Teraz jest 18 lis 2024, 16:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 338 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sie 2010, 01:17 
Moderator forum

gladky napisał(a):
szymon08 napisał(a):
Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum:
Cytuj:
To ostrzeżenie dotyczy następującego postu: viewtopic.php?f=106&p=514268#p514268.

BF.pl to nie konfesjonał, za cheaty tym razem tylko ostrzeżenie.

takie info mam ..... jakie cheaty ?.... ja nie widze aby złamał regulamin .... poza tym jednym słowem niekontrolowanym i za to jak bym wyłapał to rozumiem , ale cheaty ?

Przecież chyba jasną wiad. dostałeś na PM?
Ostrzeżenie za złamanie regulaminu: Zasady ogólne: pkt. 2e

PostNapisane: 10 sie 2010, 08:38 
Moderator forum

Cytuj:
Teraz lekko mnie przyszokował kolejnym warnem dla Ciebie Yoss.

Oczywiscie, moderator jest ten zly Yossarian ten dobry, a posty takie jak ten
Cytuj:
ten pedalski temat ma inny dzial, fjuty mierzcie tam

zasluguja na pochwale, a nie ostrzezenie...

Podobnie jak 3 albo 4 inne posty spamujace w owym temacie apropo zadan Yossariana co do wspomnianego tematu, mimo wyraznej informacji od moderatora co do decyzji w tej sprawie.

PostNapisane: 10 sie 2010, 08:59 

Nie czytałem wszystkiego co napisał Yoss - tak szybko kasowałeś jego posty.
Za to skasowanie postów zgłoszonych do moderacji z prośbą o ukaranie Gabcia to jak dla mnie ukrywanie dowodów złamania regulaminu forum - tym bardziej, że nie zareagowałeś na to co napisał. Wprost przeciwnie ponownie przeniosłeś topic do działu ogólne, pomimo iż ktoś wcześniej przniósł go do właściwego działu forum poświęconego dyskusji o rozgrywkach ligowych i turniejowych.

Czyli wszystko zgodnie z życzeniem Pana Gabcia. Pomijam fakt, ze twoja decyzja moderatora jest niezgodna z wcześniejszą decyzją moderatora. Więc która decyzja moderatora jest ważniejsza, ostateczna i wiążąca ? Można się w tym wszystkim pogubić.

Zauważ proszę, ze Pan Gabcio (PchajDywan) obrażał nie tylko mnie ale również 90% sceny tej gry bo czy tego chce czy nie wszyscy gracze do niej należą - nie tylko uklanizowani.

PostNapisane: 10 sie 2010, 09:05 
Moderator forum

Temat gabcia przenosilem tylko ja. A przynajmniej ja przenioslem go do innego dzialu i po tym jak wspolnymi silami zrobiliscie z niego piaskownice, po usunieciu wszystkich postow nie na temat, przenioslem go z powrotem.

Powiedz mi dwie rzeczy, czemu w ogole odpowiadales gabciowi i ciagnales temat zamiast po prostu zglosic to moderacji? Czemu o ukaranie go zwrociles sie do 1 konkretnego moda (zupelnie przypadkiem zapewne znajomego) a nie napisales tego chocby w tym dziale? No chyba, ze co do 2 pytania jestem w bledzie, wtedy bede wdzieczny jesli mnie z niego wyprowadzisz.

PostNapisane: 10 sie 2010, 09:18 
Zbanowany

Faktem jest, ze powinien on byc tam gdzie cale klany i esporty. A to, ze gabcio po sportowemu sie nie zachowuje - chociaz namolnie stara sie nas zainteresowac esportami w bc2, powinno byc nagrodzone. Tzn powinien wiedziec, ze fair play i kultura osobista to jedna z podstaw sportu w tym tego e takze.
To, ze napisalem o pedalskim temamcie podtrzymuje! Bo jak inaczej okreslic to co napisal autor owego tematu? caly ten 'zgielk' powinien zniknac z ogolnych bc2. Napisany zostal w tym dziale z premedytacja zeby wzbudzic zainteresowanie, czyms, co jest np dla mnie marginalnym zjawiskiem.

PostNapisane: 10 sie 2010, 09:46 

Carnophage[PL] napisał(a):
Temat gabcia przenosilem tylko ja. A przynajmniej ja przenioslem go do innego dzialu i po tym jak wspolnymi silami zrobiliscie z niego piaskownice, po usunieciu wszystkich postow nie na temat, przenioslem go z powrotem.

Powiedz mi dwie rzeczy, czemu w ogole odpowiadales gabciowi i ciagnales temat zamiast po prostu zglosic to moderacji? Czemu o ukaranie go zwrociles sie do 1 konkretnego moda (zupelnie przypadkiem zapewne znajomego) a nie napisales tego chocby w tym dziale? No chyba, ze co do 2 pytania jestem w bledzie, wtedy bede wdzieczny jesli mnie z niego wyprowadzisz.

dziwne pytania zadajesz jak na moderatora
po 1 - zauważ że pomimo zaczepnego i zbyt wulgarnego jak dla mnie w treści posta Gabcia, z pretensjami o to iż nowi (plus jeszcze kilka epitetów) gracze wymogli przeniesienie topica do IMO właściwego działu forum - odpowiedziałem mu po przyjacielsku - nie tylko nowi stary wiarusie :) podałem link do swojego starego konta ( szczegóły w screenach)
na co otrzymałem stek kolejnych wulgaryzmów, pomówień i oskarżeń tym razem skierowanych już bezpośrednio do mnie.
Naturalnie odpowiedziałem Gabciowi tłumacząc mu m.in że nie na obcym tylko na naszym serwerze itd itp - szczególy w screenach)

po 2 - posty zgłosiłem do moderacji z prośbą o ukaranie gościa i to nie do znajomego moderatora tylko przez przycisk do jakiegoś moderatora

efekt - usunąłeś "piaskownicę", nie zareagowałeś na wyraźne złamanie regulaminu forum przez Gabcia, przeniosłeś temat ponownie tam gdzie chciał Gabcio i tyle. W tej sytuacji rzeczywiście skontaktowałem się ze znajomym moderatorem i przedstawiłem mu dowody "zbrodni" ;). IMO chamstwo powinno być odpowiednio nagradzane.

A ty dalej usuwałeś nieprzychylne Gabciowi posty w tym mój z prośbą o ukaranie chuligana. Dopiero po tym skontaktowałem się z innym moderatorem.

PostNapisane: 10 sie 2010, 10:14 
Moderator forum

Bardzo zwinnie, musze przyznac, kolejny raz wykrecasz kota ogonem.

No to po raz ostatni, najbardziej prosto i doslownie jak potrafie:
Czyli wg Ciebie nie ma nic zlego w pisaniu postow nie na temat? (mowie, o Twoich postach, ktore zostaly usuniete z tematu gabcia)
Zupelnie naturalne jest zalatwianie rzeczy po znajomosci gdy oficjalna droga nie przyniosla skutku? (mowie, o zwroceniu sie do znajomego moda, w momencie gdy inny moderator nie przychylil sie do wniosku o ukaranie, a jedynie usunal posty, zwlaszcza, ze wtedy nie wiedziales kto to zrobil i nawet nie probowales sie tego dowiedziec lub tez porozmawiac skad taka a nie inna decyzja)

Pytanie troche poza tematem, ale jeszcze niedawno wyrazales zszokowanie ostrzezeniem dla Yossariana, wobec tego czy uwazasz, ze za posta o tresci:
Cytuj:
ten pedalski temat ma inny dzial, fjuty mierzcie tam
otrzymal on ostrzezenie nieslusznie?

Daleki jestem od bronienia gabcia, ale nie moge pojac skad w Tobie i Yossarianie takie parcie, zeby akurat ten watek z dzialu ogolne usunac? Nie wspomne juz o tym, ze wymyslono lepsze srodki do dyskusji na temat decyzji moderatora niz spam w watku, ktorego decyzja ta dotyczy (to akurat zarzut w kierunku Yossariana).

No chyba, ze rzeczywiscie nie masz sobie absolutnie nic do zarzucenia w kontekscie tematu gabcia, wtedy EOT z mojej strony bo i tak nie dojdziemy do zadnego konsensusu.

Ja stojac przed wyborem usunac posty i ukarac wszystkich ,ktorzy na to zapracowali lub tez tylko wyczyscic temat liczac na dojrzalosc dyskutantow, wybralem drugie rozwiazanie.

PostNapisane: 10 sie 2010, 10:57 
Zbanowany

U mnie parcie poparte jest tym, iz ten 'watek' nie lezy tematycznie w ogolnych. Po drugie czytales zapewne ile ch. gabcio wlepil w swojej wypowiedzi... sry: samo h.
Podstawa jest umieszczanie postow w odpowiednich dzialach. Zapewny gdyby gabcio napsial go w dziale esportow mial bym go w glebokim i nawet nie zwrocil na niego uwagi. Natomiast on zlamaml regulamin i spowodowal zywa acz nie calkiem sportowa dyskusje, co bylo jego celem. Mozna jasniej opisac to zajscie zebys to skumal? Chyba nie...
Oczywiscie calosc no offence.

I mam w glebokim powazaniu Team Polska czy jak to sie nazywa.... GRAM FOR FUN! Nie zycze sobie postow i tematow z lig na ogolnym. Dziekuje!

PostNapisane: 10 sie 2010, 11:04 

Nie wiem Carnophage[PL] czym sie kierowałeś w decyzji - ja osobiście poczułem się dotknięty epitetami Gabcia i Twoja decyzja w żaden sposób mnie satysfakcjonowała - a skoro się z nią nie zgadzałem skontaktowałem się z innym moderatorem z którym po prostu mam kontakt. Jeżeli nie potrafisz zrozumieć co dla dorosłego człowieka oznaczają publicznie rzucone oszczerstwa to sorry, mate... Nie próbuj rozwadniać istoty zdarzenia próbując zwalić winę na mnie.

To ze bronisz Gabcia aż bije po oczach.

Co do odwracania kota ogonem - to chyba dotyczy Ciebie a nie mnie

eot

PostNapisane: 10 sie 2010, 11:37 
Moderator forum

PavelZet napisał(a):
Nie wiem Carnophage[PL] czym sie kierowałeś w decyzji - ja osobiście poczułem się dotknięty epitetami Gabcia i Twoja decyzja w żaden sposób mnie satysfakcjonowała - a skoro się z nią nie zgadzałem skontaktowałem się z innym moderatorem z którym po prostu mam kontakt. Jeżeli nie potrafisz zrozumieć co dla dorosłego człowieka oznaczają publicznie rzucone oszczerstwa to sorry, mate... Nie próbuj rozwadniać istoty zdarzenia próbując zwalić winę na mnie.

To ze bronisz Gabcia aż bije po oczach.

Co do odwracania kota ogonem - to chyba dotyczy Ciebie a nie mnie

eot

Widzisz, dla mnie normalne jest najpierw probowac kontaktowac sie z osoba, ktora wydala niekorzystna dla mnie decyzje, a nie od razu zalatwiac sobie inna decyzje wykorzystujac znajomosci. To, ze probujesz ze mnie robic najgorszego moda forum jakos mnie nie rusza, zwlaszcza, ze kolejny raz milczeniem pomijasz slusznosc lub tez nie ostrzezenia dla Yossariana.

Dla Ciebie usuwanie spamu to bronienie gabcia, dla mnie konsekwentne czyszczenie tematu ze zbednych postow. Z reszta nie mam zadnego powodu, zeby traktowac go inaczej, pomijajac fakt, ze nawet go nie znam, to cala "scena" BC2 jest mi jednakowo obojetna. Dla mnie to co fajne w tej spolecznosci skonczylo sie juz dawno temu.

Szkoda, ze dopiero po fakcie okazuje sie, ze mozna normalnie rozmawiac (a przynajmniej probowac), nie trzeba spamowac i zalatwiac spraw za czyimis plecami.

Zebysmy mieli jasnosc, jesli chodzi o temat gabcia, dopoki jakis inny moderator z wylaczeniem mnie oraz Sokara, nie podejmie decyzji o przesunieciu go do innego dzialu, wszelkie posty nie na temat beda z niego usuwane - tak jak na przyklad zaraz zniknie post Yossariana zawierajacy jedynie cytat jego posta z tego tematu.

Zgodnie z zyczenie EOT rowniez z mojej strony. Jesli dalej cos jest niejasne zapraszam na priv.

PostNapisane: 10 sie 2010, 12:01 

Słuszność ostrzeżenia dla Yossariana ?

Z mojego punktu widzenia Yoss dostał warna za 2-3 wulgaryzmy i może nadmierne spamowanie tematu prośbami czy żądaniami o przesunięcie postów. Gabcio dostał to co chciał, za trzy lub 4 posty pełne jadu, wulgaryzmów i pomówień - zamiast warna od Ciebie - (chodzi o powrót tematu tam gdzie Gabci go widział i usuniecie tego co napisał)

IMHO: jeżeli warn dla Yossa jest słuszny - to tym bardziej powinien go otrzymać Gabcio !
Tylko, ze Gabcio vel PachajDywan to scenowicz a ja i Yoss...
Scenowiczowi wolno innym nie...
Jeżli uważasz, ze warn Gabciowi się nie należał tym bardziej nie powinien go dostać Yoss...
Naturalnie wszystko IMHO

A rozmowa z Tobą po stwierdzeniu, ze jest to ostateczna decyzja moderatora - wybacz nie miała sensu tym bardziej po tym jak usunąłeś mojego posta z kolejną prośbą o ukaranie Gabcia za to co wypisywał w usuniętych przez Ciebie tekstach.

PostNapisane: 10 sie 2010, 14:58 
Redaktor Battlefield.pl

Ale o co Wy się kłócicie? Jeden dostał za obrażanie drugiego, a drugi dostał za prowokowanie i zbędny offtop. Zwróccie uwagę na to, że najpierw warna dostał gabcio, a potem dopiero po kolejnej analizie tematu, warna dostał Yossarian. Po prostu jeden i drugi zawinił, nie stosując się do regulaminu forum. Proste :).

PostNapisane: 10 sie 2010, 19:19 
Moderator forum

DeathName napisał(a):
Ale o co Wy się kłócicie? Jeden dostał za obrażanie drugiego, a drugi dostał za prowokowanie i zbędny offtop. Zwróccie uwagę na to, że najpierw warna dostał gabcio, a potem dopiero po kolejnej analizie tematu, warna dostał Yossarian. Po prostu jeden i drugi zawinił, nie stosując się do regulaminu forum. Proste :).

Amen

Ostrzezenie znika po 90 dniach.

Dziekuje.

PostNapisane: 10 sie 2010, 20:30 
Zbanowany

No dobra, czyli 'temat' gabcia jest w odpowiednim dziale? :rotfl:

PostNapisane: 11 sie 2010, 08:21 

Yoss - daj już spokój temu tematowi. Jest gdzie jest a tan dział też nie dotyczy tego o czym piszesz tylko reklamacji warnów.
Acha to ja PavelZet - w końcu odzyskałem swoje stare konto :)

edit____
tym bardziej, ze go jakoś nigdzie nie mogę znaleźć

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 338 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2