odpowiadam wyłącznie JA, dziwi mnie tylko że sam będąc administratorem sięgasz po takie metody jak spamowanie działów aby cokolwiek osiągnąć.
Skoro masz zastrzeżenia do obsługi, do tego celu służy właśnie dział "Uwagi do redakcji/obsługi boarda" z którego nie zostanie Twoj temat usunięty.. bo niema do tego żadnych podstaw.

BTW. chciałbym jeszcze poprosić na priva o wyjaśnienie "buty i pychy" pod moim adresem.
pozdrawiam cooler_pl

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 12:29 
Moderator forum

A tak swoja droga to ciekawy temat do rozwazan jest :D
Odkad jestem na forum co jakis czas pojawia sie grupa albo jeden "czlowiek reforma", ktorego hasla brzmia: "wy robicie zle ja wiem jak zrobic zeby bylo lepiej". Teraz podchodze juz do takich ludzi z nastrojem lekkiego rozbawienia, ale wczesniej wywolywal sporo kontrowersji i nawet 50stronicowe obrzucanie sie blotem :D
Do czego zmierzam? Ano do tego, ze zazwyczaj ludzie tacy, nawet po wprowadzeniu w zycie zaproponowanych przez nich zmian, baaardzo szybko opuszczali nasze zacne grono :D Ja juz traktuje takich jak lekki powiew buntu przeciw "wladzy absolutnej moderatorow". ;)
A na Twoja wypowiedz Uoviecka mam do powiedzenia jedno:
Nasze kochane forum jest prowadzone przez ludzi z zasadami i takich, ktorzy nigdy nie przedkladaja siebie nad uzytkownika, chyba, ze prezentuje poziom Miska Blachy. Wiem bo sam ich wybieralem. Kwestia problemow organizacyjnych jest i zostanie rozwiazana mam nadzieje w najblizszym czasie. A jak na razie to mozesz byc szczesliwy, ze jest gdzie postowac, bo gdyby nie ci ludzie poswiecajacy swoj cenny czas zeby utrzymac tu spokoj i wogole utrzymac ten "twor" jakim jest bf.pl, to strona dawno juz by zniknela, a z nia forum. Jesli chcesz dokladniejszych wyjasnien zapraszam na priv.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 12:38 

hmmm jeśli tak się zastaniwić i obejrzeć, przeróżne fora, to jest to taka święta wojna, admini i moderatorzy czepiają się userów o debilne posty a userzy adminów i moderatorów o debilne zasady/pomysły itp. itd.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:11 

Dobra kapuje wasze zasady wszytko gra itd. Ale powiedzcie mi po jaką cholere przenieśliście temat o TeamKillach, BaseCamperach i innych oraz Ciekawe zabicie wroga z działu BF2 Ogólne choć BFa2 to dotyczyło do HP?? Tylko na te pytania mi odpowiedzcie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:15 

i czemu zamknęliście temat o teamkillach, zamiast napisać że robią totalny offtopic i kazać wrócić do tematu.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:29 

teddy_bear_maniac - naprawdę taki jesteś czy udajesz? Opanuj się człowieku, a jak nie to pamiętaj, że nic Cię tutaj nie trzyma...

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 13:49 
Moderator forum

i czemu zamknęliście temat o teamkillach, zamiast napisać że robią totalny offtopic i kazać wrócić do tematu.

Powyższe tematy zostały zamknięte .. ponieważ moderator podjął taką a nie inną decyzję.
A wszelkie upominania oraz prośby do niektórych niereformowalnych forumowiczow odbijaja się jak groch od ściany, więc nie dziw się że tematy w ktorych 80% to spam są zamykane.
To jest forum, na którym się DYSKUTUJE...

Tak właśnie jest jak mówisz, jedyne czego oczekujemy to dyskusja w TEMACIE a nie wyrwane z kontekstu uwagi, własne przemyślenia na temat skarpetek założyciela tematu bądź inne równie bezsensowne posty mające na celu zabicie nudy lub zwiększenie ogólnej ilości postów ich twórców.
Jak już napisałem nasze forum to nie jest IRC lub GG, jeśli ktoś ma problemy emocjonalne gorąco zapraszamy na czat.onet.pl.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 16:20 

Cooler oto przyklady buty i pychy:
Cytuj:
Jakbys nie zauwazyl to jest forum o serii Battlefield a nie tweak.pl

Cytuj:
ponieważ moderator podjął taką a nie inną decyzję

Cytuj:
"porozmawiać" sobie mozesz na GG,

Cytuj:
Jesli masz zamiar dyskutować z zasadami panującymi tutaj

... to spier.... (dokonczenie cytatu w moim wolnym przekladzie)

Do tego bezdyskusyjnosc decyzji ...
(dogmat o nieomylnosci dotyczy tylko papieza)
Problemy emocjonalne uczestnikow to nie Twoja sprawa.

Co w sumie przeklada sie na to co napisalem w moim poscie, czyli
"morda smarkaczu",
"mojsza racja jest bardziej mojsza niz twojsza",
itd.
Mam sie powtarzac ?

Jedna kwestie z powyzszych rozwine:
tweak.pl odsyla na strone battlefield.pl ...
Moja maszyna byla niezle podkrecona i dzialala bezproblemowo zanim uruchomilem BF2, potem zaczely sie klopoty i musialem dokonac dodatkowych przerobek sprzetu i dostrojen systemu aby odzyskac stan 100% stabilnosci.
Stad wniosek, ze ogolno-tweakerskie forum nie jest kompetentne w zakresie dostrajania do BF2.

Kropka.

Pozdro ...

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 16:42 

Zeby nie bylo, ze tylko narzekam bezproduktywnie krytykujac czyjas prace dodam jeszcze drobiazg praktyczny.
Ludkowie piszacy jakies niepowazne rzeczy sa bardzo szybko do zdyscyplinowania.
Mozna nalozyc na nich niski limit postow (np. 5 tygodniowo) i zmniejszac go w razie potrzeby.
Inny mechanizm mozliwy do zaproponowania to "czysciec" - posty od oznaczonych osob (czyt. tych ktorzy sie narazili) najpierw trafiaja do kolejki i czekaja na akceptacje moderatora.
Jednoczesnie tygodniowa karencje nowozalozonych kont bez mozliwosci slania postow.
Jestem przekonany, ze swiadomosc takich sankcji (w niektorych przypadkach koniecznych do uzycia) skutecznie zniecheci do pisania delikatnie mowiac zarcikow.
Ci ktorzy pisza rzeczy powazne lub przynajmniej przemyslane na pewno do mechanizmu limitujacego nie wpadna.

Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:53 
Moderator forum

Forum i BF nie jest całym naszym życiem. Gdyby chcieć wprowadzić twoje pomysły w życie, moderzy musieli by spędzać na nim sporo godzin, co jest niewykonalne. Zamiast zaproponować coś konstruktywnego, jak dodanie przyklejonego tematu w hyde parku cy cuś rozpoczołeś dziecinne wrzaski we wszystkich możliwych miejscach - miało nas to zachęcić do rozmów z tobą? Takimi zagraniami nic nie zyskasz a jedynie stracisz bo zapadniesz w pamięć nie jako Łowiecka która udziela fajnych porad tylko ta, która wszczyna burdy na forum.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 17:56 
Moderator forum

Uoviecka, jasne..
a teraz mi powiedz dlaczego uważasz że twoja zdawkowa porada winna znaleźć się w dziale Ogólne, gdyż tak naprawdę oto ci chodzi, przeniesienie twojego tematu jest powodem dla którego zacząłeś SAM spamować forum.
IMO dział Problemy Sprzętowe lub Hyde Park jest najodpowiedniejszy i powinno być dla Ciebie jako doświadczonego adminstratora/moderatora naturalne umieszczenie tematu we właściwym dziale.
Temat zawiera jedynie mgliste zapewnienie o przyspieszeniu działania gry, co z nią samą niema kompletnie nic wspólnego, nie omawiasz w nim nic związanego z treścią gry.
Na jakiej więc podstawie uważasz ze Ty masz rację a nie obsługa forum ?
Czy na podstawie wspomnianego juz wcześniej wieku ? niema między nami szczególnej różnicy wieku i nie widze powodu dla ktorego 10 moderatorów miałoby słuchać głosu 1 nieznanej osoby twierdzącej że właśnie TA i TYLKO ta osoba ma rację.
Wybacz, ale takie metody do mnie nie przemawiają, i jak wspomniał Hynol z całą pewnością nie zapadną w pamięci jako przyjemne.

PS.
Mody o których wspomiałes znajdują się na liście zmian które zostaną poczynione, zostaną uruchomione najszybciej jak to tylko możliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 18:45 

Cooler,

Umiescilem swoj post w "Problemy" lub "Problemy sprzetowe" nie pamietam dokladnie ale na pewno nie w "Ogolne".
Najprawdopodobniej w "Problemy" gdyz na glownej stronie "battlefield.pl" dzial "problemy sprzetowe" nie istnieje. Jest tak:
Kod:
BF: 2   
    - Ogólne
    - Problemy
    - ClanBase
    - Serwery
    - Mody/Edycja

Rzeczywiscie nie dotyczy gry jako programu, logiki itp. dlatego wrzucilem do "problemy*" a nie "Ogolne". Wiaze sie natomiast z kilkoma problemami z ktorymi mozna sie zetknac w trakcie uzytkowania BF2 i powinien sie znalezc na tym forum bo wlasnie tutaj gracze najpierw szukaja pomocy. Prawda ?
Powodem rabanu jaki podnioslem bylo po prostu wykasowanie postu z krytyka przesuniecia z "problemy*" do HP. To ze zrobilem rodzaj crossposta piszac w trzy miejsca na raz sluzyc mialo li tylko temu aby zwrocic uwage na takie nielogiczne przesuniecia.
Wiek, jak juz pisalem nie ma specjalnie znaczenia.
Poza tym - nie twierdze ze ja mam wylacznosc na racje. Post z krytyka przesuniecia do HP byl proba uzyskania uzasadnienia takiego ruchu.
Oczekiwalem argumentow - dostalem plaster na usta ...
Przesuwanie postow rzecz normalna (np. "AGP APERTURE ... " http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=12031)

Pozdro,

Edit:

PS. A post o tunowaniu XP byl o tyle istotny, ze oprocz nadania wiekszej plynnosci w grze poprawia prace punkbustera i niektorych sterownikow.
Nie chcialem tam straszyc ludzi ale kilka slow w jednym pliku a zmiany sa bardzo glebokie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2005, 19:03 
Moderator forum

Skoro umieściłeś temat w dziele Problemy to na upartego mógł tam też zostać, najwyraźniej miałem błędne informacje (trafiłem już na środek zamieszania) :).
Zgadza się również że działu Problemy Sprzętowe niema na stronie głównej, jak widzisz jest tam niewiele tematów ze względu nato iż ma on raptem 2 dni.. zaś te które tam są i do niego pasują zostały poprostu przesunięte z innych działów tuż potym jak powstał.
To samo dotyczy wspomnianego przez Ciebie tematu "AGP ..." równiez został przunięty do nowego, bardzije pasującego działu.
Wszystkie obecne jak i przyszłe działania mają na celu wyłącznie uporządkowanie naszego forum. Dlatego nic dziwnego w tym, iż w ciagu ostatnich kilku dni wątki zmieniają miejsce, jest to nieunikniony proces modyfikacji forum.
Nikt nie przykleja Ci plasra na usta ani też nie oczekuje milczenia, wprost przeciwnie, bardzo chętnie wysłuchamy uwag.. notabene poto jest dział w którym teraz piszemy, jednakże nie prowadzi się dyskusji w formie krzyku bądź wyrzutów ... mamy świetny słuch i naprawde ciche, ciepłe słowa zapadają w pamięć daleko bardziej niżeli wykrzykiwane epitety.

Pozatym.. "porządek jest wyłącznie tam gdzie nic się nie dzieje" :-)

pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2